error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Uitvaart vergelijken? Betaal niet teveel

Laatste update:

Het kiezen van een uitvaartverzorger is een zeer lastige taak. Zeker wanneer je wel andere dingen aan je hoofd hebt. Welke uitvaartverzorger voldoet aan jouw wensen en die van de overledene? Welke prijzen hanteren de uitvaartverzorgers? Wat krijg je bij de ene uitvaartverzorger wel en bij de andere niet? Stuk voor stuk lastige vragen. Het is dan fijn als je verschillende uitvaartverzorgers met elkaar kunt vergelijken. We helpen je daar graag bij door jou hier meer over te vertellen.

Begrafenis

Alle uitvaartverzorgers hanteren een aantal vaste kosten bij een begrafenis. Dit zijn de basiskosten. Denk hierbij aan grafkosten en een basiskist. Naast vaste kosten zijn er ook variabele kosten bij een begrafenis. Dit zijn de kosten die de werkelijke prijs van een begrafenis bepalen. We zetten hieronder de mogelijkheden en kosten van twee bekende uitvaartverzorgers, Monuta en Yarden, voor je op een rij:

Monuta

De begrafeniskosten bij Monuta liggen ongeveer tussen de 8500 en 11000 euro. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en de keuzes die je maakt wordt de uiteindelijke prijs bepaald. Zo beslis je zelf over de grootte van het rouwboeket, de catering en wat voor rouwkaarten je verstuurt. Daarnaast is het mogelijk om in plaats van een basiskist te gaan voor een luxe kist. Al deze keuzes bepalen of je meer richting de 8500 of 11000 euro gaat.

Yarden

Bij Yarden is het mogelijk te kiezen hoe je de uitvaart wilt vormgeven. Al is het zo dat de keuzes die je maakt effect hebben op de variabele kosten. Denk bijvoorbeeld aan een advertentie in de krant, het soort dienst en de keuze van een graf of grafsteen. Ook de kleinere dingen zoals het rouwboeket, overlijdenskaarten en hapjes en drankjes bepalen de kosten van een uitvaart bij Yarden.

Crematie

De kosten van een crematie zijn een stuk lager dan van een begrafenis. Het werkt ook anders natuurlijk. Dit komt doordat er bij een crematie geen grafkosten zijn. Gemiddeld kost een crematie in Nederland zo’n 1300 euro. We geven de crematiekosten bij Monuta en Yarden als voorbeeld:

Monuta

Voor een crematie hanteert Monuta drie soorten uitvaartarrangementen. De prijzen hiervan liggen tussen de 4800 euro en 8200 euro. De keuze gaat dan voornamelijk tussen een eenvoudige of uitgebreide uitvaart. Het meest eenvoudige, goedkoopste arrangement bevat alleen de basisonderdelen. Het meest uitgebreide arrangement bevat naast het basispakket ook extra onderdelen zoals een catering voor 150 personen, 75 rouwkaarten en een afscheidsdienst in een Monuta uitvaartcentrum of crematorium.

Yarden

Een crematie bij Yarden is ook weer zelf samen te stellen. Wel betaal je standaard de basiskosten. De basiskosten zijn ongeveer hetzelfde als de basiskosten bij een begrafenis, maar nu zitten de kosten voor de asbestemming er ook bij. De meest eenvoudige crematie bij Yarden kost gemiddeld 4000 euro. Dit is zonder extra opties als bloemen, vervoer of koffie. Als je bij de uitvaart wel behoefte hebt aan deze extra opties, dan betaal je daar meer voor.

Een uitvaart bij Dela

Een uitvaart via Dela is te organiseren door een keuze te maken tussen vier verschillende arrangementen. In elk arrangement zijn, net als bij Monuta en Yarden, de basiskosten opgenomen. In het goedkoopste arrangement is alleen een crematie mogelijk. Bij de duurdere pakketten is het wel mogelijk een keuze te maken tussen een begrafenis of crematie. Hoe hoger de kosten voor een arrangement, hoe meer je ervoor krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het telefonisch samenstellen van een uitvaart of aan intensieve begeleiding.

Offerte.nl helpt jou bij een mooie uitvaart op maat

Als een geliefde overlijdt, heb je veel om over na te denken. Er komt veel op je af, de tijdsdruk is groot, terwijl je eigenlijk geen ruimte in je hoofd hebt om alles voor elkaar te krijgen. Het vergelijken van uitvaartverzorgers lijkt op dat moment haast onmogelijk. Een beetje hulp is dan zeker welkom. Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart. We brengen je eenvoudig in contact met maximaal vijf uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht.

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Rubrieken
Populaire categorieën
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 151 reviews over Offerte.nl

Reest de eerste die mij belde was een schot in de roos. Z’on fijne ervaring met haar. Daarna belden er nog 3, maar zeker niet opdringerig. Ik ben daarna nooit meer gebeld, de beslissing lag bij mij. Fijn en niet opdringerig dus. Heel veel dank.

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Goed.

Geen toelichting

Heel snel aanbiedingen, niet allemaal echt goedkoop voor een hele summiere crematie. Maar keuze mogelijkheden

Goede service

in mijn geval had ik meer bedrijven verwacht.

Snelle reacties van de betreffende bedrijven

heel goed

Geen toelichting

Geen toelichting

Snelle reacties en keuze uit diverse offertes.

Na mijn verzoek om offertes, kreeg ik snelle reacties. Een aantal dmv een telefoontje waarin nog wat vragen werden gesteld alvorens ze de offerte toestuurden. De anderen stuurden snel hun offerte met informatie. Al met al veel informatie waarmee ik het een en ander kan gaan afwegen.

toezegging 5 offertes, 2 ontvangen.

Ze er snel antwoord. Sommige gelijk per mail. Anderen die gelijk contact opnamen.

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Dit was mijn erste keer met jullie.Ik ben echt tevreden over de afhandeling.

Geen toelichting