In het kort

Hoe pijnlijk en emotioneel het ook is, helaas moet een uitvaart voor een kind of baby ook geregeld worden. Vul uw wensen in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes voor een crematie of een begrafenis.

Het overlijden van uw kind is het ergste wat u als ouder kan overkomen. Hoe onbegrijpelijk ook, soms lopen de dingen helaas niet zoals u wilt. Ondanks medische ontwikkelingen, krijgen ieder jaar vele jonge ouders met dit pijnlijke verlies te maken. In plaats van genieten van dit jonge levensgeluk, moet u er samen met je partner afscheid van nemen. Een waardig afscheid van uw kind kan ertoe leiden dat het rouwproces in ieder geval op de juiste manier verloopt. Ondanks dat u nooit voorbereid bent op een kinderuitvaart, kan het nemen van de juiste beslissingen omtrent de crematie van het kind of de begrafenis van het kind wel ervoor zorgen dat u beter afscheid kunt nemen. U kunt het afscheid immers niet nog eens overdoen. In dit artikel leest u waar u op moet letten bij een kinderuitvaart en hoe Offerte.nl u kan ondersteunen bij het vinden van de meest geschikte uitvaartverzorger.

Een kinderuitvaart in vertrouwde en ervaren handen

Een uitvaart of begrafenis van wie dan ook mag nooit een standaard gebeurtenis zijn. Immers, een standaard mens bestaat niet. Ieder afscheid verdient zijn eigen persoonlijke benadering. Een afscheid van een kind, soms wat ouder, soms nog onvoldragen, krijgt echter een bijzondere unieke dimensie. U neemt immers niet alleen afscheid van een kind, maar ook van verwachtingen, dromen, een toekomst en hoop. Het is daarom belangrijk om een uitvaartverzorger in de arm te nemen die veel ervaring heeft met kinderuitvaarten. Zij weten de begrafenis van het kind waardig en persoonlijk uit te voeren, zodat u ondanks het enorme verdriet toch troost ontvangt. Samen met u zoekt de uitvaartverzorger naar de mogelijkheden omtrent de kinderuitvaart die bij u en uw kind passen.

Afscheid nemen van uw kind op uw manier

De begrafenis van uw kind regel je op uw manier. Een betrouwbare uitvaartverzorger kan u daarbij ondersteunen. Door de expertise van een goede uitvaartverzorger worden onbekendheden en angsten verminderd. Zo krijgt u meer ruimte om op een waardige manier afscheid te nemen. Bij de begrafenis van een baby of de crematie van een baby kiezen de ouders er meestal voor om de baby uitvaart in beperkte kring te laten verlopen. Dit kan bijvoorbeeld met alleen familie in de eigen woonkamer. Er zijn echter ook ouders die het juist fijn vinden om de pijn en het verdriet met zoveel mogelijk mensen te delen. Het is dan ook verstandig om in een gesprek met de uitvaartverzorger de opties goed door te spreken.

Een babyuitvaart

Als uw kind levenloos wordt geboren na een zwangerschap die korter duurde dan 24 weken, hoeft u het kind niet aan te geven bij de gemeente. Het is uiteraard wel mogelijk. Als het kind sterft na een zwangerschap die langer duurde dan 24 weken, bent u wel verplicht om het kind aan te geven. Ook dient er dan een babyuitvaart te worden gehouden. Het is hierbij belangrijk de crematie van de baby of de begrafenis van de baby te houden zoals dat prettig voelt. Wellicht wilt u het kindje nog zelf wassen en aankleden, of het kind bij u thuis houden tot het moment van de babyuitvaart. De uitvaartverzorger ondersteunt u hierbij graag.

Een kinderuitvaart met bloemen, ballonnen en muziek?

Een kind dat overlijdt en op de basisschool zit, heeft waarschijnlijk al zijn eigen sociale kring en vrienden. Het kan daarom essentieel zijn om de school en verenigingen waar het kind lid van is bij de kinderuitvaart te betrekken. Soms wordt er een stilteplek op school ingericht of is er de mogelijkheid om een tekening of afscheidsliedjes te maken. De uitvaartverzorger kan hierbij ondersteunen door bijvoorbeeld een bijdrage van de klasgenootjes tijdens de uitvaart te bieden. Een heel bijzonder en uniek ritueel is het laten opstijgen van ballonnen tijdens de crematie van het kind of de begrafenis van het kind.

De kosten voor een kinderuitvaart?

De kosten hangen af van de specifiekewensen rondom de receptie, opbaring en meer. Door je wensen in te vullen ontvangt u verschillende offertes van uitvaartverzorgers in de regio. Zo kan je makkelijk vergelijken en kan je zelf bepalen hoeveel het moet/mag kosten.

Lees meer: een uitgebreid artikel over uitvaartkosten.

Ontvang vrijblijvende offertes

Als uw kind overlijdt, staat uw hoofd niet naar het vinden van de beste uitvaartverzorger. U bent immers overmand door emoties. Toch is het voor de afhandeling van de kinderuitvaart van belang om zo snel mogelijk een betrouwbare uitvaartverzorger in te schakelen. De website Offerte.nl biedt hierbij uitkomst. Geef uw gegevens door en wij selecteren voor u de meest geschikte uitvaartverzorgers in de omgeving. Zij sturen u vervolgens een vrijblijvende offerte op maat met tarievenlijst. Het is dan aan u om met de beste uitvaartverzorger rond de tafel te gaan zitten voor een kennismakingsgesprek. Een waardig afscheid draagt bij aan een goed rouwproces. Vul daarom nu uw gegevens in, zodat u in contact komt met een betrouwbare uitvaartverzorger.