Een horeca boekhouder nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvende en gratis voorstellen van boekhouders gespecialiseerd in horeca administratie.

Inhoudsopgave

Voor veel ondernemers binnen de horeca branche is het een regelrechte crime: het bijhouden van de horeca administratie. Als horeca eigenaar ben je het liefst aanwezig op de vloer. Binnen de sector is het hard werken, met lange dagen en een groot personeelstekort. Daarom wil je als ondernemer zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de administratie voor je restaurant of horecazaak. Toch wil je op een zo efficiënt mogelijke manier maximaal inzicht in je financiën hebben voor de juiste bedrijfsvoering.

Het inschakelen van een boekhouder voor je horeca zaak is daarom een aanrader. In dit artikel lees je alles over het uitbesteden van de horeca administratie aan een boekhouder en hoe je met Offerte.nl de juiste boekhouder voor je horeca zaak vindt.

Werkzaamheden van de boekhouder voor de horeca

Welke werkzaamheden de boekhouder precies voor jouw horeca administratie uitvoert, hangt af van je persoonlijke wensen. Je kunt een volledig pakket aan diensten afnemen, waaronder begrotingen, de belastingaangifte, de dagelijkse administratie en de loonadministratie. Waar jouw behoefte ligt, schakel je de boekhouder voor de horeca in. Ook is het mogelijk om zelf bepaalde taken te beheren, als je zelf de controle wilt behouden.

Dan besteed je bijvoorbeeld alleen de loonadministratie uit of regelt de boekhouder voor de horeca de rapportages voor de omzet per medewerker, bruto marges of omzet per cliënt. Binnen 48 uur kun je rekenen op het gewenste rapport, zodat je weet hoe jouw onderneming er financieel voor staat.

Voordelen van een boekhouder voor je horeca zaak of restaurant

Veel horeca ondernemers en restauranthouders geven aan dat boekhouding teveel tijd kost. Een boekhouder gespecialiseerd in horeca biedt daarom uitkomst. Door de administratieve rompslomp uit handen te nemen, kun jij je aandacht volledig richten op de kerntaken van je bedrijf. Lees snel verder over de overige voordelen van een horeca boekhouders en hoe je met Offerte.nl de beste horeca boekhouder uit de regio vindt.

Het uitbesteden van de horeca administratie aan een professionele boekhouder biedt je diverse voordelen:

  • Een professionele boekhouder in de horeca is op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de horecabranche
  • Een boekhouder weet welke administratieve software het meest geschikt is voor je horecabedrijf
  • Een professionele boekhouder biedt een maatwerkoplossing die je operationele en financiële systemen koppelt, zodat je minder tijd kwijt bent met de horeca administratie
  • Dankzij veel vergelijkbare klanten kan de boekhouder je uitstekende benchmarks verschaffen
  • Bespaart geld (Een boekhouder gespecialiseerd in horeca heeft een uitstekende kennis van de laatste wet- en regelgeving. Als je zelf met de boekhouding aan de slag gaat, moet je zo nauwkeurig mogelijk alle inkomsten en uitgaven invullen. Gebeurt dit niet, dan ontstaan er later ernstige problemen. Een boekhouder met horeca expertise weet precies waar de mazen in de wet zitten, wat een flinke kostenbesparing oplevert.)
  • Bespaart tijd (Door de boekhouding geheel of gedeeltelijk uit handen te geven, hoef jij hier niet meer naar om te kijken. Vaak moet je buitensporig veel tijd besteden aan de boekhouding in vergelijking met de reguliere werkzaamheden. Door de boekhouding door een professional te laten doen, richt jij je op de kerntaken van je bedrijf. Bovendien beschikt een horeca boekhouder over meer expertise, waardoor de boekhouding sneller op orde is.)
  • De ervaren boekhouder brengt je op de hoogte van btw en fiscale voordelen met betrekking tot de horeca

Flexibel omgaan met het personeel in de horeca

Vooral in drukkere periodes is het belangrijk om het personeelstekort op te lossen. Snel en efficiënt je onderneming plannen is daarom essentieel. Een goed functionerend roostersysteem is hierbij een must. Zo krijg je een goed overzicht van de beschikbaarheid van je medewerkers en weet je direct hoe het personeel zo kostenefficiënt mogelijk kan worden ingezet. De boekhouder voor de horeca biedt je betrouwbare software die je gemakkelijk kunt koppelen aan de loonadministratie.

Je beschikt zo over een helder overzicht van de geplande en gewerkte uren die meteen ingepast kunnen worden in de salarisadministratie. Ook kan de boekhouder voor de horeca je adviseren over personeelszaken. Heeft jouw onderneming recht op bepaalde loonsubsidies? Houd je je aan de Horeca-CAO? En ga je verstandig om met de arbeidsovereenkomsten?

Loonadministratie Horeca

Loonstroken en jaaropgaves opmaken: het is een tijdrovende klus om de loonadministratie van de horeca bij te houden. De voortdurend veranderende wet- en regelgeving maakt het er bovendien niet gemakkelijker op. Salarisadministratie horeca besteed je eenvoudig uit aan een horeca boekhouder. Zij zijn volledig op de hoogte van de laatste regels en zorgen ervoor dat de salarisverwerking maandelijks goed verloopt. Als je dit niet doet, riskeer je boetes.

Ook loop je misschien kortingsregelingen of subsidies mis. Als je dus personeel in dienst hebt of over jezelf in dienst bent bij je eigen BV, is het verstandig om de loonadministratie voor de horeca aan een professionele boekhouder over te laten.

Voordelen uitbesteden administratie horeca

Het uitbesteden van de administratie voor de horeca brengt de nodige voordelen met zich mee. We zetten ze hieronder op een rij:

Vind de beste horeca boekhouder met Offerte.nl

Een goed functionerende boekhouding voor je restaurant voorkomt grote problemen achteraf. Schakel daarom een betrouwbare boekhouder met ervaring in de horecabranche in. Vraag via Offerte.nl diverse offertes aan bij de meest geschikte boekhouders uit de regio. Zodra jij je gegevens invult, selecteren wij de beste boekhouders uit de omgeving. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte op maat.

Het is dan aan jou om met de meest geschikte boekhouder op het gebied van de horeca in zee te gaan. Geef nu je gegevens door en zorg dat de administratie van jouw restaurant uitstekend op orde is.