Wat kost een Wordpress website? Vergelijk de prijs van een Wordpress website laten maken. Geef je wensen aan en ontvang vrijblijvende offertes van onze specialisten.

Inhoudsopgave

Een van de meest populaire platforms voor het bouwen van een professionele website is Wordpress. Het wordt door heel veel kleine en grote bedrijven gebruikt. Het is zelfs zo dat zo’n 30% van alle websites op het internet gebouwd is met Wordpress. Dat is niet zo gek, als je weet dat dit hostingplatform gemakkelijk te onderhouden websites oplevert. Alle websites worden gebouwd met PHP-programmeertaal. Maar je hoeft helemaal geen kennis te hebben van deze taal. Dat is wel zo makkelijk.

Echter, voordat je een goede professionele Wordpress website hebt, ben je wel weer wat uren kwijt. En als je niet zo bedreven bent in het bouwen van een website, dan slaan die vele uren al snel om in frustratie met als resultaat dat je geen website hebt. Daarom is het een goed idee om een Wordpress website te laten maken door een goede website bouwer voor Wordpress.

Wat kost een Wordpress website laten maken?

De prijs van een Wordpress website laten maken met een professionele uitstraling en een eigen domeinnaam hoeft niet hoog te zijn. De software van Wordpress is namelijk helemaal gratis te downloaden en te gebruiken. Echter heb je wel eerst een domeinnaam en een hostingservice nodig, die de Wordpress website op het internet toegankelijk maakt voor het publiek. Webhosting en een domeinnaam kunnen via iedere provider aangeschaft worden en hoeven niet veel te kosten per maand. Vervolgens moet de website nog gebouwd worden. Dit zou je zelf kunnen doen, maar het kan nogal overweldigend zijn om hiermee aan de slag te gaan.

Daarom is het verstandig om een mooie, professionele Wordpress website te laten maken. De kosten hiervoor verschillen uiteraard van webdesigner tot webdesigner. Bovendien kunnen er kosten zijn verbonden aan het downloaden van thema’s en mogelijkheden voor je website. Daarnaast heb je nog de kosten voor technical support/onderhoud en de kosten voor een eventuele Wordpress cursus, zodat je nadat de website is gelanceerd, deze gemakkelijk kan bijhouden en bijwerken.

Wat kan je allemaal met een Wordpress website?

Veel. Want Wordpress biedt je de mogelijkheid om een eigen, gepersonaliseerde Wordpress website te laten maken die helemaal in stijl is met je bedrijf, restaurant, producten, webwinkel en meer. Wordpress is ooit begonnen als een platform voor bloggers, maar inmiddels bouw je er de mooiste websites mee. Uiteraard zit de functie van blog ook nog steeds in de templates ingebouwd, want als je tijd hebt om blogs te schrijven, dan vindt je achterban dat waarschijnlijk erg leuk. Zo leren ze het bedrijf en waar je voor staat nog beter kennen.

Dankzij het handige systeem is het mogelijk om een geheel op maat gemaakte template op de pagina te zetten. Deze moet dan wel voor je geprogrammeerd worden door een goede webdesigner. Vervolgens zijn er allemaal gratis en betaalde mogelijkheden om toe te voegen aan je website. Denk bijvoorbeeld aan een mooie fotogalerij, videopresentaties, social media feeds en zelfs een webshop waar je direct je producten via een eenvoudige betaalmethode aan je fans en klanten verkoopt.

Wil je veel halen uit je Wordpress website, dan is het aan te raden om als basis een premium theme aan te schaffen. Deze geeft je alle ruimte om de Wordpress website mee te laten maken en je hebt meer keuze om mee te starten.

Over Wordpress

Met Wordpress een website laten maken is leuk en eenvoudig. Het begon ooit in 2003 als een platform voor bloggers, om een alternatief te bieden voor het gestopte b2/cafelog. Matt Mullenweg en Mike Little sprongen in het gat dat dit systeem achterliet en Wordpress was geboren. Inmiddels is het een zeer groot bedrijf met honderden werknemers die ervoor zorgen dat hun gebruikers de mooiste websites kunnen bouwen.

Een voordeel van dit CMS is dat het heel erg makkelijk te onderhouden is, ook als je zelf weinig verstand hebt van websites. Een ander voordeel is dat de tarieven voor Wordpress websites niet heel hoog liggen. De prijs van een Wordpress website zonder ingewikkelde functionaliteiten begint al vanaf 600€.

Hoeveel het voor jou gaat kosten? vraag nu gratis en vrijblijvend een Wordpress offerte aan bij 3 verschillende partijen via ons formulier.

Eenvoudig vullen

Een Wordpress website laten maken is een goed idee, als je een professionele, makkelijk te beheren website ambieert. Wordpress is gratis en biedt iedereen de mogelijkheid om het internet op te gaan (als je maar een domeinnaam en webhostingservice hebt). Wordpress is eenvoudig in gebruik. Wanneer je de website eenmaal hebt laten maken, plaats jij je content gemakkelijk via het CMS programma. Hierbij hoef je helemaal geen kennis te hebben van HTML of andere programmeertaal. Wat je ziet op je beeldscherm, zo komt het er straks op het internet ook uit te zien. En dat maakt het zo fijn om mee te werken – en ook waarom zoveel bedrijven en zelfs overheidsinstanties kiezen om een website te laten maken met Wordpress.

Content voor je Wordpress website

Als je een Wordpress website laat maken, is het goed om na te denken over de content voor je website. Welke teksten wil je erop, welke foto’s gaan je verhaal vertellen en welke video’s maken het geheel nog sprankelender? Een goede website is één ding, maar goede content zorgt ervoor dat je gevonden wordt op het internet via Google en andere zoekmachines.

Maak daarom ook een begroting voor tekstschrijvers en fotografen, als je een Wordpress website door een webdesigner laat ontwerpen en bouwen. Veel webdesigners die werken met Wordpress kennen verschillende copywriters en fotografen die gespecialiseerd zijn in het maken van sprankelende content.

Wil je dit graag laten uitbesteden, vraag hier dan eens naar bij het opvragen van een offerte. Webdesign bureaus nemen deze kosten graag mee in hun offerte aan jou. Want hoe completer zij het aan je kunnen opleveren, des te beter is je website straks op het internet vinden. Een goed vindbare website trekt klanten en dat is weer goed voor je business. Het is trouwens ook mogelijk om een webshop te maken met Wordpress. Dit wordt een Woocommerce webshop genoemd.

Wordpress website offerte

Een Wordpress website laten maken is een goed idee. Alleen is het nu nog even zoeken naar de beste webdesigner die hierin gespecialiseerd is en het doet binnen jouw budget. Misschien zelfs wel inclusief een copywriter die je helemaal begrijpt en een fotograaf die je bedrijf, producten of restaurant helemaal tot leven brengt. Dat zijn nogal wat eisen waar je Wordpress website aan moet voldoen!

Ga daarom niet zelf zoeken, maar besteed het uit. Laat ons van Offerte.nl voor je aan de slag gaan. Dat scheelt tijd, want wij vinden snel de beste webdesigners voor je website. Geef gewoon je wensen door via het contactformulier en wij gaan aan de slag.

Wij versturen je aanvraag naar verschillende bij ons aangesloten specialisten. Deze sturen jou een op maat gemaakte wordpress offerte. Vaak nemen de webdesigners zelf contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Maar je mag natuurlijk ook zelf contact opnemen voor meer informatie. Zo geniet je snel van een goedwerkende, sprankelende en makkelijk te onderhouden Wordpress website.