Uitvaart regelen zonder verzekering: wat kost dat?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Uitvaart
  3. Uitvaart regelen zonder verzekering: wat kost dat?
  3 mins leestijd

  Overleden maar niet verzekerd? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvende offertes van uitvaartverzorgers in jouw regio.

  Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Je kunt natuurlijk ook zelf sparen voor je uitvaart. Maar hoe weet je hoeveel geld je daarvoor opzij moet zetten? Dat hangt er natuurlijk af van welke uitvaart je voor ogen hebt. Wil je flink uitpakken met een mooie locatie voor een afscheidsceremonie, bijzonder rouwvervoer en een afsluitende koffietafel in een luxe restaurant? Of kies je voor een simpele uitvaart met weinig poespas? Laten we uitgaan van een gemiddelde. Volgens de consumentenbond is dat 7500 euro voor een begrafenis, een crematie is iets goedkoper. Bovendien komen daar vaak nog de kosten voor een gedenksteen bij.

  Redenen om een uitvaart te regelen zonder verzekering

  Als je voldoende spaargeld hebt kun je overwegen om te sparen voor je uitvaart. Het is dan wel belangrijk dat je het geld ook echt apart zet op een rekening waar je niet aan kunt komen. Bovendien moet je vast laten leggen wie er bij dat geld mag en kan komen als je bent overleden. Dat kan tijdrovend zijn. Als het lang duurt om de machtigingen rond te krijgen, moet het bedrag toch door iemand worden voorgeschoten.

  overleden niet verzekerd

  Overleden en niet verzekerd? Kosten uitvaart zonder verzekering

  Het gebeurt vaker dan je denkt: iemand is overleden en niet verzekerd voor zijn of haar uitvaart. In dat geval worden de kosten verhaald op de erfgenamen van de overledene. Meestal worden de kosten dan uit de erfenis betaald. Maar wat als de erfenis niet voldoende is en de erfgenamen het geld ook niet hebben? Dan ontstaat er een pijnlijke situatie. De nabestaanden zijn namelijk toch verplicht om de rekening voor de uitvaart te betalen.

  In sommige gevallen kan er bij de gemeente Bijzondere Bijstand worden aangevraagd. Vaak dekt dit niet alle kosten. Wil je dit voorkomen? Zorg dan voor een verzekering of spaar voor je uitvaart. Zo voorkom je een hoop narigheid voor je erfgenamen, die het dan toch al zwaar hebben omdat ze in de rouw zijn.

  Geen nabestaanden? Wie betaalt de uitvaart?

  Heb je geen nabestaanden en geen uitvaartverzekering? Dan komt de gemeente in actie. Je wordt dan op een sobere manier begraven of gecremeerd. Meestal neemt de gemeente de kosten voor de uitvaart op zich. Deze situatie is echter zeldzaam. In de meeste gevallen wordt er net zo lang naar nabestaanden gezocht totdat de kosten verhaald kunnen worden.

  Geen uitvaartverzekering bij overlijden? Offerte.nl helpt jou

  Er komt veel op je af na het overlijden van een geliefde. In een emotionele periode moet jij snel en goed een uitvaart regelen en soms zelfs verzekeringsperikelen en geldproblemen oplossen. Dat is nog best een klus in zo’n zware tijd. Offerte.nl maakt het jou graag wat makkelijker in deze zware periode. Hoe?

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met uitvaartondernemers door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod aan uitvaartondernemers in regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den haag. Bekijk de selectie en vraag direct vier offertes op om te vergelijken.

  Veelgestelde vragen

  Wie moet er betalen als de overleden persoon geen uitvaartverzekering heeft afgesloten?
  Het kan zijn dat de overledene geen uitvaartverzekering heeft afgesloten maar wel een overlijdensrisicoverzekering heeft lopen. In dat geval kan de uitvaart daarvan betaald worden. Zo niet, dan zijn de kosten voor de erfbestaanden.

  Wat als je niet kan of wil betalen?
  Als je de kosten echt niet kan betalen kun je bij jouw gemeente om bijzondere bijstand vragen. Om dit toegewezen te krijgen dien je wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

  Wat kost een uitvaart bij een overlijden zonder verzekering?
  Elke uitvaartverzorger hanteert eigen tarieven. Doe nu een vrijblijvende aanvraag en ontvang tot 3 offertes van uitvaartverzorgers in jouw eigen regio.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews