Sprinklersysteem ter preventie en bestrijding van brand

Start vergelijken
  1. Home
  2. Brandbeveiliging
  3. Sprinklersysteem ter preventie en bestrijding van brand
  4 mins leestijd

  Besparen op een sprinklersysteem tegen brand? Vergelijk de prijzen via ons. Vul je aanvraag in en ontvang vrijblijvende en gratis offertes.

  Je moet er niet aan denken dat je loods, bedrijfspand of kantoor ineens door een heftige vlammenzee wordt opgeslokt! Maar de kans bestaat altijd dat er brand uitbreekt. Het kan door een ongeluk komen, maar ook door kortsluiting of oververhitting. Hopelijk gebeurt het je nooit, maar het is wel heel belangrijk om je bedrijf – wat voor bedrijf je ook hebt – brandveilig te maken. Dit is zelfs verplicht in onze wetgeving, maar zelfs als het niet vastgelegd is, weet je dat een sprinklerinstallatie geen overbodige luxe is. Met brandblussers op iedere verdieping én een goed sprinklersysteem is een brandje snel geblust.

  Sprinkler als brandpreventie

  Een sprinkler systeem bestaat uit een speciaal waterleidingnetwerk dat aan het plafond van een ruimte wordt bevestigd. De leidingen hebben verschillende uitgangen en op iedere uitgang is een sprinklerkop gemonteerd. Iedere sprinklerkop heeft op zijn beurt weer een speciale smeltzekering. Wanneer de temperatuur in een kamer te hoog oploopt – door een beginnende brand –, dan springt deze zekering als het ware, waardoor de sprinklers direct water doorlaten.

  Het water wordt door de speciale vormgeving van de sprinklerkop, de zogeheten spreidplaat, over de ruimte verspreid. Hierdoor wordt een beginnende brand snel opgemerkt en geblust. Ook wordt direct het alarm geactiveerd. Een sprinklersysteem vormt daardoor een goede manier om brand te voorkomen én om deze zo snel mogelijk te blussen, zodat er zo weinig mogelijk schade ontstaat.

  Minder waterschade met een sprinklerinstallatie

  Door het vernuftige systeem, waarbij het water via de spreidplaten worden verspreid, kunnen de sprinklers snel een groot oppervlakte blussen. Maar… daardoor verbruikt het ook weinig water. Hiermee wordt dus waterschade aan apparatuur en dergelijke beperkt. Door het verspreiden van water houdt het systeem tevens de omgeving rondom de brandhaard nat. Dat is belangrijk, want zo kan de brand zich niet verspreiden en heel veel schade berokkenen. Wil je dit niet, bijvoorbeeld vanwege elektronische apparatuur, kies dan voor een co2 blusser.

  Sprinklers koelen ook rookgassen

  Naast vuur is rookontwikkeling een van de gevaarlijke componenten van een brand. Door rookontwikkeling kun je niet goed zien waar je heen moet. Sprinklers beperken de rookontwikkeling aanzienlijk. Daarnaast koelen sprinklers ook de rookgassen die vrij komen. Doordat deze gekoeld worden, wordt ook de verspreiding hiervan beperkt. Het fijne hieraan is dat je dus beter je weg naar buiten kan vinden bij brand in een gebouw.

  Laat een sprinklersysteem tegen brand aanleggen

  Een sprinklersysteem bij brand is een goede oplossing voor allerlei soorten bedrijven. Het is ideaal in kassen, maar ook in kantoren, loodsen, parkeergarage en winkels. Zelfs opslagplaatsen en stallen hebben baat bij een goede sprinklerinstallatie. Omdat het zo belangrijk werk doet – het redden van je bedrijf en de inboedel – is het heel belangrijk om het sprinkler systeem aan te laten leggen door een professioneel bedrijf dat werkt met sprinklersystemen die door de Europese wetgeving zijn goedgekeurd.

  Dat zijn namelijk de meest veilige installaties om te laten aanleggen. Daarnaast is per 1 januari 2015 in het Bouwbesluit opgenomen dat alle sprinklerinstallaties voorzien moeten zijn van een speciaal inspectiecertificaat. Dit inspectiecertificaat moet voldoen aan de CCV-inspectieteam eisen. Laat een sprinklersysteem ook geregeld nakijken of alles nog goed werkt. Voor adviezen kun je ook altijd terecht bij de brandweer.

  Lees ook: aspiratie detectie systeem

  Kosten van een sprinklersysteem

  De kosten voor een sprinklerinstallatie kunnen nogal uiteen lopen. De kosten zijn namelijk onder meer afhankelijk van:

  • de prijs van de installatie per meter
  • het aantal meter dat moet worden aangelegd
  • de arbeidskosten

  Natuurlijk wil je niet bezuinigen op de aanleg van een goede sprinklerinstallatie. Het is immers voor de veiligheid van jezelf, je medewerkers en je bedrijf. Heb je echter een beperkt budget, dan is het wel zo fijn om je goed te laten voorlichten over de prijzen en kosten. Gelukkig kun je daarmee terecht bij Offerte.nl.

  Vraag offertes aan voor sprinklersystemen bij Offerte.nl

  Een goed sprinklersysteem helpt een grote brand voorkomen door direct in actie te springen bij een te hoge temperatuur in een ruimte. Het voorkomt dat een brand doorslaat en houdt zo je bedrijf en medewerkers veilig. Maar waar moet je beginnen met het opvragen van offertes voor een veilig sprinklersysteem dat ook nog eens binnen je budget valt? Juist, bij Offerte.nl.

  Laat op het contactformulier je gegevens achter en laat ons weten wat je zoekt in een sprinklerinstallatie. Wij gaan dan voor jou een aantal offertes opvragen bij sprinklerinstallatiebedrijven bij jou in de buurt.

  Deze offertes krijg jij vervolgens weer, zodat je zelf een keuze kan maken uit de verschillende aanbieders. Neem zelf contact op met het bedrijf dat sprinklers installeert of wacht tot ze contact opnemen met jou voor een afspraak. Wacht niet langer en geef vandaag nog je gegevens door, zo is je bedrijfspand snel weer een stukje brandveiliger.