error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Uitvaart vergelijken? Betaal niet teveel

Laatste update:

Het kiezen van een uitvaartverzorger is een zeer lastige taak. Zeker wanneer je wel andere dingen aan je hoofd hebt. Welke uitvaartverzorger voldoet aan jouw wensen en die van de overledene? Welke prijzen hanteren de uitvaartverzorgers? Wat krijg je bij de ene uitvaartverzorger wel en bij de andere niet? Stuk voor stuk lastige vragen. Het is dan fijn als je verschillende uitvaartverzorgers met elkaar kunt vergelijken. We helpen je daar graag bij door jou hier meer over te vertellen.

Begrafenis

Alle uitvaartverzorgers hanteren een aantal vaste kosten bij een begrafenis. Dit zijn de basiskosten. Denk hierbij aan grafkosten en een basiskist. Naast vaste kosten zijn er ook variabele kosten bij een begrafenis. Dit zijn de kosten die de werkelijke prijs van een begrafenis bepalen. We zetten hieronder de mogelijkheden en kosten van twee bekende uitvaartverzorgers, Monuta en Yarden, voor je op een rij:

Monuta

De begrafeniskosten bij Monuta liggen ongeveer tussen de 8500 en 11000 euro. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en de keuzes die je maakt wordt de uiteindelijke prijs bepaald. Zo beslis je zelf over de grootte van het rouwboeket, de catering en wat voor rouwkaarten je verstuurt. Daarnaast is het mogelijk om in plaats van een basiskist te gaan voor een luxe kist. Al deze keuzes bepalen of je meer richting de 8500 of 11000 euro gaat.

Yarden

Bij Yarden is het mogelijk te kiezen hoe je de uitvaart wilt vormgeven. Al is het zo dat de keuzes die je maakt effect hebben op de variabele kosten. Denk bijvoorbeeld aan een advertentie in de krant, het soort dienst en de keuze van een graf of grafsteen. Ook de kleinere dingen zoals het rouwboeket, overlijdenskaarten en hapjes en drankjes bepalen de kosten van een uitvaart bij Yarden.

Crematie

De kosten van een crematie zijn een stuk lager dan van een begrafenis. Het werkt ook anders natuurlijk. Dit komt doordat er bij een crematie geen grafkosten zijn. Gemiddeld kost een crematie in Nederland zo’n 1300 euro. We geven de crematiekosten bij Monuta en Yarden als voorbeeld:

Monuta

Voor een crematie hanteert Monuta drie soorten uitvaartarrangementen. De prijzen hiervan liggen tussen de 4800 euro en 8200 euro. De keuze gaat dan voornamelijk tussen een eenvoudige of uitgebreide uitvaart. Het meest eenvoudige, goedkoopste arrangement bevat alleen de basisonderdelen. Het meest uitgebreide arrangement bevat naast het basispakket ook extra onderdelen zoals een catering voor 150 personen, 75 rouwkaarten en een afscheidsdienst in een Monuta uitvaartcentrum of crematorium.

Yarden

Een crematie bij Yarden is ook weer zelf samen te stellen. Wel betaal je standaard de basiskosten. De basiskosten zijn ongeveer hetzelfde als de basiskosten bij een begrafenis, maar nu zitten de kosten voor de asbestemming er ook bij. De meest eenvoudige crematie bij Yarden kost gemiddeld 4000 euro. Dit is zonder extra opties als bloemen, vervoer of koffie. Als je bij de uitvaart wel behoefte hebt aan deze extra opties, dan betaal je daar meer voor.

Een uitvaart bij Dela

Een uitvaart via Dela is te organiseren door een keuze te maken tussen vier verschillende arrangementen. In elk arrangement zijn, net als bij Monuta en Yarden, de basiskosten opgenomen. In het goedkoopste arrangement is alleen een crematie mogelijk. Bij de duurdere pakketten is het wel mogelijk een keuze te maken tussen een begrafenis of crematie. Hoe hoger de kosten voor een arrangement, hoe meer je ervoor krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het telefonisch samenstellen van een uitvaart of aan intensieve begeleiding.

Offerte.nl helpt jou bij een mooie uitvaart op maat

Als een geliefde overlijdt, heb je veel om over na te denken. Er komt veel op je af, de tijdsdruk is groot, terwijl je eigenlijk geen ruimte in je hoofd hebt om alles voor elkaar te krijgen. Het vergelijken van uitvaartverzorgers lijkt op dat moment haast onmogelijk. Een beetje hulp is dan zeker welkom. Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart. We brengen je eenvoudig in contact met maximaal vijf uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht.

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 177 reviews over Offerte.nl

Invullen van het formulier is eenvoudig. Na verzending volgde snel reactie van aanbieders die hulp boden.

Geen toelichting

Binnen 10 minuten 3 offertes gekregen

Geen toelichting

Geen toelichting

Er wordt snel op de vraag ingegaan

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Prima hele snelle reacties

Ik begrijp dat jullie je best doen. Maar van een firma werd ik al na 2 minuten gebeld en dat vond ik heel irritant. Dat je gebeld kan worden staat er in maar kunnen jullie niet aanpassen dat dat pas na 1 dag gebeurd? Er was een offerte bij waar ik niets van snapte met allemaal V V al aangekruist van dit hoort in het pakket. Ik maak zelf wel uit wat ik wil.

Ze er snel antwoord. Sommige gelijk per mail. Anderen die gelijk contact opnamen.

Geen toelichting

4 van uw organisaties hebben gereageerd. de informatie die zij gaven voldeden aan mijn behoefte. s.a.hanedoes

Geen toelichting

prettig contact

Het was makkelijk om de begrafenisondernemers met elkaar te vergelijken. Wel fijn dat je goed geholpen kunt worden in moeilijke tijden. Het scheelt je een enorme zoektocht!

Goed

Geen toelichting

Het geeft een redelijk goede indicatie.

Ben keurig netjes benaderd door desbetreffende ondernemingen.. Heb duidelijke en overzichtelijke offertes ontvangen. Ga er zeker mijn voordeel mee doen.

toezegging 5 offertes, 2 ontvangen.

Goed dat offerte.nl bestaat, jammer dat sommige bedrijven wel mailen dat ze een offerte zullen toe sturen en dan niks van hun laten horen. Bedrijven waar ik wel offerte van gehad heb, waren vriendelijk en snel.

OK