Aspiratiesysteem nodig? De juiste aspiratie detectie

Start vergelijken
  1. Home
  2. Brandbeveiliging
  3. Aspiratiesysteem nodig? De juiste aspiratie detectie
  4 mins leestijd

  Direct de kosten vergelijken voor een aspiratiesysteem? Aspiratie detectie voor de juiste prijs. Vul je aanvraag in en ontvang vrijblijvende en gratis offertes.

  Op zoek naar een methode om een brand te detecteren, voordat er daadwerkelijk een brand ontstaan is binnen jouw bedrijf? Of beschikt jouw onderneming over ruimtes waarin smeulbranden die traag ontwikkelen lastig te detecteren zijn, zoals koel- en vriesruimtes, datacenters, stoffige industriële ruimtes of theaters?

  Een aspiratiesysteem kan jouw onderneming dan op de ideale manier ondersteunen. Dankzij de hooggevoelige en geavanceerde manier van branddetectie word je al in een vroegtijdig stadium gealarmeerd bij een mogelijke brand. Een brand heeft immers grote gevolgen. Niet alleen krijg je te maken met flinke kosten door het verlies van je eigendom, ook lopen de indirecte kosten aardig op. De bedrijfscontinuïteit komt namelijk in het geding.

  Om ervoor te zorgen dat dergelijke schade tot een minimum wordt beperkt, is een geavanceerde, betrouwbare en snelle detectie van een brand essentieel. Lees in dit artikel alles over een aspiratiesysteem en hoe je met Offerte.nl de juiste specialisten voor aspiratie detectie systeem vindt.

  Wat is een aspiratiesysteem?

  Een aspiratie detectie systeem, ook wel rookaanzuigsysteem of asd genoemd, is een uiterst effectieve methode van branddetectie. De aspiratie rookmelder is zodanig geavanceerd dat het in een zeer vroegtijdig stadium al een brand kan detecteren. Het aspiratiesysteem neemt continu monsters van de lucht om deze te onderzoeken op rook. Deze luchtmonsters worden via een leidingsnetwerk genomen.

  Ook is er een speciale pomp in het systeem die nieuwe luchtaanvoer creëert bij de diverse testpunten. Binnen de aspiratie rookmelder wordt het luchtmonster allereerst volgens een synthetisch twee-fasen systeem gefilterd, zodat stof of andere vervuiling de testresultaten niet kan beïnvloeden.

  Daarna wordt het luchtmonster geleid naar de detectiekamer, waar een speciale laserlichtbron de lucht onderzoekt op aanwezige rookdeeltjes. Dit krachtige systeem van kunstmatige intelligentie leidt tot maximale gevoeligheid met een minimaal risico op een vals alarm.

  Lees ook: sprinkler systeem en brandslang haspel

  Wanneer een aspiratiesysteem toepassen?

  Aspiratiesystemen zijn niet gericht op het vervangen van de standaard rookdetectie. In de meeste gevallen is de standaard rookmelder uitstekend geschikt, vooral met de daarbij behorende kosten en de voorwaarden om te voldoen aan de standaard regelgeving.

  Er zijn echter diverse toepassingen, waarbij een uiterst betrouwbare en effectieve detectiemethode essentieel is. ASD biedt in dat geval de enige methode om deze kostbare en risicovolle ruimtes ondersteuning te bieden. Dit zijn de zeven plekken waar aspiratiesystemen perfect kunnen worden toegepast als:

  • alarmering binnen een vroegtijdig stadium een absolute noodzaak is
  • er hoge luchtsnelheden (denk aan airconditioning) in de ruimte aanwezig zijn
  • er vanwege de ruimtehoogte een warmtedeken kan ontstaan
  • er extreme omstandigheden in de ruimte aanwezig zijn (denk aan zeer warm, koud, nat of stoffig
  • de detectie niet zichtbaar moet zijn
  • het lastig is om onderhoud toe te passen
  • het nodig is voor detectie van een blussing

  Waarom een aspiratie rookmelder?

  Aspiratiesystemen leveren grote voordelen op ten opzichte van een reguliere rookmelder. Dankzij de geavanceerde technologie is het systeem zeer gevoelig en accuraat. Hierdoor wordt een beginnende, smeulende brand in een uiterst vroeg stadium opgespoord. Dit zorgt ervoor dat de schade van de brand zoveel mogelijk wordt beperkt. Ook kan het personeel zeer vroegtijdig in veiligheid worden gebracht. Daarnaast is het aspiratie detectie systeem compact en vrijwel onzichtbaar.

  In de dagelijkse bezigheden heb je dus geen last van het systeem. Terwijl je volledig met de kerntaken van je bedrijf bezig bent, zorgt het aspiratie detectie systeem dat jouw bedrijf volledig brandveilig is. Verder zijn er verschillende systeemopties en talloze instelmogelijkheden, waardoor je het aspiratie detectie systeem volledig naar jouw eigen persoonlijke voorkeuren kan instellen.

  Een specialist op het gebied van aspiratiesystemen laat je graag alle uiteenlopende mogelijkheden van het systeem zien.

  Aspiratiesysteem kosten

  De kosten voor een aspiratie detectie systeem zijn per situatie verschillend. Het toepassen en afstellen van het systeem op de bedrijfsruimte is immers maatwerk. Het is daarom onmogelijk om een standaardprijs voor de aspiratiesystemen aan te geven. Het is dan ook verstandig om diverse offertes bij meerdere specialisten op het gebied van aspiratiesystemen aan te vragen. Aan de hand van de offertes krijg je een helder inzicht in de te verwachte kosten voor een aspiratie detectie systeem.

  Ontvang offertes via Offerte.nl

  Ben je benieuwd wat een specialist op het gebied van aspiratiesystemen voor jouw onderneming kan betekenen? Of wil je weten wat een aspiratie detectie systeem in jouw bedrijfsruimte kost? Vraag dan meerdere offertes aan bij diverse specialisten. De website Offerte.nl biedt hierbij uitkomst.

  Geef je persoonlijke gegevens en voorkeuren door, en wij gaan voor jou aan de slag om de beste experts op het gebied van asd systemen te selecteren. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte op maat met tarievenlijst. Het is dan aan jou om met de meest geschikte aspiratiesysteem specialist in zee te gaan.

  Vul nu je gegevens in en zorg dat jouw bedrijf tegen brand optimaal beschermd is.