Waterdispensers voor op kantoor

Start vergelijken
  1. Home
  2. Waterkoeler
  3. Waterdispensers voor op kantoor
  4 mins leestijd

  Water drinken is goed voor je en helemaal als je de hele dag op kantoor zit. Water voorkomt hoofdpijn bij jou en je collega’s, want het houdt je hersenen gehydrateerd. Maar het houdt ook je huid in conditie in de droge kantoorlucht van de airconditioning. Je hoeft natuurlijk niet alleen maar gewoon water te drinken. Water met een schijfje citroen of een verfrissend muntblaadje is ook lekker. En wat dacht je van een kopje thee op zijn tijd die niet naar soep of koffie smaakt?

  Met een waterdispenser kan dit met gemak en zo maak je water drinken op het werk een stuk gemakkelijker en aangenamer.

  Wat is een waterdispenser?

  Kort gezegd is een waterdispenser een apparaat waaruit je water tapt. Dit kan bijvoorbeeld zo’n mooie, grote, glazen pot zijn met een kraantje eraan. Maar er zijn ook dispensers met een waterreservoir waar je heet water uit tapt. Het werkt een beetje als een waterkoeler, met als grootste verschil dat je bij een dispenser het waterreservoir zelf vult. Dit kan met gefilterd bronwater zijn, maar ook gewoon kraanwater mag in deze dispensers. Is het reservoir leeg? Dan vul je het zelf weer bij. De potten met kraantje hebben ijsblokjes nodig om gekoeld water te serveren. Maar er zijn ook dispensers die je moet aansluiten op het elektriciteitsnetwerk om het water te koelen of juist te verhitten.

  Het fijnste aan deze dispensers is dat je niet lang hoeft te wachten om een kop thee te zetten (zoals bij een waterkoker) en dat je thee niet in aanraking komt met koffie of soep uit de koffieautomaat. Hierdoor is het water altijd zuiver en helder. Daar smaakt de thee (of je zakje soep) nog lekkerder door.

  Handig in kantines en op de afdeling

  De heetwaterdispensers zijn ideaal voor theedrinkers die de smaak van thee willen proeven en niet een verdwaald koffiesmaakje. Deze dispensers laten je snel een kop heet water tappen. Ideaal voor bedrijfskantines, maar ook voor op de afdeling. Uiteraard moet wel het waterreservoir in de gaten gehouden worden, want dit moet handmatig worden bijgevuld. Onder een dergelijke dispenser voor heet water past met gemak een grote mok.

  Dispensers voor koud water hebben vaak een kraantje waarmee het water wordt getapt. Als je de dispenser hoger neerzet, past er zelfs een flesjes onder het kraantje. Dat is wel zo handig als je een flesje fris water wilt tappen.

  Verfrissende drankjes

  De glazen weckpotten met kraantjes zijn misschien niet altijd even handig voor dagelijks gebruik, want je moet er wel een drankje in klaarmaken en aan het eind van de dag de potten schoonmaken. In een bedrijfskantine zijn ze overigens wel heel fijn als je eigengemaakte ijsthee en vruchtendrank aan wilt bieden. Het ziet er heel leuk uit en het stimuleert om water te drinken. Daarom doen deze dispensers het ook goed op evenementen, zoals een grootschalige vergadering, een bijeenkomst of een familiedag op kantoor.

  Dit type waterdispenser wordt naar eigen inzicht gevuld. Het heeft geen onderhoudscontract nodig, maar wel een grondige schoonmaakbeurt na gebruik.

  Kosten voor een water dispenser machine

  De water dispenser machine varieert in kosten. Het fijnste eraan is dat je ze zelf vult. Dus je betaalt eigenlijk alleen voor de aanschaf van de machine of dispenser. Je hebt geen waterabonnement nodig voor statiegeldflessen met water. Voor de elektrische apparaten is het wel aan te raden om een onderhouds- en servicecontract af te sluiten. Want onderhoud en een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt is zeker aan te raden, ook in verband met ontkalking en dergelijke.

  De prijzen variëren uiteraard van machine tot machine. Dat heeft vooral te maken met de capaciteit die je verwacht van de apparaten en de grootte van het waterreservoir.

  Vraag offertes op via Offerte.nl

  Ben je op zoek naar een waterdispenser voor het werk, de (bedrijfs)kantine of gewoon voor de afdeling om naast de koffieautomaat te plaatsen? Er zijn verschillende bedrijven die deze machines aanbieden, maar welke past nu het beste bij jou en je bedrijf? Geef het opvragen van offertes uit handen aan ons. Wij zijn erin gespecialiseerd om de best passende offertes op te vragen voor dispensers van water die helemaal aansluiten op jullie wensen.

  Wij vragen offertes voor je aan bij verschillende bedrijven en leggen deze weer aan je voor. Het is dan aan jou om de offerte te kiezen die helemaal bij je bedrijf past. Zo geniet je nog sneller van heerlijk heet of koud water uit een dispenser.