Op zoek naar het beste incassobureau? Vergelijk de kosten en werkwijze direct via ons platform. Doe nu je vrijblijvende aanvraag!

Heb je te maken met een wanbetaler dan is dat heel vervelend. Misschien heb je al een herinnering en aanmaning verstuurd en nog niets ontvangen. In een laatste poging probeer je misschien nog persoonlijk contact op te nemen. Als dat ook geen zoden aan de dijk zet, is er nog een uitweg. Het inschakelen van het beste incassobureau. Dat biedt uitzicht op het alsnog innen van je vordering. De vraag is alleen hoe vind je het beste incassobureau van Nederland? Die vind je via Offerte.nl. Ontdek hier bovendien wat belangrijke aspecten zijn om het allerbeste incassobureau te vinden.

Online portal
Gemak dient de mens en je wilt niet te veel tijd besteden aan wanbetalers. Daarom is het belangrijk dat een incassobureau een online portal heeft om je dossier aan te melden. Je hoeft dan niet eerst te bellen of zelf een epistel opstellen om te overhandigen. Een online portal voor het toevoegen van dossiers voorziet in optimaal gemak.

Slagingspercentage
Een andere belangrijke factor om het beste incassobureau van Nederland te vinden, is het slagingspercentage. Incassobureaus die hun uiterste best doen om de vordering te innen, hebben doorgaans een hoger slagingspercentage. Dat is toch precies wat je wilt zien, als je jouw vordering uit handen geeft. Het slagingspercentage staat in dit geval voor het aantal vorderingen dat met succes is geïnd.

Klantgerichte service
Het is ook ideaal als er sprake is van een klantgerichte service. Dat betekent onder meer dat je op de hoogte wordt gehouden van de voortgang. Je wilt niet een vordering overdragen en vervolgens niets horen. Een klantgerichte service betekent dan ook dat jij informatie krijgt als er een actie is ondernomen richting de debiteur. Ook is het van belang dat je snel antwoord krijgt op vragen. In dat kader speelt snelheid natuurlijk ook een rol.

Snelheid
Incassobureaus werken volgens een bepaalde procedure. Het is voor jou echter belangrijk dat er sprake is van een snelle behandeling. Je wilt niet nog langer wachten op je geld, want je wacht al zo lang. Daarom is het belangrijk dat het beste incassobureau je dossier snel in behandeling neemt. Ook voor wat betreft de voortgang en volgende zetten zie je graag dat er sprake is van snel handelen.

Prijs
Het kost doorgaans geld om een incassobureau in te schakelen, maar twijfel je over de kans van slagen? In dat geval is het handig om een No Cure No Pay incassobureau in te schakelen. Je betaalt dan niets als het niet lukt om de vordering alsnog te innen. Bovendien rekent het incassobureau de kosten van verhaal door aan de debiteur. Die krijgt dan ook met een extra hoge rekening te maken.

Houding naar debiteur
Je vindt het echt vervelend als een debiteur niet betaalt, maar misschien wil je de relatie wel goed houden. In dat kader is het belangrijk met een incassobureau in zee te gaan die er een respectabele houding richting de debiteur op nahoudt. Dat betekent dus niet agressief te werk gaan om de vordering maar te innen. Door het inschakelen van een goed incassobureau blijft de relatie met de debiteur doorgaans gewoon in stand. Uiteraard is een doortastende houding wel gewenst. Doorgaans vindt er eerst een schrijven plaats richting de debiteur.

Bij het uitblijven van een reactie volgt daarna meestal telefonisch contact. Een goed incassobureau onderzoekt ook wat het probleem van het niet betalen is en kijkt of er oplossingen zijn. Eventueel en als het niet anders kan, is het mogelijk dat de debiteur een betalingsregeling treft. Overigens gaat het om verhaal van de vordering door een incassobureau altijd eerst om het minnelijke incassotraject. Blijft betaling alsnog uit dan is het mogelijk de vordering aan de kantonrechter voor te leggen.

Vind het beste incassobureau van Nederland via Offerte.nl

Offerte.nl biedt de mogelijkheid om tot drie offertes voor het beste incassobureau aan te vragen. Je vraagt de offertes simpel aan en het is bovendien helemaal gratis en vrijblijvend. Je bepaalt zelf op basis van de offertes of en met elk incassobureau je in zee gaat.