error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Wat kost een koffietafel bij een begrafenis?

Laatste update:

Direct inzicht in de kosten van een begrafenis of crematie? Vul het formulier in en ontvang 5 vrijblijvende offertes van uitvaartverzorgers in jouw regio.

Na de plechtigheid en de begrafenis wordt vaak de condoleance gehouden. Over het algemeen drinken nabestaanden hierbij een kopje koffie of thee met daarbij een plakje cake of een andere kleine versnapering. Tegenwoordig is het ook mogelijk om hierop te variëren. Maar wat kost een volledige koffietafel nou eigenlijk? We vertellen je er graag meer over.

Het aantal personen bepaalt de prijs

De prijs van een koffietafel hangt af van het aantal personen dat aanwezig is bij de uitvaart. Zijn er meer personen, dan moet er meer koffie komen en bij minder personen, minder koffie. De hoeveelheid aanwezigen heeft dus effect op de prijs. Het is mogelijk om hiervan tevoren een inschatting van te maken. Hoe groot is bijvoorbeeld de kennissenkring en hoe groot en hecht is de familie? Ga je voor een budget uitvaart? Dan kan je er ook voor kiezen om helemaal geen koffietafel te nemen.

Variaties op de koffietafel

De catering wordt steeds vaker een persoonlijk onderdeel van de uitvaart. Het is daarom bijna overal mogelijk om hier zelf keuzes in te maken. Je kunt natuurlijk nog steeds kiezen voor een zoete tafel met cake en die uitbreiden met zoete broodjes of petitfours. Is de condoleance rond lunchtijd? Dan is het ook een optie om soep met brood te serveren. Tegenwoordig komt een hartige tafel met bijvoorbeeld worstenbroodjes en saucijzenbroodjes ook veel voor. Ook wordt er veel gekozen voor een borreltafel. Hierbij kunnen warme en koude borrelhapjes worden geserveerd, zoals bittergarnituur of een kaas- en worstplankje. Dranken die daarbij geschonken worden variëren van koffie, thee en sap tot frisdrank, bier en wijn. Genoeg keuze dus.

De prijzen

Bij een uitvaart waarvoor je 100 personen verwacht, loopt de prijs voor een standaard koffietafel al snel op tot 250 euro. Kies je voor een uitgebreide koffietafel? Dan zit de prijs al snel rond de 1500 euro. Als je kiest voor een borreltafel met hapjes en champagne, dan moet je rekenen op een prijs van ongeveer 1175 euro.

Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart

Als een dierbare overlijdt, heb je veel om over na te denken. Er komt veel op je af en de tijdsdruk is groot. Terwijl je eigenlijk geen ruimte in je hoofd hebt om alles voor elkaar te krijgen. Een beetje hulp is dan welkom. Ook als het om de catering gaat. Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart. We brengen je eenvoudig in contact met maximaal vijf uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht.

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Rubrieken
Populaire categorieën
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 151 reviews over Offerte.nl

Geen toelichting

Makkelijk te bereiken via inschrijving. Snel respons van diverse instellingen. Erg tevreden.

Geen toelichting

Goede behandeling van de aanvraag met bruikbare offertes . Je wordt met respect geholpen. Hartelijk dank.

Prima ik kan nu een gedege keuze maken

Geen toelichting

Direct na het plaatsen offertes gekregen. Uiteindelijk 5 stuks. Aan alle betrokkenen een terugmelding gestuurd.

Bedankt voor de snelle service. Ik was erg tevreden over de goede informatie.

Dit was mijn erste keer met jullie.Ik ben echt tevreden over de afhandeling.

Ik werd netjes te woord gestaan. En heb mijn keuze kunnen maken. Heel hartelijk dank voor Uw service Een dikke 10! Met vriendelijke groet; Corrie Verhaar

Geen toelichting

Geen toelichting

U hebt ons prima geholpen bij het zoeken naar een goede en hopelijk betrouwbare begrafenisondernemer. Bedankt.

Geen toelichting

Uitstekend

prettig contact

Binnen 10 minuten 3 offertes gekregen

Aanvraag notaris

ik kern julie niet maar vind je correct en snel reageren

Geen toelichting

Geen toelichting

Onverwacht goed!

Geen toelichting

Werkt goed , in korte tijd ontving ik diverse offertes