Op zoek naar arbeidsmediation voor een arbeidsconflict? Vul je aanvraag in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

Het kan iedereen zomaar overkomen op het werk. Je voelt je niet zo op je gemak, want je hebt het gevoel dat mensen achter je rug over je roddelen. Je krijgt een slechte beoordeling waar je het absoluut niet mee eens bent, omdat je het afgelopen jaar goed werk hebt verricht. Dat levert heel veel frustraties op. Maar ook miscommunicaties en zelfs uit de hand lopende arbeidsconflicten. Zorg dat er geen lang lopende rechtszaken ontstaan, maar los het op met arbeidsmediation.

Wanneer is er sprake van een arbeidsconflict?

Volgens het woordenboek luidt de definitie van "arbeidsconflict" als volgt: "een arbeidsconflict is een conflictsituatie tussen een werknemer en werkgever". Natuurlijk kan er ook een arbeidsconflict ontstaan wanneer je ruzie hebt met de leidinggevende collega van de afdeling. Dat hoeft natuurlijk niet altijd je werkgever te zijn. Bij een bedrijfsconflict raken mensen gefrustreerd, is er vaak sprake van miscommunicatie tussen twee (soms meer) personen en lopen de gemoederen hoog op. Soms meldt een werknemer zichzelf ziek na zo een conflict.

De reden voor zo'n conflict kan uiteenlopen van frustraties over een oneerlijke taakverdeling tot aan pesterijen op de werkvloer. Om te zorgen dat een conflict niet escaleert is arbeidsmediation een goede oplossing. Een arbeidsmediator kijkt niet alleen feitelijk naar de rechten van een werknemer of werkgever maar probeert tot een oplossing te komen waar beide partijen tevreden mee zijn.

Waarom kiezen voor arbeidsmediation?

Een arbeidsgeschil is niet fijn. Maar het hoeft niet het einde van een werkrelatie te betekenen. Zelfs niet wanneer de gemoederen echt hoog zijn opgelopen. Een arbeidsmediator gaat met jou en je collega, leidinggevende of werkgever om de tafel om te praten. Tijdens de gesprekken worden de pijnpunten op een veilige wijze op tafel gelegd en kun je het conflict samen oplossen.

Doordat je samen in gesprek gaat, kun je samen het arbeidsgeschil met een beetje hulp goed oplossen. En omdat er geen langslepende rechtszaak met dure advocaten voor nodig is en de kosten vaak gedeeld worden, of vergoed worden door het bedrijf of de arbeidsongeschiktheidsverzekering, is mediation ook stukken goedkoper. Maar vooral het feit dat je samen een passende oplossing vindt die voor beiden fijn is, maakt mediation een goede oplossing.

Wat doet een arbeidsmediator bij een arbeidsconflict?

Hoe werkt arbeidsmediation precies? De mediator is een onpartijdige partij die jij of het bedrijf mag inschakelen om een arbeidsconflict op te lossen. Dit is vaak een buitenstaander die geen banden heeft met jou of het bedrijf zelf. Dit maakt de mediator echt een onpartijdige deelnemer aan het gesprek. Na een kennismakingsgesprek met de betrokken partijen worden jullie uitgenodigd voor de eerste sessie. Hierbij mogen de deelnemers allemaal hun zegje doen.

Het is belangrijk dat alle deelnemers zich tijdens een sessie veilig en begrepen voelen. Maar vooral dat je je gehoord voelt. De mediator zorgt er tijdens de sessies voor dat beide partijen naar elkaar luisteren en dat beide partijen hun verhaal kunnen doen. Doordat de mediator gericht vragen stelt, samenvat en hulp biedt, gaan jij en je collega of werkgever zelf het probleem oplossen. De mediator legt vervolgens alle afspraken vast in een plan, waar je je na de sessies natuurlijk allebei aan moet houden.

In sommige gevallen is de oplossing dat je het bedrijf verlaat en op zoek gaat naar een andere baan. Maar doordat jullie dit op een rustige manier hebben uitgesproken, ga je veel fijner uit elkaar.

Hoeveel sessies zijn er nodig om een arbeidsgeschil op te lossen?

De meeste conflicten draaien om miscommunicatie en door om de tafel te gaan zitten, kan je dit snel oplossen. Meestal zijn er twee tot vijf sessies van anderhalf tot twee uur nodig voor arbeidsmediation.

Mag arbeidsmediation worden geweigerd?

Deelnemen aan mediation is niet verplicht. Toch is het niet verstandig om deelname te weigeren, gewoon omdat arbeidsmediation voor alle partijen goed werkt. Er zijn zeer veel goede ervaringen met mediation. Rechters en bedrijfsartsen raden het zelfs aan als onderdeel van je arbeidsrecht, omdat je met arbeidsmediation veel sterker in je schoenen staat.

Gratis offertes voor arbeidsmediation?

Heb je mediation bij een arbeidsconflict nodig, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vraag dan via Offerte.nl passende offertes aan. Dit gaat als volgt: laat in het formulier je gegevens achter en wij gaan voor je op zoek naar geschikte mediators. Je hoeft dan alleen maar een mediator uit te kiezen die bij je past maar dat is niet verplicht. Het kan zijn dat de mediator zelf contact met je opneemt om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Uiteraard zal deze arbeidsmediator ook met je werkgever of collega willen spreken om zo te zien of er een klik is. Daarna kan de mediation beginnen. Heb je te maken met een arbeidsconflict? Vul dan snel het formulier van Offerte.nl in en wij gaan voor je aan de slag, zodat je snel de voordelen hebt van mediation bij een arbeidsconflict en conflictloos verder kan met je werk.