Koffieautomaat leasen of huren

Start vergelijken
  1. Home
  2. Koffie
  3. Koffieautomaat leasen of huren? Bekijk de opties
  4 mins leestijd

  “Koffie is het beste medicijn” wordt vaak beweerd. En dat is ook zo. Iedere dag kom jij weer veel collega’s tegen bij de koffiemachine. Dat is niets bijzonders: zo’n 80 procent van de Nederlanders drinkt regelmatig koffie. Vooral op het werk wordt er veel genoten van het zwarte goud. Koffie helpt medewerkers geconcentreerd, productief en tevreden te blijven. Bij gasten of klanten maak je een goede indruk als je ze snel een lekker kopje koffie of thee voorschotelt.

  Wil jij ook de beste koffie kunnen schenken, maar er niet onnodig veel tijd of moeite aan besteden? Dan is een koffieautomaat leasen de perfecte oplossing! Leasen brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van een eigen apparaat kopen. Zo loop je niet tegen hoge reparatiekosten aan als er iets stuk gaat. Lees verder om te zien hoe het leasen werkt of vraag gelijk vrijblijvende lease offertes aan.

  Een koffieautomaat huren, leasen of kopen?

  Een machine die in korte tijd een flinke hoeveelheid koffie kan zetten, is vaak behoorlijk prijzig. Een koffieapparaat kopen loopt meestal aardig in de papieren. Deze komt op je balans te staan en je schrijft hem geleidelijk aan af. Inzicht in de kosten van de koffie zelf of het onderhoud van de koffiemachine heb je meestal niet. Bij een koffieautomaat huren of leasen is dit niet het geval. Je gaat een koffiecontract aan met een koffieleverancier waarbij jij de automaat in bruikleen krijgt. Hierbij zitten de prijzen van de machine, de koffie en de service al inbegrepen. Je betaalt per maand, weet precies waar je aan toe bent en mag rekenen op advies en service op maat.

  Een koffiemachine leasen of huren: de voordelen op een rijtje

  Een koffieautomaat huren is de manier om altijd te kunnen genieten van lekkere koffie op je werk. Vind je een goede aanbieder, dan heb je er geen omkijken naar. Zeker ten opzichte van het kopen van een koffiemachine heeft een koffieautomaat leasen of huren veel voordelen:

  • Je betaalt per maand, niet in één keer
  • De koffie zelf zit bij de prijs inbegrepen
  • De koffievoorraad wordt vaak automatisch aangevuld
  • Service en onderhoud zijn ook bij de prijs inbegrepen
  • Met een combinatiedeal (machine, koffie, service) bespaar je veel geld
  • Je krijgt advies op maat over de beste lease voor jouw werksituatie
  • Je kunt na verloop van tijd van machine wisselen als je situatie verandert
  • Kies je voor een koffiemachine leasen, dan kun je de machine op een gegeven moment kopen voor een schappelijk bedrag.
  koffieautomaat leasen huren

  De beste koffie

  Iedereen heeft eigen voorkeuren, en smaken verschillen wel degelijk. De volgende aspecten kan je in overweging nemen bij het maken van een keuze;

  Allereerst is het belangrijk om te bedenken of je een apparaat wil dat wordt aangesloten op het water of dat je liever kiest voor een waterreservroir dat zelf moet worden aangevuld. Daarnaast kan je kiezen voor een korte of langere looptijd van het leasecontract. Hoe langer het contract, hoe lager de kosten zullen zijn. Denk ook aan het merk van de machine, misschien heb je voorkeur voor een specifiek merk zoals Carimali, Schearer, La Marzocco of Kees van der Westen.

  De leveranciers hebben hier echter het meest verstand van en kunnen je de perfecte koffie aanbevelen op basis van jouw wensen. Heb je ook een voorkeur van het soort koffie wat je lekker vind? Geef dit dan ook aan. Sommige mensen zijn liefhebbers van bonen en anderen zijn echte fresh brew fanaten. Weet je de verschillen niet of heb je geen sterke voorkeur? Laat je dan door ons adviseren.

  Tenslotte is het ook belangrijk dat je aangeeft hoeveel koffie je verwacht te zetten. Je hoeft dit niet precies te weten maar een schatting maken is altijd handig. Niet alleen kan het aantal gezette kopjes koffie van invloed zijn op de prijs, het is ook zo dat sommige apparaten niet geschikt zijn voor grootverbruik (denk aan honderden kopjes koffie per dag). De schatting van het aantal kopjes per dag wordt gemaakt aan de hand van het aantal personeelsleden binnen je onderneming.

  Offertes aanvragen en prijzen vergelijken

  Via offerte.nl vraag je makkelijk offertes voor koffieautomaten aan van koffieleveranciers uit jouw regio. Je kiest eenvoudig het meest aantrekkelijke aanbod uit door deze offertes te vergelijken op de volgende punten:

  • Kosten voor het leasen van de machine (maandelijkse leasekosten)
  • Kosten voor de levering van de koffie
  • Kosten voor service en onderhoud

  Hiermee kun je wel 40 procent besparen op de kosten van je koffievoorziening. Vraag dus nu offertes aan en ervaar zelf de beste coffee at work. Begin deze week nog met leasen!