Ben je op zoek naar een manier om jouw webwinkel de juiste uitstraling te geven? Veel ondernemers kiezen voor een Magento webshop. Magento is namelijk een ideaal systeem om de webshop (in de toekomst) te kunnen uitbreiden. Bovendien zijn er veel extensies en modules voor Magento beschikbaar, waardoor je de webwinkel volledig naar jouw eigen voorkeuren inricht. Als je echt iets bijzonders met je webshop van plan bent, zijn er daarnaast vele Magento webshop bouwers die maatwerk aanpassingen verzorgen. In dit artikel lees je alles over een Magento webshop bouwen, wat de voor- en nadelen zijn, hoe hoog de kosten van een Magento webshop laten maken zijn en hoe Offerte.nl je in het proces kan helpen.

Inhoudsopgave

Wat is een Magento webshop?

Magento is een professioneel en uitgebreid open-source e-commerce pakket, waarmee je de volledige controle krijgt over de inhoud, het webdesign en de functionaliteit van je online webwinkel. Door middel van het administratiepaneel beheer je de complete webshop. Van marketing tot producten, van zoekmachine optimalisatie tot verkoop beheer. Met functies als productvergelijkingen, tags, reviews en single-page check-out maak je ook het aankoopproces voor de bezoekers eenvoudiger. Volgens statistieken is een Magento webshop bouwen het meest populaire systeem in Nederland. Ongeveer 30 procent van alle webwinkels functioneert met Magento. In Nederland zijn daarom al meer dan 20.000 Magento webwinkels actief.

Belangrijkste functies van Magento webshop

Met een Magento webwinkel beschik je over een zeer krachtig e-commerce platform dat jou als eigenaar van handige functies voorziet. Een aantal functies zijn hierbij zeer handig. Met de multi-store optie is het bijvoorbeeld mogelijk om je webshop zeer snel uit te breiden met een extra webshop voorkant. Hierdoor betreed je gemakkelijk nieuwe markten. Andere belangrijke functies binnen de Magento webshop zijn een SEO extensie waardoor potentiële klanten jouw webwinkel beter kunnen vinden, een extensie die de check-out optimaliseert en een extensie die zorgt voor een live zoekfunctie.

Magento 2 webshop

Naast het populaire Magento biedt het platform sinds kort een nieuwe versie in de Magento 2 webshop. De opvolger van het razend populaire Magento is niet alleen veiliger en sneller, maar ook voorzien van een verbeterde opzet. Op basis hiervan is het voor veel bedrijven geen overbodige luxe om over te stappen naar deze nieuwe versie. Je dient echter wel bij een Magento 2 webshop laten maken de webshop geheel opnieuw op te zetten Bovendien zijn nog niet alle extensies waar je aan gewend bent, vernieuwd. Laat daarom de Magento webshop bouwers controleren of je na de overstap wel alles tot je beschikking hebt.

Ontvang prijsopgaven van webdesigners
Vergelijk webdesigners

Voordelen Magento

Wil je een Magento webshop laten maken? Hieronder sommen we een aantal belangrijke voordelen op.

Voordelen:

 • Wereldwijd gebruikt, geoptimaliseerd en getest door duizenden ontwikkelaars
 • Erg toegankelijk, zodat iedereen gebruiksvriendelijk kan werken in het systeem
 • Onbeperkte mogelijkheden, doordat het platform is op te schalen
 • Uitstekende zoekmachine optimalisatie, zodat jouw webshop topposities behaalt
 • Volledig naar jouw eigen en wensen te creëren
 • Gemakkelijk te koppelen met betaal-, boekhoud-, verzend-, en marketingsystemen

Nadelen Magento

Naast de voordelen zijn er ook een aantal nadelen aan het systeem verbonden.

Nadelen:

 • De webshop neemt behoorlijk wat ruimte in, waardoor een goed hosting pakket een belangrijk vereiste is. Dit kost meer geld dan een eenvoudige hosting, waar de meeste zzp'ers ook al mee kunnen werken.
 • Als je geen gebruik maakt van een uitgebreid hosting pakket, werkt de Magento webshop trager
 • Magento aanpassen naar jouw webshop voor de Nederlandse markt vergt veel tijd, kennis en energie. Het inschakelen van professionele Magento webshop bouwers is daarbij zeker geen overbodige luxe.
 • De Magento webshop heeft wel eens last van bugs. Het is niet altijd duidelijk waar deze vandaan komen. Deze bugs leveren zeker bij beginners soms frustraties op.

Magento webshop bouwen

Hoe laat je een Magento webshop bouwen? De Magento webshop bouwers hanteren hierbij een stappenplan.

 1. Bepalen doelstelling, doelgroep en focus producten (bijvoorbeeld b2b magento webshop) Allereerst bekijken de Magento experts wat jouw huidige situatie is en wat de groeipotentie van jouw onderneming is. Dit doen ze naar aanleiding van data in bijvoorbeeld Google Analytics. Samen met jou wordt overlegd wat de doelstelling, de doelgroep en de focus van jouw aangeboden producten is. Aan de hand van voorbeelden van Magento webshops wordt duidelijk wat ieders intentie inhoudt.

 2. Online strategie Aan de hand van de gegevens bepalen de experts een online strategie om de doelstelling te behalen. De marketingactiviteiten vinden plaats in onder andere de SEO, Feedmarketing, PPC, maar ook bijvoorbeeld e-mailmarketing.

 3. Ontwerp Magento webshop De Magento webshop bouwers maken zowel een functioneel ontwerp als een design dat jouw doelgroep aanspreekt. Het is belangrijk dat jouw doelgroep zich identificeert met je merk. Doordat je met Magento de webwinkel volledig naar jouw voorkeuren in kunt richten, ben je verzekerd van een webshop die met je meegroeit en je ongekende mogelijkheden aanreikt.

 4. Magento extensies Voor een optimaal gebruik van de Magento webshop zijn de Magento extensies enorm belangrijk. De SEO toolkit zorgt bijvoorbeeld voor de beste SEO opties, met Layered Navigation creëer je de juiste filtermogelijkheden en Cart2Quote kan worden ingezet voor het maken van offertes. Daarnaast kun je Magento koppelen aan externe software als AFAS en Exact Online.

 5. Testfase en lancering Als de Magento webshop bouwen klaar is, vindt de testfase plaats. Hierbij wordt gelet op functionaliteit, veiligheid en snelheid. Ook kijken de Magento webshop bouwers naar gebruiksvriendelijkheid en zoekmachine optimalisatie. Jouw team krijgt ook toegang tot de testomgeving, zodat ze meteen feedback kunnen geven. Dan is de Magento webshop klaar voor gebruik.

Alternatieven voor Magento zijn Woocommerce en Opencart.

Kosten Magento webshop

Magento is vanwege de belangrijke voordelen voor velen het meest geschikte webshop systeem voor een professionele webshop. Aan een dergelijke webshop zit uiteraard een prijskaartje verbonden. Voor een goedkope Magento webshop bedragen de kosten tussen de € 5.000,- en € 10.000,-.

Een complexe webshop kost echter al snel € 30.000. Diverse factoren bepalen de prijs, zoals het design, de back-end ontwikkelkosten, de koppelingen en extensies, de datamigratie en de testfase. Daarnaast is het ontwikkelen van een Magento 2 webshop duurder dan een Magento 1 webshop.

Hoeveel een Magento webshop bouwen voor jouw bedrijf kost, hangt af van jouw specifieke situatie. Om een goed overzicht te krijgen van de prijzen, is het aan te raden om bij diverse Magento webshop bouwers een offerte aan te vragen.

Ontvang Magento offertes van experts uit de regio

Ben je op zoek naar de beste Magento webshop bouwers uit de regio? Offerte.nl brengt je in contact met uitstekende Magento specialisten in de omgeving. Vul je gegevens en eisen in, en wij gaan voor je aan de slag om de beste Magento experts te selecteren. Zij sturen je vervolgens een offerte met tarievenlijst.

Het is dan aan jou om met de meest geschikte Magento webshop bouwers een afspraak te maken. Vul nu je gegevens in en zorg dat jouw webshop volledig naar jouw wensen functioneert.