Een ruzie tussen vennoten of aandeelhouders? Mediation biedt een oplossing. Vul je situatie in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van mediatiors.
Je bent een vof gestart samen met je beste vriend of een familielid. Samen hebben jullie een goed businessplan opgesteld, en ook al is het heel hard werken geweest, het bedrijf is gegroeid. Maar onderweg zijn jij en je compagnon een beetje uit elkaar gegroeid. Jij hebt het gevoel dat je al het werk moet doen en je vennoot de hele dag zit te niksen of jullie zuur verdiende geld met bakken tegelijk uitgeeft. Dit kan zomaar leiden tot een ruzie tussen vennoten of aandeelhouders.
Natuurlijk wil je je vof naar een hoger plan tillen. Een vennoot die niet meewerkt, voelt als een blok aan je been. Maar zodra je hem of haar hiermee confronteert, loopt de ruzie hoog op. In plaats van gelijk naar zware middelen proberen te grijpen, zoals vennootschapsvordering (minderheidsvordering), kan een goed gesprek met een onafhankelijke partij jullie weer op de goede weg helpen.
Ruzie tussen vennoten oplossen
Met je zakenpartner wil je geen ruzie hebben. Misschien heeft de ander gewoon niet veel zin meer in het runnen in een bedrijf, misschien voelt je partner zich wel buitengesloten. Je kan dan je compagnon uitkopen, maar voordat het zover is, wil je die ruzie wel oplossen. Doe dit dan met mediation. Zo kom je nader tot elkaar en tot een goede oplossing voor jullie beide.
Vennoot uit vof zetten
Een vennoot werkt niet meer, bemoeit zich met verkeerde zaken of wil meer geld dan hij of zij eigenlijk uit het bedrijf zou mogen halen. Dat kunnen allemaal redenen voor een conflict zijn. Wanneer de ruzie tussen vennoten zo hoog oploopt, dan is er wellicht maar een oplossing: de vennoot uit de vof zetten. Maar natuurlijk laat de vennoot zich niet zonder slag of stoot uit de vof zetten. Wil je je vennoot uit de vof zetten dan kan een mediator daar ook goed bij bemiddelen, zodat het uitkopen van je compagnon in goede banen wordt geleid.
Ruzie tussen aandeelhouders oplossen
Aandeelhouders zijn fijn om te hebben. Zij hebben namelijk in je bedrijf geïnvesteerd en in ruil daarvoor krijgen zij een deel van de winst uitgekeerd. Zolang deze aandeelhouders zich verder niet bemoeien met je bedrijfsvoering of je uit je eigen zaak willen werken, is er vaak niets aan de hand. Maar ruzie tussen aandeelhouders is niet vreemd.
Ze kunnen het onderling oneens zijn, bijvoorbeeld bij een familiebedrijf, waarbij het ene familielid meer aandelen heeft dan de ander. Maar ze kunnen het ook oneens zijn met jouw bedrijfsbeleid. Ruzie tussen aandeelhouders is vaak goed op te lossen met mediation. Want met een bemiddelaar aan het hoofd van de tafel wordt iedereen gehoord en gedwongen om zich goed uit te spreken. Ruzie maken aan deze tafel wordt niet geduld, want dat staat het vinden van een oplossing in de weg.
Zakelijke mediation biedt een oplossing. De mediator zal deze gesprekken in goede banen leiden, onpartijdig naar iedereen luisteren en aan de hand daarvan een plan opstellen of oplossingen aandragen waar iedereen het mee eens is. Dat werkt wel zo prettig.
Waarom mediation beter is dan een rechtszaak
Bij ruzie tussen compagnons en aandeelhouders is mediation veel beter dan een rechtszaak aanspannen. De redenen daarvoor zijn simpel: mediation is meestal goedkoper, omdat je met drie tot vijf sessies van twee uur toch zeker tot een goede oplossing voor de verschillende partijen bent gekomen, waar iedereen zich in kan vinden.
Doordat je met elkaar in gesprek bent gekomen, kun je daarna ook weer gewoon met elkaar door een deur. Dat is vooral fijn als de conflicten zijn voorgekomen tussen goede vrienden of familieleden. Een mediator is bovendien onpartijdig en helpt jullie de ruzie tussen aandeelhouders of vennoten op een rustige manier op te lossen.
Vraag vandaag nog een offerte voor mediation aan bij Offerte.nl
Ben je op zoek naar een goede mediator om je te helpen een ruzie tussen aandeelhouders of een ruzie tussen vennoten op te lossen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen en vul gewoon het onderstaande formulier in. Wij gaan dan namelijk offertes voor je aanvragen bij mediators die bij je passen. Uit deze offertes maak jij dan je keuze.
Het kan voorkomen dat mediators na aanleiding van de voor jou door ons aangevraagde offertes zelf contact met je opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Maar je mag natuurlijk ook zelf contact zoeken met de mediators. Net wat je makkelijk vindt. Zo kun je snel op weg naar een conflictvrij bedrijf.