error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Wat kost een koffietafel bij een begrafenis?

Laatste update:

Direct inzicht in de kosten van een begrafenis of crematie? Vul het formulier in en ontvang 5 vrijblijvende offertes van uitvaartverzorgers in jouw regio.

Na de plechtigheid en de begrafenis wordt vaak de condoleance gehouden. Over het algemeen drinken nabestaanden hierbij een kopje koffie of thee met daarbij een plakje cake of een andere kleine versnapering. Tegenwoordig is het ook mogelijk om hierop te variëren. Maar wat kost een volledige koffietafel nou eigenlijk? We vertellen je er graag meer over.

Het aantal personen bepaalt de prijs

De prijs van een koffietafel hangt af van het aantal personen dat aanwezig is bij de uitvaart. Zijn er meer personen, dan moet er meer koffie komen en bij minder personen, minder koffie. De hoeveelheid aanwezigen heeft dus effect op de prijs. Het is mogelijk om hiervan tevoren een inschatting van te maken. Hoe groot is bijvoorbeeld de kennissenkring en hoe groot en hecht is de familie? Ga je voor een budget uitvaart? Dan kan je er ook voor kiezen om helemaal geen koffietafel te nemen.

Variaties op de koffietafel

De catering wordt steeds vaker een persoonlijk onderdeel van de uitvaart. Het is daarom bijna overal mogelijk om hier zelf keuzes in te maken. Je kunt natuurlijk nog steeds kiezen voor een zoete tafel met cake en die uitbreiden met zoete broodjes of petitfours. Is de condoleance rond lunchtijd? Dan is het ook een optie om soep met brood te serveren. Tegenwoordig komt een hartige tafel met bijvoorbeeld worstenbroodjes en saucijzenbroodjes ook veel voor. Ook wordt er veel gekozen voor een borreltafel. Hierbij kunnen warme en koude borrelhapjes worden geserveerd, zoals bittergarnituur of een kaas- en worstplankje. Dranken die daarbij geschonken worden variëren van koffie, thee en sap tot frisdrank, bier en wijn. Genoeg keuze dus.

De prijzen

Bij een uitvaart waarvoor je 100 personen verwacht, loopt de prijs voor een standaard koffietafel al snel op tot 250 euro. Kies je voor een uitgebreide koffietafel? Dan zit de prijs al snel rond de 1500 euro. Als je kiest voor een borreltafel met hapjes en champagne, dan moet je rekenen op een prijs van ongeveer 1175 euro.

Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart

Als een dierbare overlijdt, heb je veel om over na te denken. Er komt veel op je af en de tijdsdruk is groot. Terwijl je eigenlijk geen ruimte in je hoofd hebt om alles voor elkaar te krijgen. Een beetje hulp is dan welkom. Ook als het om de catering gaat. Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart. We brengen je eenvoudig in contact met maximaal vijf uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht.

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 177 reviews over Offerte.nl

Zocht ondernemers uit Den Haag. Kreeg genoeg aanbiedingen maar niet uit Den Haag. Uiteindelijk wel een goede gevonden die vooralsnog op een zeer fijne manier de zaken heeft afgehandeld

Geen toelichting

Vrij snel (zoals belooft) 5 offertes gekregen van bedrijven die (ook) in Dordrecht werken. Alleen een beetje jammer dat er ook 2 bedrijven bij zijn die behoorlijk van Dordrecht verwijderd zijn, als het kon zou ik 4 1/2 ster geven.

Ja gewoon goed

Zeer goed

Goed

Geen toelichting

Geen toelichting

Keurig geregeld, 5 offertes ontvangen ik weet nu waar ik aan toe ben.

Obitus uitvaart heeft het heel goed geregeld.

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Goed.

Kan er nog niet zoveel over kwijt dit was de eerste keer

Geen toelichting

prima supersnelle reacties door meerdere maatschappijen.

Goede ervaring. Betrokken en willen verbeteren. Partners zitten vast in eigen stramien en zijn niet altijd duidelijk en concreet. Mogelijk verbeterpunt

Geen toelichting

Geen toelichting

Prima, snelle reactie.

Snelle reacties. En een flinke kostenbesparing..

Snel een offerte van meerdere partijen ontvangen, mooie oplossingen gehoord en binnen 24 uur waren we eruit. Dank jullie wel voor het passende afscheid dat we hebben mogen nemen.

Bedankt voor de snelle service. Ik was erg tevreden over de goede informatie.