In het kort

Een maatwerk website is een website die geheel voor jou persoonlijk ontworpen wordt. Met een op maat gemaakte website heb je geen last van beperkingen op het gebied van layout, indeling of beschikbare functies. De kosten voor een volledig op maat gemaakte website liggen gemiddeld tussen de €3.000 en €10.000 euro.

Een website is dé manier om jouw bedrijf, producten en/of diensten aan jouw (potentiële) klanten te presenteren. Met een maatwerk website ben je ervan verzekerd een website te krijgen precies zoals jij het wil. Maar wat houdt een website op maat nu precies in? En hoeveel kost het om dit te laten bouwen? In dit artikel leggen we het je uit.

Wat is een maatwerk website?

Een maatwerk website is een website die geheel voor jou persoonlijk 'from scratch' ontworpen wordt. Dit houdt in dat met behulp van webdesigners de ideale layout voor jouw website ontworpen zal worden. Met behulp van webdevelopers wordt ervoor gezorgd dat het eindproduct er online volledig uitziet zoals ontworpen en jouw website over alle functionaliteiten beschikt die jij én jouw bezoekers nodig hebben.
Maatwerk websites worden strategisch opgebouwd. Dit houdt in dat bij het ontwerpen van jouw website vragen betrokken worden als: 'Wie zijn jouw bezoekers?', 'Wat is de zoekintentie van deze bezoekers?' en 'Wat wil je met jouw website bereiken?'.  Bij het bouwen van een maatwerk website wordt er dus volledig gewerkt vanuit jouw wensen en doelen voor de website.

 

Maatwerk website laten maken?

 

Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van jouw website!

 

Offertes aanvragen >

 

Verschil maatwerk en template website

Bij het ontwerpen van een nieuwe website heb je de keuze uit een template of op maat gemaakte website. Het verschil tussen deze twee soorten websites zit hem voornamelijk in de mate van aanpasbaarheid.

 Template websiteMaatwerk website
Beperkte functionaliteitenx
Beperkte personalisatiex
Uniek designx
Gebruik in toekomstx
Snelle laadtijdx
Strategie achter de websitex

Template website

Een template website bestaat uit een een al bestaande template waarin structuur en ontwerp al zijn vastgelegd. Ook ligt het soort website (website, webshop, etc.) en het aantal functionaliteiten van de template al vast.
Door de inhoud van de template te wijzigen, kan je de template personaliseren. Voor een simpele template beperken dit soort wijzigingen zich tot: het aanpassen van de tekst in tekstvakken, een eigen logo toevoegen en de kleuren van de layout uitkiezen. Een template website is qua layout en indeling dus maar beperkt aanpasbaar. 

Maatwerk website

Bij een maatwerk website heb je veel meer invloed op het uiteindelijke resultaat van jouw website. Dit komt omdat een maatwerk website speciaal naar jouw wensen ontworpen wordt. Bij een maatwerk website zitten er geen beperkingen op het gebied van layout, indeling of beschikbare functies voor jouw website. Je kan een maatwerk website dus precies laten ontwerpen zoals jij het wil.

Waarom een maatwerk website laten maken?

De keuze voor een maatwerk of template website wordt beïnvloed door een aantal factoren. We bespreken hieronder een aantal factoren waarbij de keuze voor een website op maat het handigst is:

Design
Wanneer jouw wensen op het gebied van layout niet uitgevoerd kunnen worden met een template website of wanneer je een unieker design voor jouw website wil, kan je ervoor kiezen een website op maat te laten ontwerpen.
 

Bij een maatwerk website:

  • ontwerpt een webdesigner een uniek webdesign waardoor jouw website perfect aansluit op jouw identiteit, doelgroep en het doel van jouw website

 

Strategie
Wil je via jouw website je bezoekers ervan overtuigen een product te kopen, zich in te schrijven voor de nieuwsbrief of telefonisch contact te leggen? Ofwel, wil jij jouw website inzetten om bepaalde doelen te  behalen? Dan kan het verstandig zijn een website op maat te laten ontwerpen.
 

Bij een maatwerk website:

  • wordt jouw website op een strategische manier ingericht om zo bezoekers tot gewenste acties te leiden
  • komt de kern van jouw bedrijf perfect naar voren omdat het design ontworpen op basis van het doel achter de website

 

Technische beperkingen
Wil je eenmalig investeren in een goede website die je in de toekomst kan blijven gebruiken? Dan is het verstandig jouw website op maat te laten bouwen.

Bij een maatwerk website:

  • is het mogelijk de website aan te blijven passen. Er zitten weinig tot geen technische beperkingen aan een maatwerk website. Daardoor kun je ook in de toekomst jouw website gemakkelijk blijven aanpassen.

 

Laadtijd
Wil je een website waar jouw bezoekers zich gemakkelijk en snel tussen de verschillende pagina's kunnen bewegen, dan kan je er het beste voor kiezen jouw website op maat te laten bouwen.

Bij een maatwerk website:

  • zijn er geen overbodige functies die jouw website vertragen. Dit is bij een template website vaak wel het geval. Hierdoor blijft de laadtijd van een maatwerk website altijd snel.

 

Maatwerk website laten maken?

 

Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van jouw website!

 

Offertes aanvragen >

 

Hoe verloopt het bouwen van een maatwerk website?

Om een op maat gemaakte website voor jou te laten ontwerpen en bouwen, wordt meestal een traject van ongeveer één à twee maanden gestart. Tijdens deze periode worden de volgende stappen doorlopen:

Stap 1: Meeting

Tijdens de eerste meeting maak je kennis met de webdesigner die jouw website zal gaan ontwerpen. Samen brainstormen jullie over de wensen en mogelijkheden voor jouw website.

Stap 2: Strategie

Aan de hand van de eerste meeting wordt een strategie opgesteld voor het bouwen van jouw website. Over welke functionaliteiten moet jouw website beschikken? En hoe gaat de webdesigner dit realiseren? Hier wordt een plan van aanpak voor bedacht. De webdesigner zal tijdens deze stap ook aangeven welk tijdsbestek hij of zij denkt nodig te hebben om de doelstellingen te behalen.

Stap 3: Design

Tijdens de design fase wordt de layout van jouw website ontwikkeld. De webdesigner ontwerpt een aantal concepten en betrekt jou bij dit proces. Jouw feedback wordt gebruikt om de perfecte layout voor jouw website te creëren.

Stap 4: Development

Wanneer de layout ontwikkeld is, is de volgende stap om het ontwerp daadwerkelijk te gaan realiseren. Hier gaat de webdeveloper aan de slag om het ontwerp van jouw website om te zetten tot een werkende website. Hij of zij codeert het ontwerp om in een website waar je doorheen kunt scrollen en op allerlei knopjes en links kunt klikken.

Stap 5: Implementatie

Als de website gebouwd is en je tevreden bent met het resultaat, is het tijd voor implementatie van de website. Jouw website gaat dan live en is vanaf nu toegankelijk voor bezoekers.

Kosten maatwerk website

Voor het ontwerpen en bouwen van jouw op maat gemaakte website, zal je zowel een webdesigner als een webdeveloper nodig hebben. De kosten van een maatwerk website kunnen op drie manieren bekeken worden, namelijk: per professional, per bureau of de totale kosten.

Gemiddelde kosten maatwerk website

Wat?Kosten?
Uurtarief webdesigners en webdeveloperstussen de €25 en € 175 
Uurtarief bureautussen de € 65 en € 250
Totale kostentussen de €3.000 en €10.000 

 

Uurtarief webdesigners en webdevelopers

Je kan ervoor kiezen zelf een webdesigner en webdeveloper uit te zoeken naar jouw wensen die jouw website gaan bouwen. Een voordeel hiervan is dat je zelf invloed hebt over wie er aan jouw website zal gaan werken.
Het uurtarief van webdesigners en webdevelopers varieert gemiddeld tussen de €25 en € 175 per uur. Hoe meer ervaring de designer of developer heeft, hoe hoger het uurtarief uit zal vallen.

Uurtarief bureau

Je kan er ook voor kiezen het bouwen van jouw website aan een webbureau uit te besteden. Bij een webbureau zijn zowel webdesigners als webdevelopers in dienst waardoor je middels dezelfde samenwerking jouw website zowel kan laten ontwerpen als ontwikkelen.

Het uurtarief van een webbureau varieert gemiddeld tussen de € 65 en € 250 per uur. Hoe meer ervaring het bureau, hoe hoger het uurtarief zal zijn dat gevraagd wordt.

Totale kosten maatwerk website

Hoe hoog de kosten daadwerkelijk uit zullen vallen, zal afhangen van de hoeveelheid tijd dat er in jouw website gestoken zal moeten worden. Hoe meer pagina's, functies of verschillende layouts je in jouw website verwerkt wil hebben, hoe hoger de kosten op zullen lopen. Kosten voor een volledig op maat gemaakte website variëren gemiddeld tussen de €3.000 en €10.000 euro.

Hoe vind ik een goede maatwerk webdesigner?

Benieuwd naar wat een op maat gemaakte website jou kan opleveren? Dan kan het interessant zijn een aantal offertes van webdesigners met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je daarbij helpen!
Via Offerte.nl ontvang je diverse op maat gemaakte offertes van webdesigners bij jou uit de regio. Vul nu je persoonlijke gegevens en wensen in op ons formulier en wij gaan voor je aan de slag om de meest geschikte webdesigners te selecteren. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte waarna jij kan beslissen met welke webdesigner in zee te gaan.
Vul nu ons formulier in en zorg dat je optimale resultaten behaalt met jouw website!

Maatwerk website offertes vergelijken >

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat een maatwerk website ontworpen is?

Om een op maat gemaakte website te laten ontwerpen én bouwen, wordt meestal een traject van gemiddeld één tot twee maanden gestart.

Wat kost een maatwerk website?

Gemiddeld kost een volledig op maat gemaakte website je tussen de €3.000 en €10.000 euro. Hoe meer pagina's, functies of verschillende layouts je in jouw website verwerkt wil hebben, hoe hoger de kosten op zullen lopen.

Wat is het verschil tussen een maatwerk en template website?

Een template website bestaat uit een een al bestaande template waarin structuur en ontwerp al zijn vastgelegd. Een maatwerk website wordt precies ontworpen zoals jij het wil. Daardoor zitten er aan een maatwerk website geen beperkingen op het gebied van layout, indeling of beschikbare functies voor jouw website.