error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van webdesigners Vergelijk webdesigners →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Kosten webshop vergelijken

Laatste update:

Je gaat het doen: je gaat ook je producten via internet verkopen. Hier komt wel nog het een en ander bij kijken. Zo heb je een goede website nodig met een ruim en snel hostingpakket, zodat de producten snel en gemakkelijk gekocht worden. En je hebt een betaalmogelijkheid nodig, voorraad en meer. Met een goede webshop op je website wordt al veel uit handen genomen. Zo kun je bijvoorbeeld de voorraad automatiseren, zodat je altijd weet wat je wel en niet in het magazijn hebt staan. Maar, wat kost het om een webshop te laten maken?

Inhoudsopgave

Het begint met een website

Een webshop is een winkel op internet. Hiervoor heb je dus een website nodig. Uiteraard mag je gehele website bestaan uit webshop – die keuze is aan jou. Heb je al een website, dan is deze vaak voor een paar tientjes tot een paar honderd euro door het webdesignbureau uit te breiden met een webshop. Heb je nog geen website, dan heb je eerst een URL en webhosting nodig. De URL en webhosting kosten vaak slechts een paar tientjes per maand. Dat moet je wel incalculeren, als je de kosten voor een webwinkel beginnen gaat inventariseren.

De kosten voor de webshop

Als je een webwinkel begint, dan heb je een inschrijving nodig van de Kamer van Koophandel. Dat zijn de eerste webwinkel kosten die je maakt – samen met hosting en het aankopen van je eigen URL. Deze inschrijving is ongeveer € 50 en heb je zo geregeld. Heb je dit allemaal geregeld, dan kun je aan de slag gaan met het opstarten van de webwinkel.

Webshop bouwen kost tijd

Waar een mooie professionele website met een paar dagen als een huis staat, heeft een goede webshop vaak wat meer tijd nodig om online te kunnen gaan. Dat komt, doordat er achter de schermen veel meer moet gebeuren qua programmering dan je eigenlijk op internet ziet. Zo moet een webshop de actuele voorraad in de gaten houden, betalingen verrichten en ook nog eens soepel werken. Een programmeur is daarom veel langer bezig met het bouwen van een webshop. Daarnaast heb jij nog extra tijd nodig voor het secuur vullen van de webshop.

Ontvang prijsopgaven van webdesigners

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk webdesigners

Pakkende teksten en smaakmakende foto’s

Een webshop is eigenlijk net een etalage: het moet er mooi en aantrekkelijk uitzien. De vormgeving draagt daar zijn steentje aan bij en daarom is het belangrijk dat je producten op een mooie manier in beeld worden gebracht. Een goede fotograaf is hierbij onmisbaar. Er zijn fotografen gespecialiseerd in product- en sfeerfotografie en vaak weten webdesignbureaus precies wie er het meest geschikt is voor jouw webshop. Dit geldt ook voor tekstschrijvers. Goede tekstschrijvers maken de bezoeker enthousiast over je product. Laat je hier ook eens door de webshopdesigners adviseren.

Technische ondersteuning

Aan een webshop ligt meer programmering ten grondslag. Ga je daarna zelf aan de slag met het plaatsen van teksten en beeld en gaat er iets mis? Dan wil je natuurlijk graag snel uit de brand geholpen worden. Daarom schaf je meestal bij het webdesignbureau een contract af voor onderhoud en technical support. Dit is een maandelijks abonnement en moet je dus ook meetellen in de totale kosten van je webshop.

Hoeveel kost een webshop?

Wat kost het om een webshop te laten maken? Dat is dus afhankelijk van een groot aantal factoren. De totale kosten van een webshop zijn afhankelijk van wat je al in huis hebt en wat je nog nodig hebt. Heb je al een website? Dan hoef je geen grote kosten voor deze website te maken. Er moet alleen een toevoeging komen. En als je al ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, dan hoef je dit voor je webwinkel geen tweede keer te doen. Als je maar wel meldt dat je ook online je producten gaat verkopen.

De kosten voor een webshop zijn dus variabel en hebben te maken met:

  • indien nodig: starten van hosting en het aankopen van een URL;
  • uitbreiding van een bestaand hostingpakket;
  • aanschaf van een abonnement op betaalmogelijkheden;
  • ontwerpen van een mooie webshop;
  • het aanleggen van een database met voorraadbeheer;
  • fotograferen van de producten;
  • productteksten en verkoopteksten;
  • technical support en onderhoudskosten.

Weet wel: hoe ingewikkelder je webshop wordt, des te meer uren gaan er in zitten om deze te programmeren en des te duurder het wordt.

De meest bekende webshopsystemen zijn Opencart, Magento en Woocommerce.

Webshop prijzen vergelijken

Je wilt de beste webshop voor de beste prijs? Laat ons dan het antwoord op de vraag ‘Wat kost het om een webshop te laten maken?’ vinden en vertel ons precies waar je naar op zoek bent. Wij gaan dan bij webdesignbureaus offertes voor je opvragen, die aan je wensen voldoen.

Vervolgens kan je kiezen of er een webdesignbureau tussen zit waar je de samenwerking mee aangaat. Je kan hiervoor zelf contact opnemen met het bureau, maar het is ook zeer goed mogelijk dat de bureaus zelf contact met je opzoeken. In ieder geval is je webshop snel online en kun je je helemaal storten op het ondernemen.

Ontvang prijsopgaven van webdesigners

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk webdesigners
Wat onze klanten zeggen
4.5 sterren gemiddeld uit 62 reviews over Offerte.nl

Goed werk

Geen toelichting

Zeer snelle reactie van kundige aanbieders

Geen toelichting

Fijn direct offertes

Geen toelichting

Heel fijn, binnen 2 dagen 4 offertes ontvangen en er uiteindelijk 1 de opdracht gegeven.

is prima

Op zich een prima initiatief om via een website diverse offertes te kunnen ontvangen. Echter ben je afhankelijk van van de aanbieders. Ik had in totaal 3 verschillende offertes gevraagd. Het uiteindelijke aanbod vond ik wat aan de matige kant. Van de per categorie beloofde 5 offertes heb ik er in een geval 3 ontvangen, in een geval 1 en in een geval 2. Dus in geen enkel geval de 5 beloofde offertes. Daarnaast kan ik geen goed beeld krijgen van het niveau of wel de professionaliteit van de aanbieders.

Prettige ervaring met enthousiaste mensen.

Geen toelichting

Geen toelichting

Uitstekend

Geen toelichting

Erg snel offertes gekregen van geschikte bureaus. En ook binnen onze budget.

Vlotte en praktische dienstverlening.

Prima, mijn nieuwe website is momenteel in aanbouw. Even afwachten nu dus.

supersnelle service!

Geen toelichting

Geen toelichting

snelle en accurate service.

Geen toelichting

Prima site! Ik had van 2 bedrijven echt op korte termijn een aanbieding. Het 3de bedrijf kwam pas na 2,5 week met een aanbieding maar dat was toen niet meer nodig natuurlijk.

super snelle reactie van jullie en ook van relevante websitebouwers