error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van mediators Vergelijk mediators →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Mediation bij vreemdgaan

Laatste update:

Vreemdgaan. Als je erachter komt dat je partner is vreemdgegaan, dan leidt dit vaak tot veel verdriet, hoogoplopende ruzies en een verbroken relatie. Dat laatste levert ook veel stress op. Want hoe verdeel je de inboedel? Wie krijgt jullie huisdier of de zorg voor de kinderen? En hoe zit het met alimentatie en andere betalingen? Mediation bij vreemdgaan kan dan heel goed helpen. Want een bemiddelaar zal de mediation na een affaire onpartijdig en zo goed mogelijk laten verlopen, zodat jullie op goede voet uit elkaar kunnen gaan en alles goed geregeld wordt.

Mediation is geen therapie

Mediation na vreemdgaan is een bemiddeling tussen twee partijen die uit elkaar gaan. Het is geen relatietherapie. De mediator is onpartijdig en luistert naar jullie wensen om de relatie te verbreken, zonder dat er advocaten bij gehaald hoeven te worden. Wil je eerst proberen om de relatie te redden, dan is een relatietherapeut een betere oplossing. Een mediator is een conflictbemiddelaar. In die rol zal hij of zij je helpen om alles rondom jullie relatiebreuk in goede banen te leiden.

Lees ook: ruzie tussen ouders en volwassen kind

Wat mag je verwachten?

Mediation bij een affaire houdt in dat jullie samen op een vriendelijke en rationele wijze uit elkaar gaan. Bij een scheiding (ook als je een geregistreerd partnerschap hebt) komt namelijk heel veel kijken. Zo kan er bij mediation na vreemdgaan boven tafel komen dat jij of je ex-partner alimentatie of kinderalimentatie zou moeten betalen. Misschien moet er wel een sluitend ouderschapsplan opgesteld worden voor weekenden en feestdagen? Ook helpt de mediator met geldzaken, zoals de hypotheek, pensioenen en dergelijke. De mediator is altijd onpartijdig en dat is wel zo fijn, want zo weten jij en je ex-partner dat jullie beide gehoord worden en dat al jullie wensen zoveel mogelijk ingewilligd zullen worden. Uiteraard houdt de mediator altijd rekening met wat het beste zou zijn voor de kinderen (indien je die hebt) en voor jullie. Zo kun je op een rustigere wijze uit elkaar gaan en een vechtscheiding voorkomen.

Vraag via Offerte.nl een offerte aan voor mediation na een affaire

Heb je mediation na vreemdgaan nodig, maar weet je niet waar je moet beginnen? Offerte.nl biedt uitkomst, want wij nemen je het zoeken naar een mediator uit handen. Vul gewoon het formulier in en wij gaan voor je op zoek naar offertes van mediators die bij je passen. Wij vragen tot vijf offertes voor je aan en leggen deze aan je voor. De keuze is vervolgens aan jou. Het kan zijn dat de mediator contact met jou opneemt om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen. Zo kunnen jullie snel en netjes alles afhandelen.

Ontvang prijsopgaven van mediators

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk mediators
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 45 reviews over Offerte.nl

Direct werd ik gebeld door meerdere mediators, en was de keuze welke snel gemaakt.

Geen toelichting

Geen toelichting

Goede ervaring. Ik kreeg al snel meerdere relevante offertes

Nadat we goed uit elkaar zijn gegaan, verliep het in de mediation ook vlot. Ouderschapsplan hadden we al zelf ingevuld, fijn dat het nu op papier staat.

prima, veel reacties gekregen op onze aanvraag

Geen toelichting

Geen toelichting

Hele snelle reacties en duidelijke offertes

Geen toelichting

Prima. Snelle reactie van 4 bedrijven die hun offerte aanbieden. Geen verdere spam.

Geen toelichting

Ik vond het fijn dat er snel contact werd opgenomen door verschillende mediators. En dat wij samen met een goed gevoel een goede keus konden maken wat bij ons past.

Mediator heeft gelukkig de verstandhouding tussen mij en mijn ex weer op normaal niveau kunnen krijgen. En kan zodoende mijn kinderen weer zien.

Goed. Snelle respons. Vanuit uw netwerk mediator aangesteld.

Goed en snelle terugkoppeling

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

We werken nog niet zo lang met Offerte.nl, maar de ervaring tot nu toe is heel positief. Goede service, geen verborgen kosten en nu al nieuwe klanten!

Allen hebben gereageerd. En dat is zeer positief.

Hele snelle reactie en goede intake gehad.

handig om zo op korte termijn de juiste mediator te vinden

Jullie site werkt tè goed. Ik heb zeer zeker een goede mediator gevonden via jullie, en daar ben ik ook erg blij mee, maar ik ben zeker twee dagen lang platgebeld door weledelgestrenge dames en heren van allerlei pluimage. Een oplossing zou kunnen zijn om aan te kunnen geven door hoevéél bedrijven je maximaal benaderd wil worden. Twee of drie om uit te kiezen was voor mij persoonlijk meer dan voldoende geweest.