error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Uitvaart regelen zonder verzekering: wat kost dat?

Laatste update:

Overleden maar niet verzekerd? Vul het formulier in en ontvang 5 vrijblijvende offertes van uitvaartverzorgers in jouw regio.

Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Je kunt natuurlijk ook zelf sparen voor je uitvaart. Maar hoe weet je hoeveel geld je daarvoor opzij moet zetten? Dat hangt er natuurlijk af van welke uitvaart je voor ogen hebt. Wil je flink uitpakken met een mooie locatie voor een afscheidsceremonie, bijzonder rouwvervoer en een afsluitende koffietafel in een luxe restaurant? Of kies je voor een simpele uitvaart met weinig poespas? Laten we uitgaan van een gemiddelde. Volgens de consumentenbond is dat 7500 euro voor een begrafenis, een crematie is iets goedkoper. Bovendien komen daar vaak nog de kosten voor een gedenksteen bij.

Redenen om een uitvaart te regelen zonder verzekering

Als je voldoende spaargeld hebt kun je overwegen om te sparen voor je uitvaart. Het is dan wel belangrijk dat je het geld ook echt apart zet op een rekening waar je niet aan kunt komen. Bovendien moet je vast laten leggen wie er bij dat geld mag en kan komen als je bent overleden. Dat kan tijdrovend zijn. Als het lang duurt om de machtigingen rond te krijgen, moet het bedrag toch door iemand worden voorgeschoten.

Overleden en niet verzekerd? Kosten uitvaart zonder verzekering

Het gebeurt vaker dan je denkt: iemand is overleden en niet verzekerd voor zijn of haar uitvaart. In dat geval worden de kosten verhaald op de erfgenamen van de overledene. Meestal worden de kosten dan uit de erfenis betaald. Maar wat als de erfenis niet voldoende is en de erfgenamen het geld ook niet hebben? Dan ontstaat er een pijnlijke situatie. De nabestaanden zijn namelijk toch verplicht om de rekening voor de uitvaart te betalen. In sommige gevallen kan er bij de gemeente Bijzondere Bijstand worden aangevraagd. Vaak dekt dit niet alle kosten. Wil je dit voorkomen? Zorg dan voor een verzekering of spaar voor je uitvaart. Zo voorkom je een hoop narigheid voor je erfgenamen, die het dan toch al zwaar hebben omdat ze in de rouw zijn.

Geen nabestaanden? Wie betaalt de uitvaart?

Heb je geen nabestaanden en geen uitvaartverzekering? Dan komt de gemeente in actie. Je wordt dan op een sobere manier begraven of gecremeerd. Meestal neemt de gemeente de kosten voor de uitvaart op zich. Deze situatie is echter zeldzaam. In de meeste gevallen wordt er net zo lang naar nabestaanden gezocht totdat de kosten verhaald kunnen worden.

Geen uitvaartverzekering bij overlijden? Offerte.nl helpt jou

Er komt veel op je af na het overlijden van een geliefde. In een emotionele periode moet jij snel en goed een uitvaart regelen en soms zelfs verzekeringsperikelen en geldproblemen oplossen. Dat is nog best een klus in zo’n zware tijd. Offerte.nl maakt het jou graag wat makkelijker in deze zware periode. Hoe? We brengen je eenvoudig in contact met maximaal vijf uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht. Wat kost een begrafenis zonder verzekering? Wat kost een crematie zonder verzekering? Vul het formulier in en ontvang de beste prijs.

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Rubrieken
Populaire categorieën
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 151 reviews over Offerte.nl

Onverwacht goed!

Snelle reacties. En een flinke kostenbesparing..

Geen toelichting

Geen toelichting

kreeg 4 offertes, er wordt snel op gereageerd

Aanvraag notaris

Ze er snel antwoord. Sommige gelijk per mail. Anderen die gelijk contact opnamen.

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

prima

Geen toelichting

Geen toelichting

Snelle afhandeling

Reest de eerste die mij belde was een schot in de roos. Z’on fijne ervaring met haar. Daarna belden er nog 3, maar zeker niet opdringerig. Ik ben daarna nooit meer gebeld, de beslissing lag bij mij. Fijn en niet opdringerig dus. Heel veel dank.

Snelle reacties van de betreffende bedrijven

Geen toelichting

Geen toelichting

Snelle service en genomen actie. Is prima.

Geen toelichting

Goed dat offerte.nl bestaat, jammer dat sommige bedrijven wel mailen dat ze een offerte zullen toe sturen en dan niks van hun laten horen. Bedrijven waar ik wel offerte van gehad heb, waren vriendelijk en snel.

Geen toelichting

Ja gewoon goed

Zeer goed