Los een conflict met de gemeente op via mediation

Start vergelijken
  1. Home
  2. Mediation
  3. Conflict met de gemeente of overheid? Mediation is de oplossing
  2 mins leestijd

  Je wilt een serre of dakkapel aan je huis toevoegen. Je hebt alle plannen netjes ingevuld en je voldoet aan alle eisen. Toch krijg je geen vergunning van de gemeente. Of je wilt een leuke activiteit in de buurt organiseren. Met een toezegging op zak, op basis van je plannen, ga je aan de slag.

  Maar toch gaat die vergunning ineens niet door. Je hebt al veel geld gespendeerd en je weet dat er een grote opkomst zal zijn. Dan maak je natuurlijk eerst bezwaar tegen de afwijzing. Komt dan het gesprek nog niet op gang? Probeer het conflict met de gemeente dan op te lossen met mediation.

  Conflictoplossing met een mediator

  Een conflict met de gemeente kan soms voortkomen uit onbegrip van beide partijen. Om nader tot elkaar te komen, is mediation een zeer goede oplossing. Een mediator is onpartijdig en zal bemiddelen tussen jou en de overheid of de gemeente. Als je samen aan tafel zit, worden correspondentie en plannen ook veel duidelijker gepresenteerd.

  De mediator helpt jullie een dialoog aan te gaan, zodat er uiteindelijk een goede oplossing voor beide partijen op tafel komt te liggen. Hierbij zou bijvoorbeeld een vergunningsaanvraag, of een ander zakelijk verschil, op termijn toch nog ingewilligd kunnen worden.

  Mediation is goedkoper dan een rechtszaak

  Wist je dat je met een mediator goedkoper uit bent dan wanneer je tegen de gemeente een rechtszaak aanspant? Natuurlijk kan een advocaat ondersteuning bieden bij het opstellen van bijvoorbeeld een bezwaar tegen een boete of afgewezen vergunning, maar een advocaat kost uiteindelijk meer dan mediation. Dat komt doordat je de advocaat alleen betaalt terwijl de kosten voor een mediator vaak gedeeld worden.

  Het is wel verstandig om bij een conflict met de gemeente aan te geven dat je graag de kosten wilt delen. Mediation is ook goedkoper, omdat je met drie tot vijf sessies van ongeveer twee uur vaak wel tot een oplossing komt. In een rechtszaak gaat veel meer tijd (en dus geld) zitten voordat er een oplossing is. Als je denkt er nog samen uit te komen, dan is mediation de beste oplossing.

  Vind met Offerte.nl je mediator voor een conflict met de gemeente

  Heb je problemen met de gemeente? Bijvoorbeeld door schade of een vergunningsaanvraag die maar niet wordt ingewilligd? Los het op met mediation. Laat je gegevens achter via het formulier en wij zoeken voor jou gratis offertes voor mediators. Geheel vrijblijvend.

  De offertes vragen we aan op basis van jouw aan ons doorgegeven wensen. Vervolgens kun je zelf een keuze maken door contact op te nemen met een mediator. Sommige mediators nemen zelf contact met je op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.