Wat kost een dakkapel? [Prijzen 2021]

Start vergelijken
  1. Home
  2. Dakkapel
  3. Wat kost een dakkapel? [Prijzen 2021]
5 mins leestijd

Het plaatsen van een dakkapel is een specialistische klus. De expertise en kennis van een vakman is dan ook van uiterst belang. Maar wat kost een dakkapel gemiddeld en welke specialist heeft het gunstigste tarief? Bekijk de onderstaande tekst en lees meer over de kosten opbouw voor het plaatsen van een dakkapel en lees hoe deze kosten zoal tot stand komen.

Wil je graag exact weten wat de kosten voor het plaatsen van een dakkapel voor jouw situatie zullen zijn? Vergelijk dan via onze website diverse offertes voor de plaatsing van dakkapellen en bespaar flink op de plaatsingskosten.

Wat kost een dakkapel?

Wanneer je een dakkapel wilt laten plaatsen is het uiteraard handig om te weten wat je ongeveer kunt verwachten aan dakkapel prijzen.

Over het algemeen lopen de kosten voor het plaatsen van een dakkapel redelijk uit een. Zo variëren de kosten van een dakkapel inclusief plaatsen ongeveer tussen de € 5.000 tot € 7.000 en zijn de kosten afhankelijk van diverse factoren.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je flink kunt besparen op dakkapel prijzen en het laten plaatsen van een dakkapel. Door diverse offertes te vergelijken, zorg je ervoor dat je altijd kiest voor de meest voordelige specialist. Het aanvragen van offertes bij Offerte.nl is gratis en vrijblijvend.

Wat beïnvloed de prijs van dakkapelen?

De prijzen voor het plaatsen van een dakkapel worden beïnvloed door diverse factoren. Hierbij kun je denken aan de afmeting van de dakkapel, het materiaal en diverse extra opties.

De standaard afmeting van een dakkapel is 150 cm hoog x 250 cm breed. Wanneer je kiest voor een formaat groter, komen hier uiteraard meer kosten bij kijken. Hierbij kun je denken aan ongeveer € 750 aan extra kosten.

Naast de afmeting verschilt de prijs van een dakkapel per materiaalsoort. Zo zijn er bijvoorbeeld houten, kunststof of polyester dakkapellen. De kosten van een dakkapel zijn een stuk lager wanneer je kiest voor kunststof.

Ten slotte zijn er nog extra opties of omstandigheden die de kosten kunnen beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld de afwerking met een gewenste kleur, de plaatsing van een rolluik of verduisteringsgordijn of de plaatsing van een speciaal soort glas.

dakkapel kosten

Hoe komen de prijzen van een dakkapel tot stand?

De kosten van het plaatsen van een dakkapel bestaan uit de montagekosten, de materiaalkosten en de kosten voor eventuele extra wensen, zoals de afwerking van de dakkapel in een gewenste kleur of lak.

De kosten voor het laten plaatsen bestaat vaak uit ruim 35 procent van de totale kosten. Het vinden van een geschikte specialist voor het meest voordelige tarief is dan ook vaak een belangrijke opgave bij het laten plaatsen van een dakkapel.

De materiaalkosten bedragen maar liefst 50 procent van de totale kosten en is dan ook de belangrijkste factor die de totale kosten beïnvloed. De overige 15 procent van de totale kosten bedragen de bijkomende kosten voor de afwerking en andere omstandigheden die de prijs kunnen beïnvloeden.

Wat zijn de meest voorkomende afmetingen?

Wanneer je een dakkapel wilt laten plaatsen is het belangrijk om te weten dat er diverse afmetingen zijn. Vaak geldt dat wanneer je kiest voor een standaard afmeting, de kosten lager uitvallen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een dakkapel geheel op maat te bestellen. Hierbij kun je rekenen op flink hogere kosten. Wanneer je een dakkapel op maat wilt laten maken kun je de geschatte kosten opvragen doormiddel van een offerte aanvraag.

Kosten dakkapel 2.5 meter
Het plaatsen van een dakkapel van 2.5 meter is een veel voorkomende keuze. Dit dakkapel bestaat vaak uit een draaikiep raam en een vast raam en kost rond de €5.000 wanneer je kiest voor kunststof, en rond de €5.300 wanneer je kiest voor hout(look).

Kosten dakkapel 3 meter
Wil je graag een maatje groter en heb je voldoende ruimte beschikbaar voor een 3 meter-dakkapel? Dan komen de kosten voor het plaatsen van een dakkapel uit op rond de €5.200 voor een kunststof dakkapel en rond de €5.500 voor een houten dakkapel. Dit dakkapel bestaat over het algemeen uit een draaikiep raam en twee vaste ramen.

Kosten dakkapel 4 meter
Een 4 meter ruim dakkapel bestaat over het algemeen uit twee draaikiep ramen en twee vaste ramen. Wanneer je kiest voor een kunststof dakkapel kun je rekenen op een totaal kostenplaatje van rond de €6.100,-. Kies je voor een houten(look) dakkapel dan worden de totale kosten geschat op ongeveer €6.500,-.

Kosten dakkapel 5 meter
Ten slotte is er de 5 meter dakkapel. Dit is een zeer breed dakkapel met vaak twee draaikiep ramen en maar liefst drie vaste ramen. De totale kosten voor een kunststof dakkapel van 5 meter kunnen oplopen tot €6.700,- en bedragen rond de €7.163,- voor een houten dakkapel.

Wat zit er inbegrepen in de kosten van een dakkapel en wat niet?

De totale dakkapel kosten worden vaak per situatie in kaart gebracht en kunnen sterk uiteenlopen. Vaak wordt er gewerkt met een totaalprijs en worden eventuele extra kosten van tevoren in kaart gebracht.

Bij deze kosten worden vrijwel alle elementen in kaart gebracht, zoals het uurtarief van de specialist, de materiaalkosten, de extra kosten voor diverse opties, zoals het plaatsen van een rolluik of verduisteringsgordijn. Ook eventuele plaatselijke omstandigheden die de kosten kunnen beïnvloeden worden hierin opgenomen. Tot slot zijn de kosten voor het raam en de afwerking inbegrepen in de kosten.

Kun je de dakkapel kosten terugverdienen?

Het plaatsen van een dakkapel is in de meeste gevallen een zeer waardevolle investering. In de meeste gevallen kun je dan ook de investering van de dakkapel kosten terugverdienen door een waardestijging van je woning.

Met een dakkapel zorg je namelijk voor meer ruimte in je woning en verhoog je de daarmee de waarde van je woning. Je brengt daarnaast meer licht aan in je woonruimte en creëert hiermee een aangename leefsfeer.

Vergelijk diverse offertes

Wil je graag een dakkapel laten plaatsen, maar weet je niet goed bij welke specialist je terecht kunt? Vraag dan direct vrijblijvend verschillende offertes aan via offertes.nl en vergelijk diverse specialisten bij jou in de buurt. Bekijk wat de meest gunstige dakkapel prijzen zijn en bespaar flink op de totale kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel.