Zakelijke website laten maken? Kosten + Mogelijkheden

Start vergelijken
  1. Home
  2. Webdesign
  3. Zakelijke website laten maken? Kosten + Mogelijkheden
  6 mins leestijd

  Een zakelijke website heeft een groot aantal voordelen voor jouw business, zoals: toenemende betrouwbaarheid, het aantrekken van nieuwe klanten, wereldwijde toegankelijkheid en het online genereren van omzet. De kosten voor een zakelijke website kunnen variëren tussen de €200 en €50.000.

  Een goed werkende website is voor geen enkel bedrijf meer weg te denken. Jouw website is dé plek waar bezoekers hun eerste indruk creëren. Of je nu een complete online business hebt of alleen een online visitekaartje: een zakelijke website die jouw bezoekers aanspreekt valt niet meer te missen. Maar wat voor soorten zakelijke websites zijn er allemaal? En wat gaat dit kosten? In dit artikel bespreken we alles over het laten maken van een zakelijke website.

  Belang van een professionele zakelijke website

  Een zakelijke website heeft een groot aantal voordelen voor jouw business, hieronder benoemen we er een aantal:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  het hebben van een zakelijke website zorgt voor betrouwbaarheid

  via een zakelijke website kan je nieuwe klanten aantrekken;

  via een zakelijke website kan je gemakkelijk jouw producten en/of diensten aanbieden;

  via een website ben je toegankelijk voor mensen over de hele wereld;

  het aantal online verkopen blijft toenemen, je kan met een website dus ook online omzet genereren;

  middels een website ben je altijd beschikbaar voor klanten, klanten hoeven niet perse naar je winkel om je te bereiken.

  Al met al zitten er enorm veel voordelen aan een goed werkende, zakelijke website. Om optimale resultaten te behalen, is een zakelijke website dus een must!

  Zakelijke website offerte aanvragen >

  Soorten zakelijke websites

  Het verschil tussen zakelijke websites kan best groot zijn. Waar sommige bedrijven hun website alleen gebruiken als visitekaartje, gebruiken anderen hun website daarnaast ook om hun producten en/of diensten op te verkopen.

  Er zijn twee typen websites die je kan laten maken, namelijk: een template of maatwerk website. Een template website is nog onder te verdelen in een simpele of professionele template website.
  Welk soort website geschikt is voor jouw bedrijf, hangt af van jouw doelstelling voor je website. Hieronder bespreken we per type website wanneer je het beste voor welke optie kan gaan:

  Simpele zakelijke website (template)

  Een simpele template website is ideaal voor zzp’ers of kleine bedrijven die over een goedwerkende basic website willen beschikken. Een simpele template website bestaat uit een al bestaand design, dat aangepast wordt naar jouw huisstijl.

  Een simpele template website is de goedkoopste optie voor een zakelijke website en kan perfect gebruikt worden wanneer je jouw website wil laten fungeren als online visitekaartje voor jouw bedrijf.

  Wat kan je verwachten van een simpele template website?
   

  • Website in eigen huisstijl
  • Tot 5 aangepaste pagina’s
  • Basis functionaliteiten
  • 2 feedback rondes, waarin je feedback kan geven op het huidige design

   

  Kosten
  De kosten voor het laten ontwerpen en lanceren van een simpele template website kost je gemiddeld tussen de tussen €200 en €1.000. Daarnaast heb je nog maandelijkse kosten voor de hosting, domeinnaam en het onderhoud. Deze zullen ongeveer op €10 á €20 per maand uitkomen.

  Professionele zakelijke website (template)

  Een professionele template website is ideaal voor ondernemers die hun website naast het fungeren als visitekaartje óók willen gebruiken om hun producten of diensten online mee aan te bieden. Ook een professionele template website bestaat uit een al bestaand design, dat aangepast wordt naar jouw huisstijl.

  Wat kan je verwachten van een professionele template website?
   

  • Website in eigen huisstijl
  • Tot 10 aangepaste pagina’s
  • Extra functionaliteiten
  • 2 feedback rondes, waarin je feedback kan geven op het huidige design

  Kosten
  De kosten voor het laten ontwerpen en lanceren van een professionele template website kost je gemiddeld tussen de tussen €2.000 en €5.000. Daarnaast heb je nog maandelijkse kosten voor de hosting, domeinnaam en het onderhoud. Deze zullen ongeveer op €50 á €200 per maand uitkomen.

  Maatwerk website

  Een maatwerk website is ideaal voor ondernemers die het maximale uit hun website willen halen en zich willen onderscheiden van hun concurrenten. Een maatwerk website wordt precies naar jouw wensen ontworpen. Een maatwerk website is de duurste optie voor een zakelijke website.

  Wat kan je verwachten van een maatwerk website?
   

  • Strategiesessie, waarin een strategie achter jouw website besproken wordt;
  • Volledig uniek ontwerp;
  • Mogelijkheid tot website in meerdere talen;
  • Tot 15 uniek ontworpen pagina’s;
  • Extra functionaliteiten;
  • 4 feedback rondes, waarin je feedback kan geven op het huidige design

   

  Kosten
  De kosten voor het laten ontwerpen en lanceren van een maatwerk website kost je gemiddeld tussen de €10.000 en €50.000. Daarnaast heb je nog maandelijkse kosten voor de hosting, domeinnaam en het onderhoud. Deze zullen ongeveer op €100 á €300 per maand uitkomen.

  Weten wat een zakelijke website jou precies zal kosten? Vul dan ons formulier in en vraag een aantal vrijblijvende offertes aan!

  Zakelijke website offerte aanvragen?

   

  Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van jouw website!

   

  Offertes aanvragen >

   

  Proces zakelijke website laten maken

  1. Contact
  De eerste stap richting het bouwen van jouw zakelijke website is een contactmoment met degene die jouw website zal gaan bouwen. Hier worden jouw wensen en mogelijkheden voor de website besproken.
  In het geval van een maatwerk website wordt ook nog een moment gepland om de strategie achter jouw website te doordenken.

   

  2. Design
  Wanneer de wensen (en strategie) voor jouw website helder zijn, is het tijd een design voor jouw website te gaan ontwerpen. Dit doet een webdesigner. Een webdesigner ontwerpt op basis van jouw wensen een lay-out voor jouw website. Tijdens het proces van ontwerpen worden er meerdere momenten voor feedback ingepland.  Hierin geeft de webdesigner jou de ruimte om feedback te geven op het design. Zo komen jullie samen uiteindelijk tot hét perfecte design.

   

  3. Ontwikkeling
  Zodra het design van jouw website is gerealiseerd is, is het de taak de website daadwerkelijk te gaan ontwikkelen. Dit doet een webdeveloper. Een webdeveloper houdt zich bezig met de technische kant van de website. Zij coderen de website en zorgen ervoor dat het ontwerp van de webdesigner ontwikkeld wordt tot een goed werkende website waar doorheen gescrold kan worden.

   

  4. Lancering
  Wanneer de website volledig ontwikkeld is en je tevreden bent met het resultaat, is het tijd de website te lanceren. Jouw website gaat dan live en is vanaf nu toegankelijk voor bezoekers.

   

  Waar laat ik een zakelijke website bouwen?

  Benieuwd naar waar je het beste een zakelijke website kan laten bouwen? Dan kan het interessant zijn een aantal offertes van webdesigners met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je daarbij helpen!
  Via Offerte.nl ontvang je diverse op maat gemaakte offertes van webdesigners bij jou uit de regio. Vul nu je persoonlijke gegevens en wensen in op ons formulier en wij gaan voor je aan de slag om de meest geschikte webdesigner te selecteren. 

  Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte waarna jij kan beslissen met welke designer in zee te gaan.
  Vul nu ons formulier in en zorg dat jouw website up-to-date is!

  Zakelijke website offertes vergelijken >


  Veelgestelde vragen

  Wat is het verschil tussen een template of maatwerk website?

  Bij een template website wordt een al bestaande template aangepast naar de huisstijl van jouw bedrijf. Bij een maatwerk website wordt een design speciaal naar jouw wensen ontworpen waardoor je een unieke website krijgt.

  Hoe lang kost het laten bouwen van een zakelijke website?

  Om een zakelijke website te laten maken wordt meestal een traject van één à twee maanden gestart. Hoe meer functies of pagina’s je wil laten ontwikkelen, hoe langer een webdesigner nodig zal hebben dit uit te voeren.

  Welke factoren beïnvloeden de kosten van een zakelijke website?

  De kosten die komen kijken bij het laten maken van een zakelijke website worden beïnvloed door een aantal factoren, namelijk: het aantal pagina’s, jouw verwachtingen, of je een uniek design wil en of je bereid bent zelf tijd in de website te investeren.