In dit artikel vertellen we je vanaf welk bedrag het zinvol is om een incassobureau in te schakelen. Weten hoe een incassobureau kan helpen in jouw situatie? Vul het formulier in en vergelijk tot 3 vrijblijvende incasso offertes.

Inhoudsopgave

Klanten, relaties en andere afnemers, we zijn er zuinig op. Ze zijn de motor van het bedrijf. Een tevreden klant die vlot betaalt brengt geld in het laadje, werkt als een visitekaartje en is in staat om onbewust nieuwe klanten te werven.

Maar als de klant niet tevreden is, de openstaande rekening te laat betaald of zelfs helemaal in gebreke blijft, dan moet je daar als ondernemer achteraan. Bellen, mailen en klachten en excuses aanhoren kost enorm veel tijd. De vraag of dat financieel rendabel is, is soms moeilijk te beantwoorden.

Een incassobureau voor het innen van kleine bedragen

Het inschakelen van een incassobureau voor kleine bedragen vinden veel ondernemers lastig. Ze vertrouwen op de klant en willen de opgebouwde relatie niet verstoren. Ze hopen op een nieuwe bestelling en blijven daarom zelf bellen en mailen over die openstaande rekeningen.

Gaat het om enkele kleine bedragen die niet worden betaald, dan kan je als ondernemer deze kosten meestal wel dragen. Zodra het echter om veel kleine rekeningen gaat, kan de optelsom de financiële zekerheid van het bedrijf ondermijnen. Een incassobureau inschakelen voor het totaal van al die kleine bedragen kan dan de financiële positie van het bedrijf sterker maken.

Vanaf welk bedrag incassobureau inschakelen?

Deze vraag is niet gemakkelijk te beantwoorden. Een incassobureau voor kleine bedragen werkt het liefst met een totale vordering. In het geval van kleine bedragen kun je dan bijvoorbeeld denken aan 100 openstaande rekeningen met daarop een te vorderen bedrag tot 75 EUR. Een incassobureau kan dan voorstellen om de totale vordering af te kopen.

Een incassobureau inschakelen voor enkele kleine rekeningen zal over het algemeen weinig opleveren. De minimaal te berekenen incassokosten zijn 40 EUR waardoor er soms weinig overblijft. Daar staat echter tegenover dat je als ondernemer duidelijk aan je klanten laat merken dat het niet of te laat betalen van rekeningen consequenties heeft.

Wat wil het incassobureau weten?

Ben je van plan om een incassobureau voor kleine bedragen te benaderen, dan zijn er een aantal dingen die helder moeten zijn. Het belangrijkste is natuurlijk de factuur en alle acties die zijn ondernomen om de klant te laten betalen. Daarnaast zijn de gemaakte afspraken over de levering (bijvoorbeeld contract) en de eventueel genoemde redenen door de klant om de factuur niet te betalen heel belangrijk.

Het antwoord op de vraag, vanaf welk bedrag incassobureau inschakelen, is met bovenstaande informatie al iets makkelijker geworden. Kom je er als ondernemer echter niet helemaal uit, dan is het mogelijk om via deze site offerte.nl geheel vrijblijvend 3 verschillende incassobureaus om een offerte te vragen en deze te vergelijken.

Incasso offerte voor kleine bedragen ontvangen?

Gratis een offerte aanvragen bij drie incassobureaus is nog nooit zo eenvoudig geweest. Pak de openstaande rekeningen er gewoon bij en vul ons formulier in. Deze aanvraag is gratis, geheel vrijblijvend en dus zonder enige verplichting.

Offerte.nl werkt alleen met de beste incassobureaus. Heb je naar aanleiding van de verschillende offertes een keuze gemaakt voor een van de aangesloten incassobureaus dan volgt er uiteraard contact. Naast het aanmaken van een dossier worden er duidelijke afspraken gemaakt zodat je de vorderingen uit handen kunt geven en je je verder geen zorgen meer hoeft te maken.

Vergelijk nu 3 verschillende incassobureaus en kies de beste optie om de openstaande rekeningen te vorderen. Vul ons formulier in.