error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van mediators Vergelijk mediators →

Familiemediation FAQ

Wat is familiemediation?

Familiemediation is een vorm van conflictbemiddeling bij familieproblemen. Een mediator is een neutrale derde partij die helpt om de gesprekken tussen familieleden in goede banen te leiden. Mediation zorgt voor structuur in de gesprekken zodat er geen ruis in de communicatie ontstaat.

Wat is het verschil tussen familietherapie en mediation?

Alhoewel deze twee termen vaak door elkaar gehaald worden zijn ze niet een en hetzelfde. Mediation draagt bij aan de oplossing van een specifiek probleem. Therapie wordt meestal ingezet bij diepgewortelde emotionele problemen waarbij gevoelens een grote rol spelen. In dat geval draait het niet om een concreet probleem dat opgelost moet worden.

Wanneer is familiemediation van toepassing?

Familiemediation kan worden toegepast bij allerlei soorten familieproblemen. Alle partijen moeten open staan voor hulp. Denk hierbij aan:

 • Familieconflicten, vetes en ruzies
 • Onenigheid over: erfenis, zorg of omgang
 • Verstoorde familiebanden
 • Conflicten in een familiebedrijf
 • Wat zijn de voordelen van mediation?
 • Voordelen van familiemediation zijn:
 • Snelle en doelmatige oplossingen
 • Lagere kosten dan therapie
 • Zorgt voor een open dialoog
 • Verbetert communicatie
 • Geen rechterlijke procedures

Hoeveel mensen kunnen deelnemen aan familiemediation?

Normaal gesproken vinden mediation gesprekken tussen twee personen plaats. Bij gezins- of familiemediation komt het vaak voor dat er meer mensen aanwezig zijn. Het kan ook voorkomen dat mensen buiten het gezin gevraagd worden om licht op de situatie te werpen. Er is dus geen vast maximum aantal deelnemers.

Heb ik een mediator nodig of kan ik het anders oplossen?

Een mediator helpt zoals gezegd om het gesprek te begeleiden zodat de communicatie volgens plan verloopt. Je kunt ook zelf het gesprek aangaan met een ander. Het vergt wel de nodige moed om de eerste stap te zetten.

Waar vind ik een geschikte familiemediator?

Er zijn veel mediators gespecialiseerd in dit gebied. Het is dan ook niet altijd even makkelijk om de beste keuze te maken. Er zit veel verschil tussen prijzen en voorwaarden. Daarom heeft Offerte.nl een oplossing gevonden.

Op Offerte.nl kun je heel eenvoudig tot 5 offertes opvragen van professionele familiemediators. Door het aanvraagformulier in te vullen krijg je binnen 24 uur tot 5 offertes van mediators uit je regio toegestuurd. Dit kost je geen cent en je zit nergens aan vast. Dat beloven we! Door de offertes goed te vergelijken kun je tot wel 40% op de kosten besparen. Mooi meegenomen dus.

Begin jouw aanvraag

Vergelijk mediators →
Wat onze klanten zeggen

Geen toelichting

handig om zo op korte termijn de juiste mediator te vinden

Geen toelichting

Jullie site werkt tè goed. Ik heb zeer zeker een goede mediator gevonden via jullie, en daar ben ik ook erg blij mee, maar ik ben zeker twee dagen lang platgebeld door weledelgestrenge dames en heren van allerlei pluimage. Een oplossing zou kunnen zijn om aan te kunnen geven door hoevéél bedrijven je maximaal benaderd wil worden. Twee of drie om uit te kiezen was voor mij persoonlijk meer dan voldoende geweest.

Geen toelichting

Heel goed.

Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 24-10-2018 door een klant in Rotterdam

Familie mediation

Ruzies en onbegrip tussen moeder en twee dochters. Jaren is dit al aan de gang maar de situatie is nu tot een punt waarin hopeloosheid geen uitzicht meer biedt. Dit kan het enige hulpmiddel nog zijn. Vele ruzies en weer door gaan, heeft nu geleid tot een punt waar op ruzies uitpraten geen zin meer heeft omdat het wachten is op de volgende. Grote afstand is ontstaan door niet goed met elkaar om kunnen gaan. Praten voelt als nutteloos en zonder resultaat. Hopelijk kunnen jullie ons helpen.

Aangevraagd op 24-10-2018 door een klant in Rotterdam

Familie mediation

Zoon inwonend lastig in gedrag, komt wanneer hij wilt, doet wat hij wilt, tweemaal studie afgekapt, lange gesprekken gevoerd, beloftes worden gemaakt om vervolgens weer als vanouds te reageren. Enige oplossing is drastische maatregelen. Maar als ouders kunnen en willen we dit niet. Angst voor verlies ? Altijd democratisch opgevoed, zonder conflicten, Familieband is sterk, dat willen wij als ouders zo houden. Hoe lang nog volhouden? Zoon bewust wat hij aan het doen is, kan er moeilijk uit komen. Bezig met iets op te starten, bedrijfje, nog geen resultaten. Steunen hem financieel, hoe lang nog ?

Aangevraagd op 05-10-2018 door een klant in Den Haag

Scheiding met kinderen mediation

Zijn niet getrouwd, wel samenlevingsontract, samen een koophuis en samen twee kleine kinderen. We gaan uit elkaar, en er moeten zaken in goed overleg geregeld worden. Zowel op financieel vlak als voor de kinderen. En daarnaast verdeling van spullen en administratie etc. We wonen in Den Haag. Hierbij hebben we iemand nodig die ons helpt.

Aangevraagd op 03-10-2018 door een klant in Haarlemmermeer

Relationeel confict

mijn man en ik kunnen moeilijk een gesprek met elkaar aangaan zonder dat het uitloopt tot een conflict en uiteindelijk raken zaken nog niet uitgesproken of te zijn opgelost. Ik denk dat het goed is iemand erbij te hebben hebben die het gesprek kan leiden zodat wij elkaar beter te woord kunnen staan en gewoon kunnen zeggen wat we willen zeggen en wellicht dat er dan beter over bepaalde zaken nagedacht kan worden of iig begrepen wordt.

Aangevraagd op 01-10-2018 door een klant in Utrecht

Mediation familielid

Bijleggen geschil met een familielid Partijen staan achter mediation

Aangevraagd op 25-09-2018 door een klant in Alphen aan den Rijn

alimentatie vaststellen

Ik ben inmiddels 11 jaar geleden gescheiden en hertrouwd. Het conflict betreft de hoogte van alimentatie voor het jongste kind die binnenkort 18 jaar wordt. Ik krijg dan geen kinderalimentatie en kinderbijslag meer terwijl mijn kosten gelijk blijven. Ik wil graag weten of het redelijk is dat ik een klein stukje van de kinderalimentatie aan mijn dochter vraag voor kost en inwoning.

Aangevraagd op 11-09-2018 door een klant in Den Haag

De afwikkeling van de nalatenschap

De afwikkeling van de nalatenschap verloopt problematisch

Aangevraagd op 03-09-2018 door een klant in Tilburg

Relationeel conflict

Bij mij en mijn ex partner gaat het om de alimentatie. Zij vind dat ik te weinig bijdraagt en ik niet.

Aangevraagd op 29-08-2018 door een klant in Vlaardingen

Mediation na echtscheiding

mijn ex en ik hebben gezamenlijk gezag over onze kinderen en een ouderschapsplan. Op dit moment loopt de communicatie niet goed tussen ons en hebben we uiteenlopende ideeën over het soort onderwijs en de medische verzorging van onze kinderen. We willen dit samen met een onafhankelijke derde oplossen en daarbij ook de kou uit de lucht nemen.

Aangevraagd op 23-08-2018 door een klant in Overbetuwe

Familie mediation werk

1 van onze medewerkers is ziek, geeft werkgever schuld van. Wij zijn een cafetaria. De medewerker is ook de oom van ons . Een heel lang verhaal. Werkgever en werknemer praten niet met elkaar ik hang er tussen. Bedrijfsarts adviseert mediation om op te lossen of goed uit elkaar gaan.

Aangevraagd op 22-08-2018 door een klant in Hoorn

Mediation bij scheiding

mijn partner en ik willen scheiden en daar hebben hulp bij nodig . er is nu bijna tot geen comunicatie tussen haar en mij

Aangevraagd op 19-08-2018 door een klant in Papendrecht

Ouderschapsplan laten opstellen

Ouderschaps plan op stellen. Belasting advies ivm 1 ouder toeslag. En of er sprake is van alimentatie.

Aangevraagd op 16-08-2018 door een klant in Velsen

Familie mediation

Kindsplan/co-ouderschap

Aangevraagd op 16-08-2018 door een klant in Zandvoort

Familie mediation

na 24 jaar uit elkaar 3 kinderen

Aangevraagd op 14-08-2018 door een klant in Almelo

Echtscheiding met kinderen

Echtscheiding met kinderen Eigen woning blijft gezamenlijk bezit

Uit onze blog
Inspiratie & Tips
Wat kost mediation bij een scheiding? Kijk en vergelijk
Lees meer
Ruzie over het verdelen van de erfenis? De juiste oplossing
Lees meer
Constant ruzie in de relatie? Dit zijn de mogelijke oplossingen
Lees meer
Ruzie tussen aandeelhouders , vennoten of compagnons?
Lees meer
Mediation is een vorm van vrijwillige conflictbemiddeling
Lees meer
De beste manier om je huis te verkopen bij een echtscheiding
Lees meer
De nadelen en voordelen van mediation; dit zijn ze
Lees meer
Hulp bij arbeidsconflicten
Lees meer
Een scheiding van de ouders heeft invloed en gevolgen op het kind
Lees meer