error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van mediators Vergelijk mediators →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Waar mensen samenwerken, kunnen ook conflicten ontstaan. Zelfs als je vaak aan teambuilding doet, staan niet altijd alle neuzen dezelfde kant op. Dat is heel normaal. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat zulke conflicten huizenhoog oplopen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je in een ontslagprocedure terecht bent gekomen, slachtoffer bent van pesterijen of ruzie hebt met je zakenpartner. Als je er dan toch samen nog uit wilt komen, dan kan mediation bij een zakelijk conflict uitkomst bieden. Business mediation helpt jou en je tegenpartij om tot een goed akkoord te komen, zodat je op een goede manier de wegen kan scheiden (als dat nodig is).

Verschillende zakelijke conflicten

Uiteraard hoeft zakelijke mediation niet alleen te worden toegepast bij interne zakelijke conflicten. Het is ook toepasbaar bij conflicten die je met bijvoorbeeld een leverancier, een klant of een bedrijf hebt. Bijvoorbeeld omdat een ander bedrijf zijn afspraken niet is nagekomen, maar jij wel de factuur moet betalen. Of misschien wordt jij daar wel van beschuldigd, terwijl je netjes alles hebt gedaan wat een klant van je vroeg. Dat is een zeer vervelende situatie waar een oplossing voor moet komen.

Maar je wil de band met je opdrachtgever of klant niet op een nare manier verbreken. Want in veel gevallen moet je ook daarna nog gewoon met elkaar samenwerken. Dan wil je wel dat het conflict goed wordt opgelost. Mediation bij een zakelijk conflict wordt overigens altijd verzorgd door een onpartijdige mediator, gespecialiseerd in zakelijke mediation.

Zakelijke mediation toegespitst op de zakelijke relatie

Mediation bij een zakelijk conflict is net even anders dan de mediation bij een echtscheiding of familieruzie. Al kan een familieruzie in een familiebedrijf de bedrijfsvoering ook zeer aantasten. Bij business mediation wordt er vooral gekeken naar de zakelijke oplossingen, zoals een betalingsregeling, een goede ontslagregeling of natuurlijk bemiddeling om producten toch nog te laten afleveren.

Met de onpartijdige mediator aan het roer worden beide partijen gehoord en wordt er gezamenlijk gezocht naar een passende oplossing. Net als bij gewone mediation kan een mediator bij zakelijke mediation geen beslissingen afdwingen. Mochten beide partijen er echt niet uitkomen, dan kan je altijd nog overgaan tot juridische stappen.

Met business mediation ga je beter uit elkaar

Toch is het goed om een arbeidsconflict of zakelijk conflict binnen het bedrijf of met een ander bedrijf via mediation op te lossen. De reden hiervoor is simpel: de mediator laat je samen een dialoog aangaan, zonder te schreeuwen of ruzie te maken.

Doordat je op een neutrale plek over het conflict met elkaar in gesprek gaat, komen er vaak verrassende en creatieve oplossingen op tafel, waar beide partijen zich goed in kunnen vinden. Hierdoor ga je met een beter gevoel uit elkaar en kan je vaak gewoon zaken met elkaar blijven doen.

Zakelijke mediation is goedkoper dan een rechtszaak

Het is ook goedkoper om een mediator in te schakelen dan een advocaat in de arm te nemen. De reden is simpel: je deelt de kosten van de mediator met de tegenpartij. Daarnaast ben je vaak in drie tot vijf sessies van anderhalf tot twee uur klaar met het vinden van een oplossing.

Je weet hierdoor beter waar je qua kosten aan toe bent. Een rechtszaak kan maanden voortslepen, waardoor de kosten alleen maar hoger worden. Bovendien zal een rechter een oplossing afdwingen en opleggen, waardoor je vaak met een teleurgesteld gevoel achterblijft.

Direct 5 verschillende offertes

Heb je behoefte aan business mediation, maar weet je niet wie je daarvoor moet hebben? Laat ons je dan helpen om de perfecte mediator voor mediation bij een zakelijk conflict te vinden.

Laat gewoon je gegevens achter in het formulier en wij gaan voor je aan de slag. Wij vragen tot vijf offertes aan bij verschillende mediators, die gespecialiseerd zijn in het bemiddelen in zakelijke conflicten. Uit deze vijf (of minder) offertes maak jij dan je keuze. Vaak neemt een mediator zelf contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, maar je kan deze afspraak natuurlijk ook zelf maken, al dan niet in overleg met de tegenpartij.

Begin jouw aanvraag

Vergelijk mediators →
Wat onze klanten zeggen

Nadat we goed uit elkaar zijn gegaan, verliep het in de mediation ook vlot. Ouderschapsplan hadden we al zelf ingevuld, fijn dat het nu op papier staat.

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Voldoende goede offertes gekregen, resultaat bereikt. Contact met medewerker echter dramatisch. Zij wilde een vraag stellen, maar accepteert niet dat het even niet uitkomt. Belt niet terug ook niet op verzoek van mij.

Geen toelichting

Populaire categorie├źn

Ontvang prijsopgaven van mediators

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk mediators
Laatste Offerte aanvragen
Uit onze blog
Inspiratie & Tips
De nadelen en voordelen van mediation; dit zijn ze
Lees meer
Mediation trends - brancherapport 2019
Lees meer
Een ouderschapsplan mediator helpt bij het ouderschapsplan
Lees meer
Flitsscheiding 2019: hoe snel kun je scheiden?
Lees meer
Wat kost een scheiding (met behulp van mediation)
Lees meer
Wat kost een mediator? Vergelijk direct op uurtarief
Lees meer
Ouderlijk gezag na echtscheiding; wie heeft recht op kind?
Lees meer