Wat moet een NV oprichten kosten?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Notaris
  3. Bespaar direct op de NV oprichten kosten, ontvang gratis offertes
  3 mins leestijd

  Bespaar direct op de kosten van een NV oprichten. Vul het formulier in en ontvang gratis offertes.

  Als ondernemer heb je de mogelijkheid om je bedrijf in verschillende rechtsvormen op te richten. Werk je met personeel, dan richt je uiteraard geen eenmanszaak op. Heb je een eigen kapitaal en wil je dat ook zo houden, dan kun je een Besloten Vennootschap oprichten. Maar wanneer je met aandeelhouders wilt werken die van buitenaf je bedrijf financieren, dan kan je ook een NV oprichten, oftewel een Naamloze Vennootschap. Het is verstandig om voor een NV te kiezen, als je een groot bedrijf hebt of wanneer je behoefte hebt aan een groot kapitaal, wat je zelf niet bezit.

  Aandeelhouders

  De aandeelhouders zijn voor een Naamloze Vennootschap heel belangrijk. Hoewel het dagelijkse bestuur in handen is van de directie van het bedrijf, ligt de hoogste macht bij de aandeelhoudersvergadering. Wanneer het goed gaat met het bedrijf, zal er weinig geklaagd worden. Maar als het slecht gaat, dan kan de aandeelhoudersvergadering de directie ontslaan. Uiteraard kan dit niet zomaar. Er is altijd een Raad van Commissarissen aanwezig die toezicht houdt op zowel het bestuur als de aandeelhouders.

  Een NV neemt dus wel risico’s met zich mee, vooral als je veel aandelen uit handen geeft. Overigens zijn de aandeelhouders nooit aansprakelijk voor eventuele schulden van het bedrijf. Aandelen voor een Naamloze Vennootschap worden via de beurs verhandeld. Dat is tevens een groot verschil met een Besloten Vennootschap, waarbij de aandelen via een notaris worden verkocht.

  NV oprichten in Nederland

  Het is gemakkelijk om een NV te beginnen in Nederland. Je hebt hier alleen een goed ondernemingsplan, duidelijke opgestelde statuten en een startkapitaal van € 45.000 euro nodig. Dit is een kapitaal dat je als ondernemer zelf inbrengt en is dus niet afkomstig is van aandelen. Heb je dit alles? Dan ga je naar de notaris. De notaris zal een notariële akte opstellen, waardoor de NV een feit is.

  Tot slot ga je met deze akte naar de Kamer van Koophandel, zodat je bedrijf als Naamloze Vennootschap kan worden ingeschreven in het Handelsregister. Doe dit binnen een week na het oprichten van de NV en het ondertekenen van de notariële akte. Zo weet je zeker dat je meteen kan beginnen met de verkoop van aandelen en natuurlijk met het ondernemen.

  [CTA_BUTTON]

  NV oprichten kosten

  Als je over gaat tot het oprichten van een NV, dan komen daar verschillende kosten bij kijken. Het startkapitaal niet meegerekend, zijn er voor een NV oprichten kosten voor het inschrijven van het bedrijf bij de KvK en de kosten voor het honorarium van de notaris. Het oprichten van een Naamloze Vennootschap kan daardoor zomaar een paar honderd tot een paar duizend euro bedragen.

  Wat een NV oprichten gaat kosten, is uiteindelijk afhankelijk van het honorarium van de notaris. Het kan zijn dat je nog andere diensten van de notaris af wilt nemen voor het oprichten van een NV, bijvoorbeeld hulp bij het opstellen van de statuten of het opstellen van brieven voor de KvK en Belastingdienst. Dit bepaalt natuurlijk mede de prijs die een NV oprichten gaat kosten.

  Heb je een BV of een stichting? Ook hiervoor betaal je oprichtingskosten.

  Vraag offertes op voor NV oprichten via Offerte.nl

  Ben je van plan om een NV te gaan oprichten, maar wil je eerst weten wat de kosten van de notaris zullen zijn? Laat dan vandaag nog je gegevens achter en wij gaan voor jou een aantal offertes opvragen bij notariskantoren. Uiteraard aan de hand van je wensen. Vervolgens ontvang je de offertes in je mailbox.

  Kies de notaris uit met de beste prijs en maak een afspraak. In sommige gevallen neemt het notariskantoor zelf contact met je op voor een afspraak. Zo kun je snel aan de slag met ondernemen én aandelen verkopen natuurlijk.