error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van mediators Vergelijk mediators →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Constant ruzie in je relatie

Laatste update:

Als je eenmaal bent begonnen, is het soms moeilijk om te stoppen met ruziemaken. Helemaal als je toch al weet dat de ruzie in je relatie gaat leiden tot een scheiding. De ene discussie loopt door naar de volgende en op een gegeven moment heb je constant ruzie in de relatie en ben je zelfs vergeten waar het nu eigenlijk over ging. Elke week weer ruzie maken wordt niemand gelukkig van.

Iedere relatie kent wel eens een echtelijke ruzie over geld, de kinderen of iets anders waarover je het even niet met elkaar eens bent. Een kleine ruzie in de relatie kan zelfs gezond zijn, als je daardoor per saldo nader tot elkaar komt. Zolang je het maar weer goed maakt met elkaar en blijft communiceren. Maar is je relatie gestrand in constant ruzie maken, dan is dat niet alleen vermoeiend voor jullie beiden, maar ook voor iedereen om jullie heen. Je voelt de bui al hangen en weet dat de relatie verbroken gaat worden. En dat levert alleen maar meer ruzie op.

Hoe moet je dan stoppen met ruzie maken en weer gewoon met elkaar praten? Een mediator biedt dan uitkomst.

Ruzie oplossen met partner

Heb je constant ruzie en ben je al dat geruzie in je relatie meer dan zat? Schakel dan de hulp van een mediator in. Het is heel fijn om dan samen tot oplossingen te komen, zonder dat een van beiden de schuld in de schoenen geschoven krijgt. Let wel: een mediator is geen relatietherapeut. Heb je veel ruzie in je relatie en wil je dit eerst leren bijleggen voordat je de relatie gaat verbreken? Dan is het beter om naar een relatietherapeut te gaan waar jullie je allebei prettig bij voelen. Weet je zeker dat je uit elkaar wilt en heb je daarbij iemand nodig die jullie helpt alles wat geregeld moet worden te regelen? Dan heb je veel aan een mediator.

Wat is een mediator?

Een mediator is een bemiddelaar (mediation is Engels voor bemiddeling) die partijen die tegenover elkaar staan, helpt om samen tot een akkoord te komen. Tijdens het bemiddelen blijft de mediator altijd neutraal. Hij of zij zit er immers niet voor zichzelf en is geen advocaat of rechter die een beslissing gaat afdwingen.

De mediator is een vertrouwenspersoon die gesprekken in goede banen leidt en zorgt dat er tijdens een sessie niet constant ruzie wordt gemaakt. De mediator zal gerichte vragen stellen over wat jullie bezighoudt. Zo komen de pijnpunten rondom de ruzie in de relatie naar boven en kunnen jullie daar samen over praten. Daarnaast helpt de mediator met het sluiten van compromissen, het opstellen van plannen en afspraken (zoals het ouderschapsplan) en het op goede voet uit elkaar gaan.

Lees ook: mediation bij vreemdgaan

Wat doet een mediator bij ruzie in een relatie?

Als je een mediator hebt uitgekozen, dan begint het harde werk voor jullie om de relatie waarin constant ruzie heerst, om te vormen tot een relatie waarin je goed communiceert. Praten met elkaar is hierbij belangrijk, maar luisteren is nog belangrijker. Tijdens de sessies wordt ruziemaken niet getolereerd, want als je ruziet, dan luister je niet meer naar elkaar.

Een conflict vermijden en tot een oplossingen komen is juist belangrijk. Niet alleen voor de kinderen, maar zeker ook voor jullie zelf. Natuurlijk kan mediation ertoe leiden dat jullie bij elkaar blijven, omdat je geleerd hebt te luisteren, natuurlijk zonder jezelf te vergeten, naar wat de ander in de relatie wil, denkt en voelt. Als het toch tot een scheiding komt, dan zal je met een beter gevoel uit elkaar gaan, omdat er naar jullie beiden is geluisterd.

Compromissen sluiten

Tijdens de sessies ga je over allerlei zaken compromissen sluiten. Dit kan variëren van het verdelen van de inboedel tot het regelen van huisvesting voor je ex (of door je ex voor jou). Maar ook een plan voor een omgangsregeling voor de hond of kat kan daarbij horen. En het ouderschapsplan bijvoorbeeld, waarin je vast kan leggen op welke kerstdag de kinderen bij jou of je partner zijn, hoe jullie kinderfeestjes vieren (samen of apart) en natuurlijk hoe zaken op school afgehandeld moeten worden.

Voor alles wordt een plan geschreven waar jullie je vervolgens wel aan dienen te houden. Een mediator is geen rechter of advocaat en dwingt geen beslissingen af. Wel zal zij of hij naar jullie wensen luisteren en hier eerlijk en met een open blik mee omgaan.

Effecten van constant ruzie op kinderen

Hebben jullie kinderen? Dan hebben ze er veel onder te lijden dat jij en je partner in jullie relatie constant ruzie maken. Kinderen voelen vaak dat ze gedwongen worden om een kant te kiezen, terwijl ze toch echt niet begrijpen waarom. Vaak worden de kinderen bij een echtelijke ruzie door de ouders vergeten. De ruzie in je relatie heeft toch niets met hun te maken? Toch zullen kinderen dat zo voelen. Zij zijn vaak de dupe van constant ruzie. Maar doordat jij en je partner (of bijna ex) er zelf middenin zitten, worden de kinderen hierin snel vergeten.

Ook zie je niet altijd de nadelige effecten van ruzie in huis op hun ontwikkeling. Mediators zijn onpartijdig als het om jou en je ex gaat, maar trekken wel partij voor je kinderen. Doordat de mediator jullie weer aan het praten krijgt, zal hij of zij hierin ook vragen stellen over de kinderen en hoe het met hen gaat. Ook zal de mediator het belang van de kinderen vooropstellen bij het vormen van het ouderschapsplan.

Kosten voor een mediator

Een ruzie in de relatie gaat meestal over uitgaven. Over de kosten voor een mediator hoef je niet constant ruzie te hebben. Een mediator inschakelen is immers goedkoper dan met advocaten en een rechtszaak aan de gang gaan. Mediators werken met een uurtarief. En omdat jullie beiden deze mediator inschakelen, kun je samen de kosten delen. Dat scheelt enorm in vergelijking met een advocaat. Ieder betaalt de eigen advocaat immers zelf. Dat is altijd duurder. Daarnaast kan een rechtszaak heel lang duren, omdat er over ieder dingetje gevochten wordt.

Bij mediation ga je zelf aan de slag en doordat je samen in gesprek bent, onder leiding van de bemiddelaar, gaat het veel sneller. De meeste stellen (zelfs met constant ruzie) hebben tussen de twee tot vijf sessies van anderhalf tot twee uur nodig om op goede voet uit elkaar te kunnen gaan. Ook dat scheelt in de kosten. Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek kunnen jullie samen bepalen hoeveel sessies jullie ongeveer nodig zullen hebben. Zo weet je helemaal waar je qua kosten aan toe bent.

Hoe kan Offerte.nl helpen?

Stop met die ruzie in je relatie en ga voor een goede oplossing met mediation. De eerste stap zet je al hier op Offerte.nl. Vul het formulier in en wij gaan tot vijf offertes aanvragen bij mediators die passen bij je wensen en vragen. Deze offertes krijg jij dan weer van ons, zodat je een passende mediator kan uitzoeken. Meestal zullen de door ons benaderde mediators zelf contact met je opnemen om zo een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zeg je relatie met constant ruzie dan maar snel gedag, zelfs als dat leidt tot een relatiebreuk, want dankzij een mediator lukt dat zeker.

Ontvang prijsopgaven van mediators

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk mediators
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 45 reviews over Offerte.nl

Geen toelichting

Hele snelle reactie en goede intake gehad.

Contact met voldoende aanbieders gekregen waardoor een keuze kunnen maken welke het best bij ons past.

Jullie site werkt tè goed. Ik heb zeer zeker een goede mediator gevonden via jullie, en daar ben ik ook erg blij mee, maar ik ben zeker twee dagen lang platgebeld door weledelgestrenge dames en heren van allerlei pluimage. Een oplossing zou kunnen zijn om aan te kunnen geven door hoevéél bedrijven je maximaal benaderd wil worden. Twee of drie om uit te kiezen was voor mij persoonlijk meer dan voldoende geweest.

Geen toelichting

Goed. Snelle respons. Vanuit uw netwerk mediator aangesteld.

Arbeidsconflict met mijn werkgever. Ik had een mediator nodig. Gelukkig werd ik meteen gebeld door verschillende mediators.

In goed overleg uit elkaar, ouderschapsplan op papier en vast laten stellen wat de alimentatie per maand voor onze kinderen zou zijn.

Nadat we goed uit elkaar zijn gegaan, verliep het in de mediation ook vlot. Ouderschapsplan hadden we al zelf ingevuld, fijn dat het nu op papier staat.

Geen toelichting

Goede ervaring, we kregen gelijk bericht. En waren er al snel uit.

Was goed en begrijp baar zeker een aanrader je word heel snel gebeld en netjes geholpen

Hele snelle reacties en duidelijke offertes

Geen toelichting

Geen toelichting

Goede ervaring. Ik kreeg al snel meerdere relevante offertes

Snelle reactie na online aanvraag; binnen het uur verschillende berichten zowel telefonisch als per mail/whats app ontvangen.

Geen toelichting

Mediator heeft gelukkig de verstandhouding tussen mij en mijn ex weer op normaal niveau kunnen krijgen. En kan zodoende mijn kinderen weer zien.

Niks dan lof over Offerte.nl De mediator heeft ons uitstekend begeleid met het arbeidsconflict tussen mij en mijn werkgever.

Ik vond het fijn dat er snel contact werd opgenomen door verschillende mediators. En dat wij samen met een goed gevoel een goede keus konden maken wat bij ons past.

Geen toelichting

handig om zo op korte termijn de juiste mediator te vinden

Geen toelichting