error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van mediators Vergelijk mediators →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Mediation bij ruzie tussen vennoten en/of aandeelhouders

Laatste update:

Je bent een vof gestart samen met je beste vriend of een familielid. Samen hebben jullie een goed businessplan opgesteld, en ook al is het heel hard werken geweest, het bedrijf is gegroeid. Maar onderweg zijn jij en je compagnon een beetje uit elkaar gegroeid. Jij hebt het gevoel dat je al het werk moet doen en je vennoot de hele dag zit te niksen of jullie zuur verdiende geld met bakken tegelijk uitgeeft. Dit kan zomaar leiden tot een ruzie tussen vennoten of aandeelhouders.

Natuurlijk wil je je vof naar een hoger plan tillen. Een vennoot die niet meewerkt, voelt als een blok aan je been. Maar zodra je hem of haar hiermee confronteert, loopt de ruzie hoog op. In plaats van gelijk naar zware middelen proberen te grijpen, zoals vennootschapsvordering (minderheidsvordering), kan een goed gesprek met een onafhankelijke partij jullie weer op de goede weg helpen.

Ruzie tussen vennoten oplossen

Met je zakenpartner wil je geen ruzie hebben. Misschien heeft de ander gewoon niet veel zin meer in het runnen in een bedrijf, misschien voelt je partner zich wel buitengesloten. Je kan dan je compagnon uitkopen, maar voordat het zover is, wil je die ruzie wel oplossen. Doe dit dan met mediation. Zo kom je nader tot elkaar en tot een goede oplossing voor jullie beide.

Vennoot uit vof zetten

Een vennoot werkt niet meer, bemoeit zich met verkeerde zaken of wil meer geld dan hij of zij eigenlijk uit het bedrijf zou mogen halen. Dat kunnen allemaal redenen voor een conflict zijn. Wanneer de ruzie tussen vennoten zo hoog oploopt, dan is er wellicht maar een oplossing: de vennoot uit de vof zetten. Maar natuurlijk laat de vennoot zich niet zonder slag of stoot uit de vof zetten. Wil je je vennoot uit de vof zetten dan kan een mediator daar ook goed bij bemiddelen, zodat het uitkopen van je compagnon in goede banen wordt geleid.

Ruzie tussen aandeelhouders oplossen

Aandeelhouders zijn fijn om te hebben. Zij hebben namelijk in je bedrijf geïnvesteerd en in ruil daarvoor krijgen zij een deel van de winst uitgekeerd. Zolang deze aandeelhouders zich verder niet bemoeien met je bedrijfsvoering of je uit je eigen zaak willen werken, is er vaak niets aan de hand. Maar ruzie tussen aandeelhouders is niet vreemd.

Ze kunnen het onderling oneens zijn, bijvoorbeeld bij een familiebedrijf, waarbij het ene familielid meer aandelen heeft dan de ander. Maar ze kunnen het ook oneens zijn met jouw bedrijfsbeleid. Ruzie tussen aandeelhouders is vaak goed op te lossen met mediation. Want met een bemiddelaar aan het hoofd van de tafel wordt iedereen gehoord en gedwongen om zich goed uit te spreken. Ruzie maken aan deze tafel wordt niet geduld, want dat staat het vinden van een oplossing in de weg.

De mediator zal deze gesprekken in goede banen leiden, onpartijdig naar iedereen luisteren en aan de hand daarvan een plan opstellen of oplossingen aandragen waar iedereen het mee eens is. Dat werkt wel zo prettig.

Waarom mediation beter is dan een rechtszaak

Bij ruzie tussen compagnons en aandeelhouders is mediation veel beter dan een rechtszaak aanspannen. De redenen daarvoor zijn simpel: mediation is meestal goedkoper, omdat je met drie tot vijf sessies van twee uur toch zeker tot een goede oplossing voor de verschillende partijen bent gekomen, waar iedereen zich in kan vinden.

Doordat je met elkaar in gesprek bent gekomen, kun je daarna ook weer gewoon met elkaar door een deur. Dat is vooral fijn als de conflicten zijn voorgekomen tussen goede vrienden of familieleden. Een mediator is bovendien onpartijdig en helpt jullie de ruzie tussen aandeelhouders of vennoten op een rustige manier op te lossen.

Vraag vandaag nog een offerte voor mediation aan bij Offerte.nl

Ben je op zoek naar een goede mediator om je te helpen een ruzie tussen aandeelhouders of een ruzie tussen vennoten op te lossen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen en vul gewoon het onderstaande formulier in. Wij gaan dan namelijk tot vijf offertes voor je aanvragen bij mediators die bij je passen. Uit deze offertes maak jij dan je keuze.

Het kan voorkomen dat mediators na aanleiding van de voor jou door ons aangevraagde offertes zelf contact met je opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Maar je mag natuurlijk ook zelf contact zoeken met de mediators. Net wat je makkelijk vindt. Zo kun je snel op weg naar een conflictvrij bedrijf.

Ontvang prijsopgaven van mediators

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk mediators
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 45 reviews over Offerte.nl

Geen toelichting

Geen toelichting

Na de aanvraag online zijn we direct heel goed benaderd. Heeft voor ons in dit geval super gewerkt.

handig om zo op korte termijn de juiste mediator te vinden

Hele snelle reacties en duidelijke offertes

Goede ervaring, we kregen gelijk bericht. En waren er al snel uit.

Geen toelichting

Geen toelichting

prima!

Hele snelle reactie en goede intake gehad.

Snel en doeltreffend en ruime keuze om mediator te kiezen

Geen toelichting

Allen hebben gereageerd. En dat is zeer positief.

Jullie site werkt tè goed. Ik heb zeer zeker een goede mediator gevonden via jullie, en daar ben ik ook erg blij mee, maar ik ben zeker twee dagen lang platgebeld door weledelgestrenge dames en heren van allerlei pluimage. Een oplossing zou kunnen zijn om aan te kunnen geven door hoevéél bedrijven je maximaal benaderd wil worden. Twee of drie om uit te kiezen was voor mij persoonlijk meer dan voldoende geweest.

Goede ervaring. Ik kreeg al snel meerdere relevante offertes

Ik vond het fijn dat er snel contact werd opgenomen door verschillende mediators. En dat wij samen met een goed gevoel een goede keus konden maken wat bij ons past.

Geen toelichting

Prima. Snelle reactie van 4 bedrijven die hun offerte aanbieden. Geen verdere spam.

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Contact met voldoende aanbieders gekregen waardoor een keuze kunnen maken welke het best bij ons past.

Voldoende goede offertes gekregen, resultaat bereikt. Contact met medewerker echter dramatisch. Zij wilde een vraag stellen, maar accepteert niet dat het even niet uitkomt. Belt niet terug ook niet op verzoek van mij.

Binnen enkele uren al meerdere telefonische reacties. Zeer positief!