Verkoopmakelaar inschakelen? Vergelijk offertes

Start vergelijken
  1. Home
  2. Makelaar
  3. Verkoopmakelaar inschakelen? Hier moet je op letten
  6 mins leestijd

  Een eerlijke en ervaren verkoopmakelaar inschakelen? Verkoopmakelaren uit het gehele land zijn bij ons aangesloten. Begin direct met vergelijken door op de knop te drukken.

  Inhoudsopgave

  Ben je op zoek naar een verkoopmakelaar om jouw huis snel van de hand te doen? Een intermediair neemt veel taken uit handen als je hem of haar inzet. Een verkoopmakelaar vergelijken of een verkoopmakelaar inschakelen kost weinig moeite. De tussenkomst van de bemiddelaar brengt je al snel verder op weg op de huizenmarkt. Na de verkoop van de oude woning zet je een grote stap in de richting van de toekomst. De overstap naar een volgend onderkomen vraagt om meer organisatie dan je in eerste instantie verwacht.

  Wat doet een verkoopmakelaar?

  Tijdens de verhuizing ben je druk in de weer met de koop en de transitie naar het nieuwe huis. De verkoopmakelaar neemt allerlei zaken over de oude woning uit handen. Een informele kennismaking maakt je wegwijs in de mogelijkheden van de verkoopmakelaar. Het is makkelijk om een afspraak te maken met een geschikte verkoopmakelaar in de buurt. In plaats van dat je zelf nog meer klussen uitvoert, draag je het werk mogelijk over aan de bemiddelaar. Je ziet pas hoeveel de verkoopmakelaar voor je regelt als je besluit om de verkoop zelfstandig te doen.

  Activiteiten
  Een verkoopmakelaar inschakelen betekent niet automatisch dat je alle verantwoordelijkheid overdraagt. Tijdens overleg spreek je met elkaar af wie welke acties voor zijn rekening neemt voor een succesvolle deal. De verkoopmakelaar zorgt er bijvoorbeeld voor dat je oude huis zo aantrekkelijk overkomt op de woningzoekenden. Aansprekende foto’s of een pakkende omschrijving trekken mogelijke kopers aan op websites of sociale mediakanalen. De bemiddelaar adviseert je persoonlijk hoe de kamers, de woonomgeving en de sfeer de volgers verleiden tot een bezichtiging.

  De taken van een verkoopmakelaar zijn als volgt samen te vatten;

  • Vooronderzoek doen
  • Het vaststellen van de vraagprijs
  • Verkoopstrategie opstellen
  • Het huis promoten via de verschillende kanalen
  • Het organiseren en begeleiden van bezichtigingen

  Ondersteuning bij de verkoop van je woning

  Een bezichtiging hoort bij de dienstverlening van de verkoopmakelaar. Hij of zij regelt dat de toestroom van bezoekers op rolletjes verloopt. De tussenpersoon speelt een rol bij de onderhandelingen als een kijker interesse heeft. Mogelijke kopers melden zich bij de verkoopmakelaar voor het uitbrengen van hun bod.

  Aan de hand van de aanbiedingen kijkt de intermediair met jou hoe je verder onderhandelt tot een overeenkomst. Je kunt je vast voorstellen dat je te maken krijgt met veel administratie bij de verkoop van je huis. Een verkoopmakelaar neemt de taak helemaal van je over, ook het opmaken van een koopcontact komt voor elkaar.

  Verschil met een aankoopmakelaar

  Een aankoopmakelaar helpt je op een andere manier verder dan een verkoopmakelaar. Zo iemand gaat namelijk niet over de verkoop van je oude huis. Het is belangrijk dat je weet wat je als verhuizer van welk type makelaar mag verwachten. De aankoopmakelaar bemiddelt bij de aankoop van je huis. De tussenpersoon adviseert je in de zoektocht naar een geschikt onderkomen.

  Hij of zij coacht je als je een bezichtiging bezoekt of als je al aan het onderhandelen bent. Van een aankoopmakelaar krijg je bijvoorbeeld raad over de waarde van het huis en de status van de woning. Ondertussen wijst de tussenpersoon je op mogelijke bijzonderheden voor je definitief een contract tekent.

  De rol van de aankoopmakelaar verschilt dus sterk van de positie van de verkoopmakelaar. Het is voor iedereen die een verkoopmakelaar zoekt verstandig om eerst goed om zich heen te kijken. Bij de verkoop van een huis staan grote geldzaken en persoonlijke belangen op het spel.

  Als je een praatje maakt met meerdere kandidaten dan merk je snel genoeg met wie het klikt. Soms schiet je meer op met een bemiddelaar van verder weg dan met iemand uit je eigen woonplaats. Het heeft zin om vooraf goed af te spreken welke taken onder de dienstverlening van jouw verkoopmakelaar vallen.

  Voordelen van een verkoopmakelaar

  Achteraf voorkom je veel verwarring als je weet waar je met de makelaar aan toe bent. Met de juiste vragen schat je makkelijker in of je overgaat tot verkoopmakelaar inschakelen. Na verkoopmakelaar vergelijken profiteer je doorlopend van de kennis en ervaring uit zijn of haar loopbaan.

  Een huis verkopen valt buiten onze dagelijkse bezigheden, maar een verkoopmakelaar weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat. De tussenpersoon brengt je nog meer op als je duidelijk aangeeft welke wensen je hebt. Misschien vind je dat ene bod interessant of wacht je een volgende kijker even af.

  Het is slim om al in een vroeg stadium te bekijken of je extra bijbetaalt voor een bepaalde service. Vaak horen bezichtigingen organiseren en onderhandelingen bij de vaste diensten, maar marketingacties niet altijd. Wie toe is aan een nieuw huis laat de oude woning liever achter zich. Het kan soms lastig zijn om het onderkomen op eigen kracht kwijt te raken.

  De verkoopmakelaar versnelt de gang van zaken als je hem of haar benadert. Mede door de bemiddelaar trek je met plezier de nieuwe woning in zonder dat je zorgen hebt over het oude huis.

  De kosten van een verkoopmakelaar

  De verkoopmakelaar speelt in op je behoeftes als je de persoonlijke voorkeuren aangeeft. Je laat bijvoorbeeld taken helemaal aan de tussenpersoon over of je vervult ze juist zelf. Het mag duidelijk zijn dat aan de activiteiten van de bemiddelaar ook een prijskaartje hangt. De kosten verschillen per geval omdat het afhangt van wat je de verkoopmakelaar laat doen.

  Een offerte aanvragen geeft inzicht in hoeveel je in jouw situatie investeert in de tussenpersoon. Elke makelaar houdt een eigen tarief en prijsopbouw aan voor de verkoop van je huis. Bepaalde diensten vallen in een soort basispakket, terwijl andere activiteiten aparte kosten met zich meebrengen.

  Vrijblijvend offertes van verkoopmakelaars aanvragen

  Een verkoopmakelaar vergelijken geeft je een idee wie je het beste bijstaat. In een offerte zie je op een overzichtelijke manier wat het voordeligst voor je uitpakt. Soms ligt een bepaalde verkoopmakelaar voor de hand, maar het loont om een vergelijking te maken. De kleine moeite bespaart je veel geld als je op het punt staat om je huis te verkopen. Op voorhand zit je nog aan geen enkele verplichting vast.

  Je trekt jezelf moeilijk terug als later blijkt dat je liever iemand anders inschakelt. Door een offerte aanvragen kom je een stap dichter bij een verkoopmakelaar. Hij of maakt het je een stuk makkelijker om een nieuwe eigenaar te vinden voor je voormalige woning.

  Veelgestelde vragen
   

  1. Waarom zou je een verkoopmakelaar inschakelen?
   De woningmarkt is door een verstoorde balans tussen vraag en aanbod zeer competitief. Een verkoopmakelaar die hier goed mee om gaat kan ervoor zorgen dat je woning voor minimaal € 20.000 meer wordt verkocht.

  Lees verder

  1. Wat zijn de voordelen van een verkoopmakelaar?
   Een goede verkoopmakelaar heeft het beste netwerk. Hij of zij zorgt ervoor dat je woning onder aandacht komt van zoveel mogelijk geïnteresseerden. Bezichtigingen worden voor je georganiseerd en de woning zal voor de hoogst mogelijke verkoopsom verkocht worden.

  Lees verder

  1. Kan ik gratis offertes vergelijken?
   Jazeker. Door je aanvraag in te vullen ontvang je 3 offertes van verkoopmakelaren die jou uitstekend kunnen helpen. Dit kost je helemaal niks en is volledig vrijblijvend.

  Start nu!