error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Wat zet je op het kaartje van een rouwboeket?

Laatste update:

Een rouwboeket komt tijdens de uitvaart op de kist van de overledene te liggen. Aan dit boeket zit vaak een lint of een kaartje waarop je een korte tekst zet. De tekst op een kaartje is over het algemeen niet lang, maar wel heel persoonlijk. Het is daarom vaak lastig om de juiste woorden te vinden voor een mooie condoleance tekst. Heb jij daar ook moeite mee? Of twijfel je nog over de tekst? We geven je graag een aantal voorbeelden.

Enkele korte teksten

De meest voorkomende korte teksten op een kaartje van een rouwboeket is een enkele zin:

  • Dag lieve ….
  • We zullen je missen
  • Bedankt voor de fijne tijd samen
  • We houden van je
  • Voor altijd in ons hart
  • Woorden schieten tekort

Verschillende teksten voor een begrafenis en crematie

Sommige teksten zijn voor een begrafenis wel geschikt en voor een crematie niet. Het is bijvoorbeeld af te raden om de zin “Rust zacht” te gebruiken voor iemand die gecremeerd wordt. Voor een begrfenis kan je wel een rust zacht tekst gebruiken. Sowieso is het belangrijk om goed op te letten en je tekst nog even te laten nalezen. Een veelgemaakte fout is bijvoorbeeld: “Plotseling is van ons heengegaan”. Dit is niet geschikt als de overledene een maanden- of jarenlang ziekbed heeft doorgemaakt.

Korte gedichten

Schrijf je liever een kort gedichtje? Dat kan natuurlijk ook. Die hoef je niet per se zelf te verzinnen. Misschien had de overledene wel een liefde voor een bepaalde poëet of dichter. Of heb jij die zelf, dat kan natuurlijk ook. Soms kan een kort gedichtje precies de emoties vangen die de overledene bij jou heeft opgeroepen. Een gedicht boven de rouwkaart geeft vaak iets extra's. Neem als voorbeeld het gedichtje van Toon Hermans. “Omdat er liefde is, bestaat er geen voorbij. In alle eeuwigheid ben jij.”

Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een uitvaart

Als een dierbare overlijdt, heb je vreselijk veel om over na te denken. Er komt van alles op je af en de tijdsdruk is groot. Terwijl je eigenlijk geen ruimte in je hoofd hebt om alles voor elkaar te krijgen. Een beetje hulp is dan welkom, ook als het gaat om het kiezen van een geschikte tekst voor op het rouwboeket. Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart. We brengen je eenvoudig in contact met maximaal vijf uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Zo weet je zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht. Wij wensen u heel veel sterkte in de komende periode.

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Rubrieken
Populaire categorieën
Gerelateerde artikelen
Uitvaart regelen zonder verzekering: wat kost dat?
Lees meer
Je uitvaart regelen bij leven? Regel direct je wensen vooraf
Lees meer
Zelf een uitvaart regelen? Bekijk onze checklist en tips.
Lees meer
Simpel de kosten uitvaart berekenen? Doe het hier!
Lees meer
Een goedkope betaalbare crematie? Stijlvol voor elk budget
Lees meer