Payroll bedrijven

Start vergelijken
  1. Home
  2. Payrolling
  3. Payroll bedrijven vergelijken | Betaal niet teveel
  4 mins leestijd

  Vul je wensen in om payroll bedrijven te vergelijken en gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen. Geen verplichtingen!

  Op zoek naar payroll bedrijven om de personeelszaken aan uit te besteden? Als ondernemer ben je het liefst bezig met de kerntaken van je bedrijf. Op de werkvloer je organisatie runnen is je lust en je leven. Bijkomende personeelszaken als begeleiding bij verzuim en de salarisadministratie beletten je om je volledig op het ondernemen te focussen. Payroll bedrijven bieden hierbij uitkomst. Deze bedrijven nemen de administratie en de juridische en fiscale aspecten van het werkgeverschap uit handen.

  Dit levert een enorme tijdswinst op. Waar moet je echter op letten bij de payroll bedrijven vergelijken? En hoe vind je de beste payroll bedrijven in Nederland? In dit artikel lees je alles over payroll vergelijken en hoe je met Offerte.nl het beste payroll bedrijf voor jouw onderneming vindt.

  Wat is payroll precies?

  Payroll is een populaire vorm van flexwerk. De definitie van payroll is dat je de verplichtingen van het werkgeverschap uit handen geeft aan een payroll bedrijf. Door middel van een opdrachtovereenkomst nemen de payroll bedrijven zowel de salarisadministratie als de fiscale en juridische aspecten van het werkgeverschap over van het bedrijf waar het personeel zijn werkzaamheden uitoefent. De werknemer komt hiermee dus op de loonlijst bij het payroll bedrijf te staan en wordt bij de inlenende onderneming tewerkgesteld.

  Verschil tussen payroll en uitzendbureau

  Het belangrijkste verschil tussen payroll en een uitzendbureau is de allocatiefunctie. Een uitzendbureau gaat actief aan de slag om de vraag en aanbod op de arbeidsmarkt met elkaar te verbinden (allocatie). Een payroll bedrijf beschikt in het algemeen niet over deze functie. Kortom, een uitzendbureau houdt zich bezig met de selectie en werving van uitzendkrachten (personeel) voor haar opdrachtgevers, een payroll bedrijf niet. De opdrachtgever draagt zelf de payroll medewerkers aan bij het payroll bedrijf.

  Payroll bedrijven vergelijken

  Bij de payroll bedrijven vergelijken zijn er een aantal tips waar je op moet letten, zodat je de goedkoopste of het beste payroll bedrijf voor jouw onderneming selecteert. We zetten de tips op een rij:

  Kosten
  Zorg dat je goed doorvraagt over de kosten van de payroll bedrijven. Een helder overzicht in hoe de prijs is vastgesteld, is hierbij essentieel. Vraag hierbij of het gaat om een all-in tarief en of er geen risico’s zijn op eventueel aanvullende kosten.

  Opdrachtovereenkomst
  Kijk verder dan het fantastische verkooppraatje van de payroll bedrijven. Lees daarom goed de feiten van de opdrachtovereenkomst.

  Bereikbaarheid
  Onderzoek bij de payroll vergelijken of de payroll bedrijven goed bereikbaar zijn. Tijd is immers schaars, dus je wilt niet het zoveelste account zijn binnen het bedrijf. Is er sprake van een persoonlijke aanpak, met korte lijntjes naar een medewerker?

  Kennis
  Controleer of het payroll bedrijf beschikt over de juiste vakkennis en certificaten. Is het payroll bedrijf een expert op het gebied van de CAO’s en juridische ontwikkelingen binnen jouw branche? Kan je er ook als ZZP’er terecht? Maak daarom altijd een afspraak met het payroll bedrijf. In het kennismakingsgesprek weet je al snel of je te maken hebt met een echte payroll expert of een verkapte stagiaire.

  Certificering
  Daarnaast zijn er nog een aantal manieren om de betrouwbaarheid van payroll bedrijven te onderzoeken. Is het payroll bedrijf bijvoorbeeld aangesloten bij de SNA, het betrouwbaarheidskeurmerk binnen de sector? Heeft jouw payroll onderneming bij de Belastingdienst een Verklaring Goed Betalingsgedrag ontvangen, wat staat voor financiële betrouwbaarheid? Let op de G-rekening van het payroll bedrijf en bekijk de rapportcijfers van de NEN4400-1 certificering. Als payroll bedrijven niet over een G-rekening of certificering beschikken, is het niet verstandig om met hen in zee te gaan.

  Fee’s
  Bij payroll bedrijven vergelijken speelt het tarief uiteraard een belangrijke rol. Iedere payroll hanteert een andere fee voor zijn dienstverlening. In de meeste gevallen stellen de bedrijven de tarieven vast op basis van het salaris van het personeel plus een fee voor de payroll. Over het algemeen ligt deze fee tussen de zes en tien procent. Om de tarieven van payroll bedrijven te vergelijken, is het van belang om diverse offertes bij payroll bedrijven op te vragen. Zo ontvang je een goed overzicht van de te verwachte kosten.

  Ontvang offertes met Offerte.nl

  Ben je benieuwd wat payroll bedrijven voor jouw onderneming kunnen betekenen? Kom dan in contact met het beste payroll bedrijf uit de regio dankzij Offerte.nl. Vul je gegevens en wensen in en Offerte.nl selecteert een aantal payroll ondernemingen in de omgeving.

  Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte. Geef nu je gegevens op en zorg dat je geen omkijken meer hebt naar de personeelszaken van je bedrijf.