error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van payroll specialisten Vergelijk payroll specialisten →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Payroll freelancers FAQ

Wat is payrolling voor freelancers?

Het lijkt misschien gek om onder payroll te staan als freelancer maar het is mogelijk. Als je in zee gaat met een payroll bedrijf dan ben je feitelijk in loondienst van het payrollbedrijf. Je bent dan officieel geen zzp’er voor de wet (alleen voor opdrachten in dienst van de payroller).

Welke voordelen zijn er voor freelancers?

Als freelancer geniet je van de voordelen van een werknemer in loondienst, zoals WW-verzekering en andere sociale vangnetten. Verder verzorgen deze payroll bedrijven de afhandeling van de loonbelasting en sociale premies. Je hoeft dus ook geen facturen meer te versturen. Je kunt simpelweg je uren declareren bij de opdrachtgever en die keuren het goed. Vervolgens maakt het payrollbedrijf het salaris naar je over. Je krijgt in veel gevallen dus ook sneller uitbetaald. De payroll kosten voor freelancers zijn enkele procenten in de meeste gevallen.

Waar moeten ondernemers op letten?

Wel moet je letten op de aftrekposten voor ondernemers. Je bent feitelijk geen ondernemer tijdens de gewerkte uren. Er moet dus rekening worden gehouden met de aftrekposten voor ondernemers. Denk hierbij aan de ondernemersaftrekpost (1225-uren norm). De uren die gewerkt worden onder een payroll contract tellen hiervoor niet mee.

Hoe vind ik een payroll bedrijf?

Ben je geïnteresseerd in het laten afhandelen van je facturaties door een payroll bedrijf? Via Offerte.nl kun je gemakkelijk een aanvraag doen. Je ontvangt dan tot 5 payroll offertes binnen 24 uur. Vergelijk de offertes en kies een payroll bedrijf dat het beste past bij jouw situatie. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten.

Met wie doe Offerte.nl zaken?

Offerte.nl werkt alleen samen met gerenommeerde payroll bedrijven, waarbij we kijken naar prijs, snelheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Wij doen geen zaken met bedrijven die niet aan onze voorwaarden voldoen.

Kost deze service mij geld?

Nee, wij zorgen voor de offertes zonder daar geld voor te vragen. Het aanvragen van payroll offertes voor freelancers is geheel vrijblijvend en kost je helemaal niks.

Wat onze klanten zeggen

Geen toelichting

Duidelijk, snel en eerlijk advies.

Formulier ingevuld en kreeg direct een mailtje met wat prijzen. Top service, scheelt mij een hoop uitzoekwerk.

Geen toelichting

Horeca personeel laten verlonen

Geen toelichting

Populaire categorieën

Ontvang prijsopgaven van payroll specialisten

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk payroll specialisten
Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 24-09-2018 door een klant in Goes

Payroll zzp

Payroll zzp-er

Aangevraagd op 16-05-2018 door een klant in Helmond

Klein administratiekantoor op zoek naar payroll

Wij zijn een klein administratiekantoor, en hebben recentelijk onze eerste werknemer aangenomen. Zouden graag met betrekking tot uitbetaling kijken wat de beste optie is. Werknemer zal 10 euro (netto) per uur gaan verdienen.

Aangevraagd op 09-05-2018 door een klant in Leeuwarden

Verloning freelancers

ca. 30 free lancers met wisselende maandelijkse verloningen en ca. 10 dienstverband-medewerkers met vaste lonen

Aangevraagd op 25-04-2018 door een klant in Rheden

Payrolling freelancers

Ik wil als Freelancer aan de slag. 30 uur per week. Werk nu via uitzendburo. WIl salaris verhogen en wat goedkoper worden voor mijn werkgever. Niet werken als zzper. Via payroll dus

Uit onze blog
Inspiratie & Tips