Zakelijke mediation

Start vergelijken
  1. Home
  2. Mediation
  3. Zakelijke mediation | Mediation voor jouw business
  3 mins leestijd

  Zakelijke mediation vergelijken? Doe een aanvraag en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van business mediators.

  Waar mensen samenwerken, kunnen ook conflicten ontstaan. Zelfs als je vaak aan teambuilding doet, staan niet altijd alle neuzen dezelfde kant op. Dat is heel normaal. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat zulke conflicten huizenhoog oplopen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je in een ontslagprocedure terecht bent gekomen, slachtoffer bent van pesterijen of ruzie hebt met je zakenpartner. Als je er dan toch samen nog uit wilt komen, dan kan zakelijke mediation bij een business conflict uitkomst bieden. Business mediation helpt jou en je tegenpartij om tot een goed akkoord te komen, zodat je op een goede manier de wegen kan scheiden (als dat nodig is).

  Verschillende zakelijke conflicten

  Uiteraard hoeft zakelijke mediation niet alleen te worden toegepast bij interne zakelijke conflicten. Het is ook toepasbaar bij conflicten die je met bijvoorbeeld een leverancier, een klant of een bedrijf hebt. Bijvoorbeeld omdat een ander bedrijf zijn afspraken niet is nagekomen, maar jij wel de factuur moet betalen. Of misschien wordt jij daar wel van beschuldigd, terwijl je netjes alles hebt gedaan wat een klant van je vroeg. Dat is een zeer vervelende situatie waar een oplossing voor moet komen.

  Maar je wil de band met je opdrachtgever of klant niet op een nare manier verbreken. Want in veel gevallen moet je ook daarna nog gewoon met elkaar samenwerken. Dan wil je wel dat het conflict goed wordt opgelost. Mediation bij een zakelijk conflict wordt overigens altijd verzorgd door een onpartijdige mediator, gespecialiseerd in zakelijke mediation.

  Zakelijke mediation toegespitst op de zakelijke relatie

  Mediation bij een zakelijk conflict is net even anders dan de mediation bij een echtscheiding of familieruzie. Al kan een familieruzie in een familiebedrijf de bedrijfsvoering ook zeer aantasten. Bij business mediation wordt er vooral gekeken naar de zakelijke oplossingen, zoals een betalingsregeling, een goede ontslagregeling of natuurlijk bemiddeling om producten toch nog te laten afleveren.

  Met de onpartijdige mediator aan het roer worden beide partijen gehoord en wordt er gezamenlijk gezocht naar een passende oplossing. Net als bij gewone mediation kan een mediator bij zakelijke mediation geen beslissingen afdwingen. Mochten beide partijen er echt niet uitkomen, dan kan je altijd nog overgaan tot juridische stappen.

  Met business mediation ga je beter uit elkaar

  Toch is het goed om een arbeidsconflict of zakelijk conflict binnen het bedrijf of met een ander bedrijf via zakelijke mediation op te lossen. De reden hiervoor is simpel: de mediator laat je samen een dialoog aangaan, zonder te schreeuwen of ruzie te maken.

  Is er ruzie tussen aandeelhouders? Doordat je op een neutrale plek over het conflict met elkaar in gesprek gaat, komen er vaak verrassende en creatieve oplossingen op tafel, waar beide partijen zich goed in kunnen vinden. Hierdoor ga je met een beter gevoel uit elkaar en kan je vaak gewoon zaken met elkaar blijven doen.

  Zakelijke mediation is goedkoper dan een rechtszaak

  Het is ook goedkoper om een mediator in te schakelen dan een advocaat in de arm te nemen. De reden is simpel: je deelt de kosten van de mediator met de tegenpartij. Daarnaast ben je vaak in drie tot vijf sessies van anderhalf tot twee uur klaar met het vinden van een oplossing. Dit maakt zakelijke mediation erg aantrekkelijk.

  Je weet hierdoor beter waar je qua kosten aan toe bent. Een rechtszaak over zakelijke conflicten kan maanden voortslepen, waardoor de kosten alleen maar hoger worden. Bovendien zal een rechter een oplossing afdwingen en opleggen, waardoor je vaak met een teleurgesteld gevoel achterblijft.

  Vrijblijvende offertes voor zakelijke mediation

  Heb je behoefte aan business mediation, maar weet je niet wie je daarvoor moet hebben? Laat ons je dan helpen om de perfecte mediator voor mediation bij een zakelijk conflict te vinden. Laat gewoon je gegevens en situatie achter in het formulier en wij gaan voor je aan de slag. Wij vragen offertes aan bij verschillende business mediators, die gespecialiseerd zijn in het bemiddelen in zakelijke conflicten.

  Uit deze offertes kan je een keuze maken. Vaak neemt een mediator zelf contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, maar je kan deze afspraak natuurlijk ook zelf maken, al dan niet in overleg met de tegenpartij.