Goedkoop scheiden

Start vergelijken
  1. Home
  2. Mediation
  3. Wil je goedkoop scheiden? Doe het met een mediator
  2 mins leestijd

  Wil jij goedkoop scheiden? Een mediator voorkomt een dure vechtscheiding en zorgt voor afspraken waar beide partijen zich in kunnen vinden. Vul nu het formulier in en ontvang gratis offertes.

  Als een huwelijk vanuit één of beide partijen niet meer goed gaat, dan kan een scheiding de beste optie zijn. Een belangrijk punt bij de scheiding zijn de kosten die hierbij komen kijken. Goedkoop scheiden is financieel gezien voor beide partijen het voordeligst. Een mediator helpt bij het vinden van een oplossing waar beide kanten zich in kunnen vinden. Zo voorkom je dat een van de 2 partners heel veel alimentatie moet betalen en dat bezittingen eerlijk verdeeld worden.

  goedkoop scheiden

  Hoe kan een mediator helpen?

  Een mediator is een professionele bemiddelaar die onafhankelijk is. De mediator kan partijen helpen die hulp nodig hebben bij een juridisch probleem. Bij mediation staat centraal dat de mediator geen standpunt inneemt. Dit betekent dat de mediator onafhankelijk is van beide partijen. De persoon zal het zoeken naar een oplossing stimuleren. Een belangrijk punt bij mediation is dat de dienst bij beide partijen vrijwillig wordt aangevraagd.

  Deze vrijwilligheid helpt bij de sessies omdat de partijen hierdoor gemotiveerd zijn om het conflict snel en effectief op te lossen. Een ander belangrijk punt bij mediation is geheimhouding. Er wordt een overeenkomst getekend, zodat de informatie niet openbaar wordt gemaakt. Door middel van de geheimhouding kan iedere partij vrijuit spreken en zal er sneller tot een oplossing worden gekomen. Naast dat de mediator het gesprek in goede richting probeert te leiden, zal de persoon ook met suggesties komen voor de partijen.

  Goedkope mediator

  Om goedkoop te scheiden is het handig om verschillend mediation kantoren met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunnen beide partijen de meest geschikte mediator vinden voor de beste prijs. De kosten van de mediator verschillen op basis van de aanvraag die gedaan wordt. Het kan voorkomen dat beide partijen alles al samen hebben afgesproken.

  In dit kunnen de kosten bespaard worden, omdat het vrijwel alleen nog officieel gemaakt moet worden. Als de partijen niet meer goed door één deur kunnen, dan komt er meer tijd bij kijken voor de mediator omdat er aanvullende afspraken moet worden gemaakt. Goedkoop scheiden kan dus het beste gerealiseerd worden door verschillende mediation kantoren met elkaar te vergelijken. Er zal dan een goedkope mediator gevonden worden voor u.

  Vrijblijvende offertes

  Goedkoop scheiden kan het best met behulp van mediation. Dit zorgt ervoor dat je samen tot een overeenkomst kan komen over aspecten als de hoogte van eventuele alimentatie. Door ons formulier in te vullen ontvang je vrijblijvende offertes van mediators in de buurt.