Begrafenis in de kerk: zo werkt het en dit kost het

Start vergelijken
  1. Home
  2. Uitvaart
  3. Begrafenis in de kerk: zo werkt het en dit kost het
  2 mins leestijd

  Wanneer jouw geliefde overlijdt Komt er veel op je af. Een kist uitzoeken, de juiste muziek, rouwkaarten schrijven, bloemen uitzoeken, maar ook een passende locatie voor de uitvaart vinden. Allemaal zaken die in korte tijd geregeld moeten worden. Hierbij is het belangrijk dat je eventuele wensen van de overledene nastreeft. Wil jouw dierbare graag een begrafenisceremonie in de kerk? Bijvoorbeeld om religieuze redenen? Zo werkt een begrafenis in de kerk en dit kost het.

  Vergelijk uitvaartverzorgers

  Zo werkt een begrafenis in de kerk

  Vindt de uitvaart plaats in de kerk? Dan kan er gekozen worden voor een katholieke kerk of een protestantse kerk. Samen met jouw uitvaartondernemer zoek je een kerk uit die past bij de wens of de religie van de overledene. Vervolgens heeft de uitvaartondernemer de volgende taken:

  1. Verifiëren bij het secretariaat van de kerk of de kerk beschikbaar is
  2. Het inplannen van de kerkdienst
  3. Het inlichten van de dominee of pastoor
  4. Benaderen van een koor en/of organist en deze op de hoogte brengen van de te spelen liederen
  5. Verzorgen van vervoer van de overledene naar de kerk

  In sommige kerken is het gebruikelijk dat de uitvaartondernemer ook de collecte regelt.

  begrafenis in de kerk

  Dit kost een begrafenis in de kerk

  Nu vraag je je vast af: wat kost een begrafenis in de kerk dan precies? Een kerkelijke ceremonie kost gemiddeld tussen de 300 tot 900 euro. De prijs is natuurlijk afhankelijk van de diensten die geleverd moeten worden vanuit de kerk.

  Offerte.nl helpt jou graag bij het vinden van een goede uitvaartverzorger.

  Wil jij graag dat jouw geliefde op de begraafplaats van een kerk begraven wordt? Dan is het belangrijk dat je een uitvaartbedrijf kiest die meedenkt en jou hierbij helpt. Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een goede uitvaartverzorger. Via Offerte.nl brengen we jou in contact met uitvaartondernemers door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod aan uitvaartondernemers in regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den haag. Bekijk de selectie en vraag direct vier offertes op om te vergelijken.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews