Silo reiniging

Start vergelijken
  1. Home
  2. Schoonmaak
  3. Silo reinigen | Grondige schoonmaak van jouw silo’s
  2 mins leestijd

  Rijstmeelkevers en meelmotten; lopen de rillingen over je rug bij het lezen van deze woorden? Bij ons ook! Huur daarom een professioneel schoonmaakbedrijf in om je silo te reinigen. Silo reiniging wordt ingezet voor de reiniging van opslagtanks met water of beton, maar ook voor het schoonmaken van mestsilo’s. Silo’s worden immers niet alleen bij de levensmiddelenindustrie, maar ook bij bouwstoffenbedrijven gebruikt.

   

  Vergelijk schoonmaakbedrijven

   

  Om de kwaliteit van de grondstoffen hoog te houden, is de silo schoonmaken zeer belangrijk. Offerte.nl brengt je in contact met de beste schoonmaakbedrijven voor het industrieel reinigen van je silo.

  Waarom een silo reinigen?

  Silo reiniging is een vorm van specialistische reiniging. Op warme zomerdagen loopt de temperatuur in het bovenste gedeelte van de opslagtank flink op. In de avonduren koelt de opslag of mestsilo behoorlijk af. Door deze temperatuurschommeling ontstaat er condensvorming in de opslagtanks. Bij hoge temperaturen gaat dit broeien en schimmelen. Om de maximale capaciteit en de kwaliteit van de grondstoffen te behouden, is het tijdig laten reinigen van de silo belangrijk.

  Bovendien kunnen er door schimmels gifstoffen ontstaan, waardoor je last krijgt van ernstige problemen, zoals een slechte groei of allerlei ziekten.

  silo reinigen

  Werkwijze bij een silo reinigen

  Alvorens te beginnen met het reinigen van de silo, inspecteren de ervaren schoonmaakkrachten de silo. Ze dalen hiervoor met een veilig takelsysteem af in de silo. Als er beschadigingen of andere opvallende punten zijn, rapporteren zij die aan je, zodat je hierop kunt anticiperen. Daarna gaan de medewerkers aan de slag om de silo te reinigen.

  Afhankelijk van het formaat, het vuil en het gebruik werken ze met borstels, stoffers en industriële zuigers of met moderne technieken, zoals droogijsstralen. Uiteraard staat de veiligheid en kwaliteit hierbij voorop. Na afloop ontvang je een certificaat, waarmee je kunt aantonen dat de silo volgens de eisen gereinigd is.

  Ontvang nu offertes uit de regio

  Wil je in contact komen met het beste schoonmaakbedrijf uit de regio? Vul dan nu je gegevens in. Vervolgens brengt Offerte.nl je in contact met de beste schoonmaakbedrijven voor jouw opslagtanks. Jij maakt daarna de keuze voor het meest geschikte bedrijf. Geef nu je wensen op en we gaan graag voor je aan het werk!