Aankoopmakelaar inschakelen? Vergelijk offertes

Start vergelijken
  1. Home
  2. Makelaar
  3. Aankoopmakelaar inschakelen? 4 redenen om het WEL te doen
  7 mins leestijd

  Wil jij een goede aankoopmakelaar inschakelen? Ervaren en eerlijke makelaars door het hele land zijn bij ons aangesloten. Begin direct met vergelijken door op de knop te drukken.

  Inhoudsopgave

  Het belang van een goede aankoopmakelaar

  Gaat er bij jou binnenkort iets veranderen op woongebied? En wil je binnen afzienbare termijn een nieuwe woning gaan betrekken? Dan moet je nu eerst volop aan de slag om een geschikte woning te vinden. Hoe ga je dat aanpakken?

  Misschien heb je al eens rondgekeken op verschillende sites die het woningaanbod tonen, zoals Funda en vervolgens doorgeklikt naar sites van zelfstandig operende makelaars die de woning in de verkoop hebben.

  Het aanbod is groot en je raakt het overzicht snel kwijt. Extra hulp hierbij zou zeker wel welkom zijn. Het is dan tijd om een aankoopmakelaar te gaan inschakelen. Verder is het handig om van tevoren een bepaalde aankoopmakelaar te vergelijken met alle andere spelers op de huizenmarkt.

  Waar kun je terecht voor hulp bij aankoop van een huis?

  Bij het begrip makelaar denk je veelal meteen aan een bemiddelend persoon die de verkoop van een woning begeleidt en die de verkoop daarvan regelt. Maar een makelaarskantoor doet veel meer dan dat. Zo kun je ook een aankoopmakelaar inschakelen voor het vinden van de meest ideale woning. Een aankoopmakelaar kan jou goed adviseren over wat voor soort woning gekocht kan worden, rekening houdend met jouw budget, financieringsmogelijkheden, eisen en wensen.

  De ervaring en expertise op woongebied die een aankoopmakelaar heeft, kan net dat verschil maken in het vinden van een woning die perfect past bij jouw persoonlijke situatie. Een aankoopmakelaar jou ook vertellen wat je aan een woning zou kunnen doen om deze wel geschikt te maken en om meer leefruimte te creëren.

  Soms is er enig bouwkundig inzicht nodig om als het ware door een woning heen te kijken en kan een woning die in eerste instantie niet in aanmerking kwam toch meegenomen worden in de zoektocht naar een passende woning.

  Een makelaar kan jou informeren over de heersende wet- en regelgeving met betrekking tot bouwzaken, zoals een verbouwing, een uitbreiding of het plaatsen van dakkapellen. Dit stelt je in staat om meteen te kunnen inschatten of een verbouwing tot de mogelijkheden behoort en of een vergunning in jouw geval noodzakelijk is.

  Dit helpt je ook om vast te stellen of de nodige aanpassingen en al of niet ingrijpende veranderingen de aankoop van de woning rechtvaardigen.

  Op Offerte.nl kun je snel en doeltreffend een aankoopmakelaar vergelijken. Zo vind je een aankoopmakelaar met de meest aantrekkelijke tarieven.

  Wat doet een aankoopmakelaar voor jou?

  Als je een aankoopmakelaar de opdracht geeft om voor jou op zoek te gaan naar een voor jou geschikt huis, krijg je een selectie van woningen aangeboden. De makelaar legt dan voor jou contact met de verkoopmakelaar van de aanbiedende partij en regelt naar wens een bezichtiging. Jouw eigen makelaar zal jou begeleiden en de woning aan een kritische blik onderwerpen.

  Met zijn ervaring op dit gebied weet een aankoopmakelaar snel een inventarisatie te maken van de mogelijkheden van de woning en van de niet haalbare zaken. Ook stelt deze de nodige vragen aan de verkopende partij om de woonsituatie beter in kaart te kunnen brengen.

  Vervolgens zal de aankoopmakelaar aan jou advies uitbrengen en samen met jou beoordelen of de woning aan het lijstje van huizen voor mogelijke aankoop toegevoegd kan worden.

  Als de geselecteerde woningen niet aan jouw wensen op woongebied voldoen, zal een aankoopmakelaar direct weer op zoek gaan naar andere, meer geschikte woningen. De zoektocht zal eventueel bijgesteld worden naar aanleiding van de eerdere bezichtigingen.

  Zo kan een aankoopmakelaar gericht en doelmatig een woning vinden die wel tegemoet komt aan al jouw eisen en verlangens.

  Belangrijke andere woonaspecten overwegen

  Een aankoopmakelaar heeft kennis van zaken en weet precies welke woonaspecten mede de prijs van een woning bepalen. Het is handig om te weten waar je precies op moet letten om uiteindelijk een woning te vinden die binnen jouw financiële mogelijkheden valt en die de vraagprijs ook waard is. Je wilt namelijk niet graag teveel betalen en een bedrag neertellen dat veel hoger ligt dan de eigenlijke woningwaarde.

  Zo wordt er door een aankoopmakelaar, naast de kenmerken van de woning, ook gelet op de omgeving, infrastructuur, voorzieningen, zoals scholen en winkels, de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid. En of er bijvoorbeeld jonge gezinnen wonen, wat de sociale omstandigheden zijn van de buurt en of woning gelegen is in een rustigere of meer dynamische leefomgeving.

  Zaken die snel aan jouw aandacht ontsnappen, blijven daarentegen voor een aankoopmakelaar niet onopgemerkt.

  Het is dan ook zeker van toegevoegde waarde om een aankoopmakelaar in de arm te nemen die jou hierin kan adviseren. Dat is niet onbelangrijk voor later als je eenmaal de woning gekocht hebt en er gaat wonen. Je wilt niet graag dat je dan pas achter de minder plezierige woonaspecten komt.

  De woning op waarde schatten

  Een aankoopmakelaar heeft de expertise om een waardebepaling van een woning te doen en kan naar behoefte ook een uitgebreid taxatierapport van de woning voor jou opstellen. Je krijgt dan meteen goed inzicht in de werkelijke waarde van woning en kunt beter beoordelen of de vraagprijs reëel is.

  De makelaar neemt bij het vaststellen van de woningwaarde, naast de kenmerken van een woning, ook de vraag en het aanbod op de huizenmarkt in overweging.

  De waarde van een woning wordt dan ook gebaseerd op zowel de woningaspecten als de marktwerking. Zo weet je na een taxatie nauwkeurig wat de woning waard is en hoe de woning gefinancierd kan worden. Je hebt immers ook een taxatierapport nodig voor het aanvragen van een hypotheek.

  Het compleet regelen van de aankoop

  Als je kiest voor aankoopbegeleiding dan ben je ervan verzekerd dat er veel werk uit handen wordt genomen. Het leggen van contacten met de verkopende partij gaat ook door als het besluit om tot aankoop over te gaan al is genomen. Het gehele onderhandelingsproces neemt de makelaar vakkundig op zich.

  Als geen ander weer een aankoopmakelaar hoe de onderhandelingen het beste kunnen worden opgestart en voortgezet om tegen een zo gunstig mogelijke prijs het definitieve bod uit te kunnen brengen.

  De stressvolle onderhandelingen hoef je zo niet zelf te doen en je hoeft niet bang te zijn dat door gebrek aan inzicht de onderhandelingen stuklopen. De verdere afwikkeling van de aankoop behoort vervolgens ook tot de werkzaamheden van een aankoopmakelaar.

  Het aankooptraject van A tot Z

  Als de koop eenmaal beklonken is, zal de makelaar jou attenderen op bepaalde termijnen die in acht moeten worden genomen om de aankoop een definitief karakter te geven. Zo is er verschil in het voorlopige en definitieve koopcontract. Na het aflopen van de officiële bedenktijd van een aantal dagen, zal de ondertekening van het definitieve koopcontract plaatsvinden.

  Dit betekent niet dat de overdracht meteen daarna zal plaatsvinden. In het koopcontract staan ontbindende voorwaarden. Zo zal je de financiering eerst rond moeten krijgen. Bij een laatste inspectie van de woning, de afspraak bij de notaris en de daadwerkelijke overdracht staat een aankoopmakelaar jou terzijde om alles goed te laten verlopen.

  Een aankoopmakelaar kan jou in het totale aankoopproces deskundig begeleiden en ervoor zorgen dat alles tot in de puntjes wordt geregeld.

  Aankoopmakelaar inschakelen met Offerte.nl

  Er zijn veel goede en transparante aankoopmakelaars in Nederland. Alleen hoe vind je deze? Wij helpen je graag. Offerte.nl werkt samen met aankoopmakelaars uit alle regio’s. Jouw aanvraag wordt door ons bekeken om te bepalen welke 3 makelaren wij jou het best mee kunnen matchen. Zij sturen je vervolgens een offerte toe waarvan jij kan bepalen of je hier op in wil gaan of niet.

  Aankoopmakelaars vergelijken kost dus niks en bespaart je ook nog eens veel tijd!

  Veelgestelde vragen
   

  1. Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen?
    

  De woningmarkt is door een verstoorde balans tussen vraag en aanbod zeer competitief. Dit kan er voor zorgen dat je of veel teveel geld betaalt voor jouw droomhuis of dat je wordt overboden.

  Lees verder

  1. Wat is een goede aankoopmakelaar?
    

  Een goede aankoopmakelaar heeft het beste netwerk. Om jou te helpen moet een makelaar namelijk op de hoogte zijn van alle prijzen, tarieven en onvoorziene omstandigheden in de regio waar jij jouw woning wil kopen.

  Lees verder

  1. Kan ik gratis offertes vergelijken?
    

  Jazeker. Door je aanvraag in te vullen ontvang je 3 offertes van aankoopmakelaren die jou uitstekend kunnen helpen. Dit kost je helemaal niks en is volledig vrijblijvend.

  Start nu!