Trends zijn er altijd en overal. Niet alleen in de mode of op het gebied van gadgets en schoolspullen, maar we zien ze ook terugkomen in webdesign. Want een hippe, trendy website valt op en laat zien dat het op de hoogte is van de allerlaatste webdesign trends. Dit trekt het juiste publiek naar je website toe en laat zien dat je niet bang bent om te vernieuwen en op te vallen – zelfs al zijn er meer voor de website trends gevallen. Net als mode, schoenen en meer valt er binnen de webdesign trends 2021 altijd een richting te vinden die helemaal past bij jouw bedrijf en wensen. Maar dat kan natuurlijk alleen, als je een webdesignbureau hebt gevonden die jouw stijl en producten kan vertalen naar deze laatste trends. En daar gaat Offerte.nl je bij helpen. Maar eerst: wat zijn die webdesign trends 2021 eigenlijk?

Inhoudsopgave

Back to the eighties

Dé trend van 2021 – en we vermoeden ook 2022 – is het jaren 80 gevoel. Wie daar niet mee bekend is: de jaren 80 van de vorige eeuw stonden vooral bekend om de neon kleuren en kleurencombinaties waarvan je spontaan een luxaflexzonnebril zou opzetten. Knalroze met mintgroen en neonturquoise in één outfit vormden zeker geen uitzonderingen. Hoe feller, hoe beter en de kleurencombinaties mogen een beetje schuren. Roze en oranje bijvoorbeeld is een normale combinatie, graag nog met een paars biesje of juist een geel accent.

Wanneer we webdesigners vergelijken komen we deze felle kleurencombinaties ook tegen. Uiteraard in smaakvolle combinaties die toch de huisstijl van bedrijven complimenteren. En natuurlijk ook, zodat de website nog goed leesbaar blijft voor de bezoekers. Want gebruiksvriendelijkheid staat altijd voorop.

Speels lijnenspel

Een van de andere opvallende website trends 2020 is die van het speelse lijnenspel. Waar we alles voorheen strak en waterpas op een webpagina lieten plaatsen, mag het nu een beetje schots en scheef. Dit levert een verrassend speels effect op, waarbij afbeeldingen en tekst op een heel andere wijze worden ingekaderd. Hierdoor komen producten vaak veel beter tot hun recht. Vooral als ze ook een speels, urban karakter hebben. Denk hierbij aan gadgets, sportschoenen en dergelijke.

Minimalistisch design

Tussen al het kleurgeweld val je ook op, wanneer je juist kiest voor minimalisme. Zo is wit met een zwarte tekst weer helemaal terug als een van de webdesign trends. We zien dit vooral terug op veel social media pagina’s. Het helpt om de boodschap (het bericht en de foto) beter weer te geven. Uiteraard komen de jaren 80 kleuren wel terug in het minimalistische design. Alleen dan als accentkleur. En in de kleuren van het app pictogram. Vooral het regenboogverloopje is heel populair dit jaar.

Neon tinten en pastels

Bij de webdesign trends 2020 zien we aan de ene kant de hele felle neon-kleuren en knallende combinaties. Zelfs bij de minimalistische trend wordt gebruik gemaakt van de kanariegeel en limegroen. Maar aan de andere kant, om dit kleurengeweld allemaal weer een beetje tot rust te brengen, zien we ook combinaties met pasteltinten. Bijvoorbeeld wederom in de regenboogverloopjes, maar ook op websites zelf. Poederblauw en zachtroze gaan namelijk heel goed samen met felle tinten. Hierdoor ontstaat er een harmonieus geheel, wat ook graag bezocht en gelezen wordt door je bezoekers.

Ronde lettertypes

Nog een trend die opvalt, is dat veel webdesigners kiezen voor een schreefloos lettertype. Dit zijn lettertypes als Century Gothic, Verdana en Helvetica. Ze hebben een ronde vorm. Vroeger was vooral typemachine lettertypes in, waaronder het altijd fijn leesbare Times New Roman. Times New Roman heeft kleine streepjes aan de uiteindes van de letters, waardoor er bij het lezen een soort natuurlijke leeslijn ontstaat. De ronde lettertypes hebben dit niet, waardoor ze een veel luchtiger karakter hebben. Dit luchtige karakter past perfect bij de jaren 80-trend met felle kleuren, maar ook heel goed bij het minimalistische design.

Mooiere afbeeldingen en video’s

De wereld trekt snel aan ons voorbij en veel jongere bezoekers willen snel vermaakt worden op een website, anders ‘zappen’ ze weer weg. De felle kleuren trekken de aandacht. Maar je houdt de aandacht vast door informatie gemakkelijk en snel weer te geven. Infographics met daarin de belangrijkste informatie die hapklaar is gepresenteerd, behoort daarom tot de webdesign trends 2020.

Ook kunstzinnige afbeeldingen, waarin iets spannends gebeurt, zijn heel populair. En in een wereld van vloggers doen video’s het ook heel goed. Hou deze kort en maak er een soort bewegende illustratie van. Dat wordt zeker gewaardeerd.

Een goed webdesign bureau adviseert

Al deze trends voor webdesign zijn natuurlijk heel erg leuk, maar hoe pas je deze toe in je website? Passen de trends wel bij je bedrijf en het product dat je verkoopt? En zo ja, hoe dan? Een goede webdesigner weet precies die onderdelen van de trends te pakken, die ervoor zorgen dat je website net zo knalt als die van een ander, maar dan wel helemaal in de stijl van jullie huisstijl. Door dan die trends zo te integreren, ontstaat er een hippe website, die opvalt en vooral natuurlijk voor je bedrijf overkomt. En de kosten hoeven daarvoor niet eens zo hoog te zijn.

Ook is het belangrijk om te kijken wat er precies nodig is. Een standaard website laten maken vereist minder functionaliteiten. Wil je een online webwinkel beginnen? Een webshop laten maken is vaak een stuk ingewikkelder.

Kosten voor een goed webdesign bureau

Ben je op zoek naar een goed webdesign bureau dat naar je luistert en de nieuwste webdesign trends 2020 voor je kunnen toepassen? Laat dan je gegevens bij ons achter met al je wensen erin. Wij van Offerte.nl gaan dan voor je offertes opvragen bij de beste webdesign bureaus. Vervolgens nemen zij weer contact met je op – of je belt zelf even. Dan heb je snel een hippe, trendy website.