AMFA4000 - Wat is het en werkt het echt?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Waterontharder
  3. AMFA4000 – Wat is het en werkt het echt?
  4 mins leestijd

  De AMFA4000 is een magnetische waterontharder. Door middel van een sterk magnetisch veld zorgt deze ontharder ervoor dat kalkionen niet meer kunnen neerslaan als kalksteen. De kosten voor de magneet zijn eenmalig 169 euro. De werkzaamheid is niet wetenschappelijk bewezen.

  Wat kost de AMFA4000?

  De kosten voor de AMFA4000 zijn eenmalig de aanschaffingskosten van 169 euro. Hier komen verder geen bijkomende kosten voor onderhoud of installatie bij kijken.
  In vergelijking tot andere waterontharders is de AMFA 4000 erg voordelig. De kosten voor alternatieve waterontharders liggen rond de 1000-2000 euro en hier komen vaak wel onderhoud- en installatiekosten bij kijken.

  LET OP: de werkzaamheid van de AMFA 4000 is NIET bewezen. Bij waterontharders met zout is dat WEL het geval. 

  Hoe werkt de AMFA 4000?

  Aangezien de werking van magnetische waterontharders zoals de AMFA4000 nooit wetenschappelijk is aangetoond, kijken we vooral naar hetgeen dat de makers beweren te kunnen bereiken met de magneet.
  De makers van de AMFA4000 beweren dat hun magnetische waterontharder de kalkionen in het water omzet van een positieve lading naar een negatieve lading. Dit proces vindt plaats binnen het sterk magnetische veld dat zich tussen de twee magneten bevindt.

  Wanneer de kalkionen een negatieve lading hebben, kunnen ze niet meer neerslaan als kalksteen en zal kalkaanslag uit de leidingen en uit apparatuur verdwijnen.
  De makers van de AMFA4000 geven aan de problemen van kalkaanslag nooit 100% te kunnen voorkomen maar wel aanzienlijk te kunnen verminderen.

   

  Werkende waterontharder kopen (op zout of filter)?

  4 offertes ontvangen en vergelijken, zonder verplichtingen!

   

  Offerte aanvragen >

   

   

   

  AMFA4000 voordelen

   

   

   

   

  Goedkope waterontharder
  In vergelijking met alternatieve waterontharders, is de AMFA 4000 een goedkope optie om kalkaanslag tegen te gaan. Waar de kosten voor een AMFA 4000 onder de 200 euro liggen, beginnen deze voor alternatieve waterontharders vaak pas vanaf 800 euro.

  Snelle installatie
  De AMFA 4000 is gemakkelijk zelf te installeren. De magneet kan je zelf met behulp van bijhorende schroeven of tie wraps aan de waterleiding monteren. De installatie kost ongeveer 5 minuten.

  Geen onderhoud
  Wanneer de magnetische waterontharder eenmaal op de waterleiding geplaatst is, hoef je hier verder niet meer naar om te kijken. De AMFA 4000 vereist geen onderhoud.

  10 jaar garantie
  Bij aankoop van de AMFA 4000 ontvang je 10 jaar garantie op het product.  Dit houdt in dat wanneer de waterontharder in de eerste 10 jaar kapot gaat, je reparatie of vervanging kan aanvragen.

   

  Wanneer zie ik resultaat?

  De makers van de AMFA 4000 stellen dat je na het installeren van de magneet na een aantal weken resultaat begint te zien. Een optimaal resultaat zie je vanaf 6 weken.
  Een factor die hierbij een rol speelt is de hardheid van het water. Als eerste zal de magneet het bestaande kalk uit de leidingen moeten verwijderen om een betere kwaliteit van het water te waarborgen. Daarna zal pas de kalkaanslag in apparaten kunnen verdwijnen.

  Wanneer er meer kalk in het water aanwezig is zal het langer duren voordat je resultaat ziet dan wanneer er weinig kalk in het water aanwezig is.

  Betrouwbaarheid

  Tot nu toe is er nog géén wetenschappelijk bewijs gevonden wat aantoont dat magnetische waterontharders daadwerkelijk invloed hebben op de hoeveelheid kalkaanslag. Er zijn zowel positieve als negatieve recensies te lezen over de werking van de magneten. Een nadeel van deze onzekerheid is dat je misschien tientallen euro’s uitgeeft aan een waterontharder die niet werkt naar verwachting.

  Verschil tussen AMFA 4000 en andere waterontharders

  Het verschil tussen de AMFA 4000 waterontharder en andere alternatieven, zoals de waterontharder op zout of op filter, zit hem in de aanwezigheid van kalk. Waar de waterontharders op zout en op filter de kalk deeltjes uit het water filteren, blijven de kalkdeeltjes bij een magnetische waterontharder wél aanwezig in het water. Ze krijgen alleen een negatieve lading waardoor ze niet meer kunnen neerslaan als kalkaanslag.

  De waterhardheid van het water blijft daarmee, in tegenstelling tot de alternatieve waterontharders, ook onveranderd. De waterhardheid wordt bepaald door de concentratie calcium en magnesium dat zich in het water vindt. Omdat de AMFA 4000 geen mineralen uit het water onttrekt maar ze alleen een andere lading geeft, blijft de waterhardheid gelijk.

   

   

  Werkende waterontharder kopen (op zout of filter)?

  4 offertes ontvangen en vergelijken, zonder verplichtingen!

   

  Offerte aanvragen >

   

   

   

  AMFA 4000 – Veelgestelde vragen

  Werkt een magnetische waterontharder? 

  Dat weten we niet zeker, er is tot nu toe geen wetenschappelijk bewijs gevonden dat de magnetische waterontharder daadwerkelijk invloed heeft op de hoeveelheid kalkaanslag.

  Hoe werkt de AMFA 4000?

  De AMFA 4000 zorgt met twee sterke magneten ervoor dat de kalkionen een negatieve lading krijgen in plaats van een positieve lading. Wanneer de kalkionen een negatieve lading hebben, kunnen ze niet meer als kalksteen neerslaan en zal kalkaanslag uit de leidingen en uit apparatuur verdwijnen.

  Hoeveel kost de AMFA 4000? 

  De kosten voor de AMFA 4000 bedragen eenmalig 169 euro. Hier komen verder geen bijkomende kosten voor onderhoud of installatie bij kijken.

  Waar plaats je een waterontharder magneet?

  Een magnetische waterontharder plaats je op de waterleiding.