Bespaar direct op de kosten van huwelijkse voorwaarden

Start vergelijken
  1. Home
  2. Notaris
  3. Bespaar direct op de kosten van huwelijkse voorwaarden
  4 mins leestijd

  Wat zijn de kosten voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden? Betaal niet teveel. Doe vrijblijvend je aanvraag en ontvang tot 3 offertes van notarissen in jouw regio.

  huwelijkse voorwaarden kosten

  Ja, je gaat trouwen. Dat brengt heel wat geregel met zich mee. Welke bloemen wil je, wordt het een band of toch een dj die het feestje opluistert en hoe zit het met de gastenlijst? Dan is het ook nog zoeken naar dé perfecte jurk en het mooiste pak. En wat dacht je van het maken van de uitnodigingen en het opstellen van heel veel papierwerk. Bij een huwelijk komt veel kijken. En als je dan ook nog eens huwelijkse voorwaarden gaat opstellen, dan kan dat veel tijd in beslag nemen. Gelukkig kun je voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden bij de notaris terecht. In ons artikel lees je alles over de kosten van huwelijkse voorwaarden en hoe het werkt.

  Inhoudsopgave

  Huwelijkse voorwaarden: wat zijn het?

  In Nederland is het heel normaal dat, wanneer je gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, je in gemeenschap van goederen samen verder gaat. In gemeenschap van goederen trouwen houdt in dat alles wat van jou is, ook van je partner is en andersom. Dit is natuurlijk helemaal geen probleem, maar kan in geval van scheiding later wel voor een moeizame verdeling zorgen. Huwelijkse voorwaarden is eigenlijk een contract waarin het recht op het huwelijksvermogen van beide partners wordt geregeld, op een andere manier dan wettelijk is vastgelegd als je in gemeenschap van goederen trouwt. In de huwelijkse voorwaarden wordt er al een scheiding gemaakt van bezit en inkomen, dit wordt een akte van verdeling genoemd. Aan de huwelijkse voorwaarden zijn kosten verbonden.

  Waarom stel je huwelijkse voorwaarden op?

  Huwelijkse voorwaarden zijn er om jezelf en je partner te beschermen. En dat heeft niet alleen te maken met een eigen vermogen dat je na een scheiding niet met elkaar zou willen delen. Het is ook handig om huwelijkse voorwaarden op te stellen, als een van jullie een eigen bedrijf heeft. Hiermee sluit je uit dat eventuele schuldeisers van je bedrijf aanspraak willen maken op het vermogen van je partner. Diegene is dan veilig, mits je partner garant heeft gestaan voor een lening bij de bank.

  Wat moet er in staan?

  Uiteraard moet er precies in de huwelijkse voorwaarden worden vastgesteld welke goederen of welk inkomen er van de een en van de ander is. Een goede notaris kan hier zeker bij helpen, want een duidelijke beschrijving voorkomt problemen in de toekomst. Verder is het belangrijk om de redenen van de huwelijkse voorwaarden op te nemen in het document en uiteraard jullie namen en andere persoonsgegevens te registreren. Wees gerust uitgebreid, want zo weet je zeker dat alles goed geregeld is. Hierbij wordt ook opgenomen wat er gebeurt bij het overlijden van één van beiden, bij een echtscheiding, bij pensioen en uitkering van verzekeringen, de financiering van een huis en dergelijke. Zorg er in ieder geval voor dat jullie beiden geheel achter de huwelijkse voorwaarden staan, zodat je niet later met problemen zit of elkaar er met wrokgevoelens op aankijkt.

  Huwelijkse voorwaarden lijken erg op een samenlevingscontract.

  Officieel document

  Voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden ga je naar een notaris, want zonder notariële akte zijn de voorwaarden niet geldig. De notaris schrijft vervolgens jullie huwelijkse voorwaarden op in het openbaar huwelijksgoederenregister. Dit wordt beheerd door de rechtbank van de plaats waar jullie gaan trouwen. Mocht er dan later iets gebeuren, dan zijn deze voorwaarden in ieder geval bekend en te vinden door advocaten en dergelijke. De kosten van huewlijkse voorwaarden zijn gebasseerd op de tijd die een ntoaris ermee bezig is.

  Huwelijkse voorwaarden kosten

  De kosten voor huwelijkse voorwaarden verschillen per notaris. Dit heeft te maken met het honorarium van de notaris en uiteraard de tijd die jullie kwijt zijn met het opstellen van de huwelijkse voorwaarden. Natuurlijk kun je al heel veel zelf doen door bijvoorbeeld een standaarddocument te downloaden en naar jullie eigen wensen aan te passen. Dan kunnen de huwelijkse voorwaarden goedkoop geregeld worden. Maar ook een notaris hoeft de kosten van huwelijkse voorwaarden niet te hoog te laten worden. Als je maar de juiste notaris vindt voor jullie budget.

  Vraag offertes voor kosten huwelijkse voorwaarden op via Offerte.nl

  Als je gaat trouwen, heb je al heel wat zaken aan je hoofd. Daarom nemen we het opvragen van offertes voor de notaris kosten van huwelijkse voorwaarden graag uit handen. Laat ons via het contactformulier weten waar jullie naar op zoek zijn en wellicht wat jullie budget is en wij gaan voor je aan de slag. We vragen vervolgens offertes voor jullie op bij notarissen in de buurt. Deze ontvang je gemakkelijk in je mailbox. Het kan zijn dat het notariskantoor zelf contact met je opneemt voor een afspraak. Maar je mag natuurlijk zelf ook contact opnemen om de kosten voor huwelijkse voorwaarden te bespreken. Dankzij Offerte.nl is het zo geregeld en kun jij je richten op het organiseren van de bruiloft.