Professionele Jura koffiemachine

Start vergelijken
  1. Home
  2. Koffie
  3. Professionele Jura koffiemachines: Kosten, informatie en meer
  4 mins leestijd

  Op zoek naar een Jura koffiemachine of andere high-end koffie? Vul je wensen in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

  Koffie zorgt voor creativiteit, een praatje met collega’s en een rustmoment tijdens een drukke dag. En met een Jura koffiemachine biedt je je collega’s een heerlijke kop koffie. Jura heeft professionele koffiemachines voor 10 tot 200 kopjes koffie per dag. En ja, daar horen ook luxe koffiespecialiteiten bij. En ze zijn heel simpel schoon te houden.

  Verschillende koffiemachines voor heerlijke koffie

  Jura biedt koffiemachines die heel gemakkelijk te bedienen zijn, je snel van een lekkere, verse kop koffie voorzien en naar ieders behoefte zijn in te stellen. De apparaten voor professioneel gebruik zijn ingedeeld in drie categorieën:

  • GIGA-X serie
  • X-serie
  • WE-serie

  GIGA X-serie

  De GIGA X-serie is een Jura koffiemachine met twee koffiemolens die de bonen snel vermalen. Vervolgens hebben ze maar liefst twee pompen en twee parallelle doorloopsystemen om zo twee kopjes tegelijk te zetten. Geschikt voor maximaal 200 kopjes koffie per dag is dit een robuust en sterk apparaat. Het is geheel naar wens in te stellen, dus ook met koffiespecialiteiten en sterktes.

  X-serie

  De X-serie van Jura is stijlvol en elegant. Het is een ideale machine voor kantoortuinen, cateringruimtes en zelfbedieningsrestaurants (om maar een paar mogelijkheden te noemen). Net als de GIGA X-serie is de X-serie helemaal naar wens in te stellen. Drinken jullie graag koffie verkeerd, dan zet je deze functie aan. Maar het is ook mogelijk om specialiteiten te blokkeren. Geschikt voor maximaal 80 kopjes koffie per dag.

  WE-serie

  De WE-serie is de kleinste van de drie series en geschikt voor maximaal 30 kopjes koffie per dag. Ideaal dus voor een klein bedrijf, de vergaderzaal of voor een enkele afdeling. Maar vergis je niet, de stijlvol vormgegeven machines hebben wel een groot bonenreservoir, zodat je niet snel zonder zit. Zet met gemak twee kopjes koffie tegelijk en verschillende koffiespecialiteiten. Geschikt voor maximaal 30 kopjes koffie per dag.

  Weinig onderhoud nodig, fijn voor de gebruiker

  Een Jura koffiemachine is voor een groot deel zelfreinigend. Zo bevatten alle machines een spoel- en reinigingsprogramma die je met een druk op de knop aanzet. Dat maakt alle apparaten geheel gebruiksvriendelijk en het onderhoud kost weinig moeite voor jou en je collega’s. Uiteraard zal een vertegenwoordiger van Jura de koffieapparaten nakijken, schoonhouden en afstellen. Ohja, en af en toe de machine aanvullen met nieuwe koffiebonen. Ook zal deze problemen oplossen met het apparaat en een servicebeurt geven wanneer dit nodig is.

  De machine is dus makkelijk in gebruik, zonder dat je daarvoor een uitgebreide handleiding hoeft te lezen.

  Voordelen en nadelen van een Jura machine

  Voordelen van Jura koffiemachines:
   

  • Eenvoudig in gebruik
  • Zeer makkelijk schoon te houden koffiemachines
  • Altijd verse koffie dankzij bonen in de silo’s
  • Geen plastic of kartonnen bekertjes, maar echte kopjes en mokken
  • Mogelijkheid om helemaal naar wens in te stellen
  • Gemakkelijk uit te breiden met diverse accessoires voor nog meer koffieplezier

  Nadelen van Jura koffiemachines:,br.

  • Je moet koffiebonen op voorraad hebben en zelf bijvullen
  • Grootste capaciteit is 200 kopjes koffie per dag
  • Kopjes en mokken geven afwas

  Liever een kopje thee? Ook dat kan met Jura

  Soms wil je wel eens wat afwisseling van het dagelijkse bakje koffie. Op verschillende modellen koffiemachines is het ook mogelijk om thee te zetten. Zo heb je heerlijk heet water voor een verleidelijk kopje thee. Natuurlijk kan je ook specifiek kiezen voor een espressomachine.

  Jura Koffiecontract

  De kosten voor een koffiemachine van Jura wisselen per machine. De ene is nu eenmaal duurder dan de ander. Dat heeft met vermogen en capaciteit te maken. Toch biedt Jura ook vaak een (gebruikt) koffieautomaat in de aanbieding aan. Welk apparaat je ook kiest, voor koffie op je bedrijf zijn de kosten van een koffiecontract als volgt opgebouwd:

  • Kosten van de koffiemachine
  • Kosten van de koffiebonen
  • Onderhoudskosten van het servicecontract

  Populaire Jura koffiemachine modellen

  Een aantal populaire series zijn de Jura e8, de Jura x6 en de Jura x8. Er zit weinig tot geen kwaliteitsverschil in de verschillende modellen. De verschillen zitten in de grootte van het apparaat en voor hoeveel kopjes koffie deze per dag geschikt is. Geen probleem; door het formulier in te vullen geef je jouw wensen aan en ontvang je specifieke offertes die aansluiten op jouw wensen.

  Vraag een offerte aan voor jouw eigen Jura coffee

  Wil je een professioneel koffiezetautomaat van Jura voor kantoor, de kantine, vereniging of het zelfbedieningsrestaurant? Vraag dan via ons tot vijf offertes aan om zo de beste machine voor jullie wensen te vinden, tegen de beste prijzen. Vraag vandaag nog de offertes aan, dan gaan we meteen voor je aan de slag. Liever een eerder gebruikt apparaat om kosten te besparen? Geeft dit aan als opmerking.