In het kort

Uit eten gaan is een heerlijke aangelegenheid. Het is een moment van verwennerij – je hoeft immers niet te koken of af te wassen en je wordt bediend – en luxe. Bovendien is het heel gezellig om zo een romantische date te hebben, een feestje te vieren of gewoon lekker bij te kletsen met vriendinnen. Dit zie je in je restaurant dagelijks gebeuren. Wist je dat een avondje uit eten of een gezellige lunch steeds vaker begint bij een goede website? Steeds meer mensen gaan eerst online kijken wat er op de menukaart staat.

Veel mensen hebben het idee dat een slechte website ook garant staat voor een slecht restaurant. Daarom is het zaak om een goede restaurant website te laten maken.

Perfecte uitstraling

Je hebt alle zorg gestoken in de perfecte uitstraling van je restaurant. Een goed webdesignbureau neemt die uitstraling één op één over op je website. Zo begint de restaurantervaring al op het moment dat men op zoek gaat naar informatie over je etablissement. Om deze uitstraling over te kunnen nemen, moeten er originele foto’s gemaakt worden in het restaurant. Hier zal een webdesigner zeker over kunnen adviseren. En een webdesignbureau, gespecialiseerd in restaurant websites, kent ook goede fotografen die gespecialiseerd zijn in horeca fotografie.

Informatie en interactie

Ga je een restaurant website laten maken, dan is het goed om te weten wat je op de website naar voren wil laten komen. Is het alleen de sfeer of ook een leuk achtergrondverhaal over waar je ingrediënten vandaan komen? In ieder geval neem je op wanneer je geopend bent en hoe je te bereiken bent (telefoon, social media) voor eventuele vragen. Het plaatsen van een menu is een mooie service en biedt je toekomstige bezoeker de mogelijkheid zich vast te verheugen op een gerecht. Verder is het heel belangrijk om interactie te creëren met je gasten. Op een restaurant website is het voor veel bezoekers heel fijn, wanneer je een tafeltje kan reserveren. Bied je ook zaalverhuur of speciale arrangementen aan, zoals plek om te borrelen? Zorg dan dat hier een speciaal contactformulier voor is, zodat men informatie bij je kan inwinnen.

 

Vergelijk webdesigners

 

Kosten voor restaurant website laten maken

Een restaurant website laten maken kost uiteraard geld. En dat is een investering die zich snel zal terugbetalen in gasten voor het restaurant. De basiskosten (domeinnaam aanschaffen, webhosting) bedragen vaak niet meer dan een paar tientjes per maand. Het webdesign zelf zal meer gaan kosten.

Dit is onder meer afhankelijk van:

  • het aantal pagina’s dat je nodig hebt
  • de verschillende functies die in de website ingebouwd moeten worden
  • kosten voor fotografie
  • kosten voor een tekstschrijver om hoger te ranken in Google
  • technical support en onderhoud
     

Het is verstandig om altijd een support- en onderhoudsclausule op te nemen in de samenwerkingsovereenkomst. Zo kom je bij technische problemen niet ineens voor verrassende kosten te staan.

Vrijblijvende offertes voor een restaurant website

Dat er veel tijd in een goede restaurant website gestoken moet worden, vormt natuurlijk geen probleem. Maar het moet natuurlijk wel in je budget passen. Omdat het bouwen van een restaurant website een speciale expertise vergt, is het fijn om snel de juiste webdesigner te vinden die precies weet wat je nodig hebt. Laat ons deze voor je vinden. Je hoeft alleen aan ons door te geven dat je op zoek bent naar een webdesigner voor een restaurant website en wij doen de rest.

Offerte.nl vraagt tot vijf offertes op bij webdesigners die helemaal aansluiten bij je wensen. Vervolgens krijg je deze in je mailbox. Op basis van je budget en behoeftes kies je dan de webdesigner die bij je past. Zo geniet je snel van een prachtige website en een vol restaurant.