error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van mediators Vergelijk mediators →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Los een conflict met de gemeente op via mediation

Laatste update:

Je wilt een serre of dakkapel aan je huis toevoegen. Je hebt alle plannen netjes ingevuld en je voldoet aan alle eisen. Toch krijg je geen vergunning van de gemeente. Of je wilt een leuke activiteit in de buurt organiseren. Met een toezegging op zak, op basis van je plannen, ga je aan de slag. Maar toch gaat die vergunning ineens niet door. Je hebt al veel geld gespendeerd en je weet dat er een grote opkomst zal zijn. Dan maak je natuurlijk eerst bezwaar tegen de afwijzing. Komt dan het gesprek nog niet op gang? Probeer het conflict met de gemeente dan op te lossen met mediation.

Conflictoplossing met een mediator

Een conflict met de gemeente kan soms voortkomen uit onbegrip van beide partijen. Om nader tot elkaar te komen, is mediation een zeer goede oplossing. Een mediator is onpartijdig en zal bemiddelen tussen jou en de overheid of de gemeente. Als je samen aan tafel zit, worden correspondentie en plannen ook veel duidelijker gepresenteerd.

De mediator helpt jullie een dialoog aan te gaan, zodat er uiteindelijk een goede oplossing voor beide partijen op tafel komt te liggen. Hierbij zou bijvoorbeeld een vergunningsaanvraag op termijn toch nog ingewilligd kunnen worden.

Lees ook: bezittingen verdelen na scheiding

Mediation is goedkoper dan een rechtszaak

Wist je dat je met een mediator goedkoper uit bent dan wanneer je tegen de gemeente een rechtszaak aanspant? Natuurlijk kan een advocaat ondersteuning bieden bij het opstellen van bijvoorbeeld een bezwaar tegen een boete of afgewezen vergunning, maar een advocaat kost uiteindelijk meer dan mediation. Dat komt doordat je de advocaat alleen betaalt terwijl de kosten voor een mediator vaak gedeeld worden.

Het is wel verstandig om bij een conflict met de gemeente aan te geven dat je graag de kosten wilt delen. Mediation is ook goedkoper, omdat je met drie tot vijf sessies van ongeveer twee uur vaak wel tot een oplossing komt. In een rechtszaak gaat veel meer tijd (en dus geld) zitten voordat er een oplossing is. Als je denkt er nog samen uit te komen, dan is mediation de beste oplossing.

Vind met Offerte.nl je mediator voor een conflict met de gemeente

Heb je problemen met de gemeente? Bijvoorbeeld door schade of een vergunningsaanvraag die maar niet wordt ingewilligd? Los het op met mediation. Laat je gegevens achter via het formulier en wij zoeken voor jou tot vijf offertes voor mediators. Geheel vrijblijvend.

De offertes vragen we aan op basis van jouw aan ons doorgegeven wensen. Vervolgens kun je zelf een keuze maken door contact op te nemen met een mediator. Sommige mediators nemen zelf contact met je op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ontvang prijsopgaven van mediators

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk mediators
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 45 reviews over Offerte.nl

Goed en snelle terugkoppeling

Geen toelichting

Contact met voldoende aanbieders gekregen waardoor een keuze kunnen maken welke het best bij ons past.

Snelle reactie na online aanvraag; binnen het uur verschillende berichten zowel telefonisch als per mail/whats app ontvangen.

handig om zo op korte termijn de juiste mediator te vinden

Goed. Snelle respons. Vanuit uw netwerk mediator aangesteld.

Snel en doeltreffend en ruime keuze om mediator te kiezen

Prima. Snelle reactie van 4 bedrijven die hun offerte aanbieden. Geen verdere spam.

prima!

Mediator heeft gelukkig de verstandhouding tussen mij en mijn ex weer op normaal niveau kunnen krijgen. En kan zodoende mijn kinderen weer zien.

prima, veel reacties gekregen op onze aanvraag

Niks dan lof over Offerte.nl De mediator heeft ons uitstekend begeleid met het arbeidsconflict tussen mij en mijn werkgever.

Na conflict met mijn aannemer, heb ik door hulp met de mediator een schikking kunnen treffen.

Geen toelichting

Heel goed.

Direct werd ik gebeld door meerdere mediators, en was de keuze welke snel gemaakt.

Binnen enkele uren al meerdere telefonische reacties. Zeer positief!

Goede ervaring, we kregen gelijk bericht. En waren er al snel uit.

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Na de aanvraag online zijn we direct heel goed benaderd. Heeft voor ons in dit geval super gewerkt.

heel goed. werd heel snel contact met mij opgenomen en dat vond ik heel prettig

Geen toelichting