Bespaar direct op de kosten van een notariële volmacht

Start vergelijken
  1. Home
  2. Notaris
  3. Bespaar direct op de kosten van een notariële volmacht
  4 mins leestijd

  Een notariële volmacht nodig? Betaal niet teveel. Vul het formulier in en ontvang direct de laagste notariële volmacht kosten

  kosten notariele volmacht

  Stel: je wordt ziek, maar je moet nog wel betalingen verrichten en andere zaken regelen. Vanuit een ziekenhuisbed is dat niet altijd eenvoudig te doen. Of je gaat langdurig op zakenreis, dan moet toch iemand thuis de financiële zaken op orde houden. Zaken waarvoor een handtekening is vereist bijvoorbeeld. Het is dan een goed idee om een volmacht af te geven aan een vertrouwenspersoon. Hij of zij handelt dan uit jouw naam in goed vertrouwen.

  Laat dit vastleggen bij een notaris, want zo weet je zeker dat bijvoorbeeld de handtekening van je volmacht gelegaliseerd kan worden en je vertrouwenspersoon voor vol wordt aangezien bij het handelen in jouw naam. Overigens wil dit niet zeggen dat je zelf geen zaken meer kan of mag doen, want dat mag wel degelijk.

  Je geeft alleen de bevoegdheid zo nu en dan uit handen, als dit nodig is. Dit heet een notariële volmacht. Lees hier hoe het werkt en over de notariële volmacht kosten.

  Wijs een vertrouwenspersoon aan

  Om een algehele volmacht bij de notaris vast te leggen, moet je een vertrouwenspersoon aanwijzen. Dit mag iedereen zijn die jij blindelings vertrouwd om je zaken te regelen. Dit kan je partner zijn, een kind, maar ook een beste vriend(in), een oom, tante, broer of zus. Kies iemand die je echt voor de volle 100 procent met je financiën en dergelijke vertrouwt.

  Ben je bang dat er toch iets mis gaat, neem dan in de volmacht op dat de notaris de vertrouwenspersoon geregeld controleert. Je kan ook een tweede vertrouwenspersoon ter controle of voor andere taken aanwijzen. Neem deze vertrouwenspersonen mee naar de notaris, dan is het opstellen van de volmacht nog sneller geregeld.

  notariele volmacht kosten

  Opstellen van een volmacht

  Om iemand een volmacht te geven, stel je samen met de notaris een notariële volmacht op. Hierin neem je bijvoorbeeld op wanneer de volmacht ingaat en in welke situaties de volmacht niet geldt. Plaats in dit document wat de vertrouwenspersoon wel en niet mag doen onder het volmacht. Ook geef je aan wie hij of zij verantwoording aflegt. Zijn er ten slotte nog andere gevolmachtigden en welke taken hebben zij? Een volmacht stel je bij voorkeur op bij de notaris.

  De notariële volmacht kosten zijn het zeker waard, vooral als je weet dat bij een notariële volmacht de vertrouwenspersoon bijvoorbeeld wel een hypotheek op het huis van de volmachtgever afsluiten. Bovendien weet je bij een notariële volmacht ook zeker dat de akte rechtsgeldig is.

  Verkopen van een huis met een volmacht

  Het kan voorkomen dat het nodig is dzat je je huis verkoopt via een volmacht. Bij de notaris kun je ook direct de kosten voor een volmacht voor het verkopen van een huis vastleggen. Neem dit gewoon mee in de volmachtakte. Zo komen jullie later niet voor verrassingen te staan en kan een woning in een volmacht – indien nodig natuurlijk – verkocht worden.

  Wat zijn de kosten voor een volmacht bij de notaris?

  De notariële volmacht kosten hangen uiteraard af van de tijd die je kwijt bent bij de notaris met het opstellen van de volmacht. De volmacht notaris kosten kunnen variëren van ruim honderd euro tot bijna 500 euro. Dat heeft ook te maken met het honorarium van de notaris en aan alles wat er bij het opstellen van de volmacht komt kijken. Vandaar dat je via ons simpel notarissen kan vergelijken.

  Vraag offertes op voor notariële volmacht kosten via Offerte.nl

  De kosten voor een notariële volmacht kunnen nogal uiteenlopen. Ben je op zoek naar een goede notaris voor een schappelijke prijs, dan ben je zo een paar uur verder met zoeken en vergelijken. Stop daarmee en laat gewoon je gegevens bij ons achter. Wij van Offerte.nl gaan graag voor je op zoek naar de beste offertes. Wij vragen offertes voor je op, op basis van je wensen en specificaties. Vervolgens kies jij welke offerte het beste bij je past. In veel gevallen nemen de notariskantoren zelf contact met je op voor een afspraak, maar je mag natuurlijk ook zelf bellen.

  Veelgestelde vragen
  Waarom een notariële volmacht?
  Een notariële volmacht is handig voor situaties waarbij jij iemand anders de bevoegdheid wil geven om namens jou contracten te kunnen ondertekenen. Dit is handig voor situaties waarin je zelf niet flexibel bent, bijvoorbeeld na een operatie of tijdens een vakantie.

  Wie kan ik machtigen?
  Jij kan zelf bepalen wie je wil machtigen. Dat hoeft geen familielid te zijn. Wel is het belangrijk dat je deze persoon volledig vertrouwd.

  Wat kost het?
  Elke notaris hanteert eigen tarieven. Door je aanvraag in te vullen ontvang je tot 3 vrijblijvende en gratis offertes van notarissen in jouw regio. Zo kan je zelf de tarieven makkelijk vergelijken.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews