WITAYA is een payroll onderneming dat jouw bedrijf kan ontzorgen bij alle verplichtingen en werkzaamheden die personeel met zich mee brengt.

Het in dienst hebben van personeel brengt veel tijd, risico en verantwoordelijkheden met zich mee. WITAYA kan dit volledig uit handen nemen.

Klik op de oranje knop en doe zonder verplichtingen een aanvraag om prijzen van payrolling en payroll ondernemingen met elkaar te vergelijken.

Meer informatie over WITAYA

Op deze website vind je alle publieke gegevens over het bedrijf WITAYA. Zo is dit bedrijf gevestigd in Amstelveen. Is het cruciaal om voor payrolling te kiezen in je eigen gemeente? Nee, eigenlijk is dit niet van belang.

Als je op zoek bent naar een payroll partner is het belangrijk dat deze voldoet aan de wettelijke regels en wetgeving. Wees gerust, WITAYA is een Nederlands bedrijf dat staat geregistreerd onder het KVK-nummer 63914565. Op deze site kan je ook lezen wat WITAYA ervaringen van andere zijn.

Werkzaamheden worden vooral digitaal en op de eigen locatie gedaan. Toch willen bepaalde bedrijven graag af en toe face to face overleggen met de payroll partner. In zo'n situatie is het verstandig om te beslissen voor een organisatie in de eigen buurt.

Wat krijg je ervoor terug?

Op zoek naar een payroll organisatie? Een payrollbedrijf zoals WITAYA neemt wettelijk jouw personeel in dienst. Hierdoor loop je minder arbeidsrechtelijke risico’s. Ook zal je minder administratieve werkzaamheden hoeven te verrichten.

Een payrollbedrijf verzorgt zowel de loonadministratie als de betaling van het salaris zelf. Hierdoor wordt een payroller gezien als ‘formele’ werkgever. Dit houdt in dat deze ook aansprakelijk is voor alle taken die normaal gesproken door een bedrijf uitgevoerd worden.

Denk hierbij aan onder meer;

  • afsluiten van het arbeidscontract
  • uitbetalen van vakantiegeld
  • premies afdragen
  • uitbetalen bij ziekte
  • uitbetalen van pensioenpremies

De onderneming die een onderneming als WITAYA inhuurt wordt ook wel functionele werkgever genoemd. Deze blijft ook verantwoordelijkheden houden zoals het voeren van contractonderhandelingen en functioneringsgesprekken houden.

Wat kost het?

Wil je ontdekken wat een payroll bedrijf kost? Elke payroller rekent, net als WITAYA een eigen tarief. De prijs is gebaseerd op de werknemerssalarissen, met daar bovenop een toeslag voor de dienstverlening. Deze marge wordt toegekend op basis van de taken en het risico wat de payroller op zich neemt.

Ondanks dat iedere organisatie vrij is om een zelf gekozen tarief te hanteren, bestaat de toeslag veelal uit een bedrag tussen de 5% en 9% van het loon.

In de praktijk kan je dus heel veel geld over houden door een juiste vergelijking te maken.

Wij ondersteunen je hier graag bij! Vul nu je aanvraag in en ontvang tot drie kostenplaatjes voor payrolling. Hiermee kan je meteen bekijken welke payroll organisatie het meest bij jouw onderneming past.