Laadpaal subsidie 2022 - Zakelijk en Particulier

Start vergelijken
  1. Home
  2. Laadpaal
  3. Laadpaal subsidie 2022 – Zakelijk en Particulier
  4 mins leestijd

  Nederland begint steeds meer elektrisch te rijden. De vraag naar openbare laadpalen neemt daarmee ook steeds verder toe. Zonder subsidie is een eigen laadpaal aanschaffen best een investering. In dit artikel bespreken we alle beschikbare laadpaal subsidies 2022 voor zowel bedrijven, zzp’ers en particulieren, zo weet je precies waar je aan toe bent!

       
  Bedrijven

  ZZP’ers

  Particulieren

  X

  X

   

  Laadpaal advies nodig?

  Vul je gegevens in en ontvang 4 offertes op maat. Gratis en zonder verplichtingen!

   

  Gratis aanvragen

  Zakelijke laadpaal subsidie voor je bedrijf

  Het aanschaffen van een laadpaal is voor ondernemingen financieel een stuk aantrekkelijker als voor particulieren. Voor ondernemingen zijn er namelijk meerdere beschikbare subsidies, dit levert fiscale voordelen op. Naast lokale subsidies gelden er voor de zakelijke laadpaal ook landelijke subsidies. Als bedrijf kun je bij aanschaf van een laadpunt gebruik maken van de volgende subsidies: de MIA-regeling en de VAMIL-regeling.

  MIA laadpaal

  MIA staat voor Milieu investeringsaftrek. De laadpaal MIA subsidie is geldig voor ondernemingen die vennootschaps- of inkomstenbelastingplichtig zijn. Ook overheidsorganisaties, stichtingen en verenigingen kunnen gebruik maken van de MIA-regeling. Met deze subsidieregeling kun je tot 45% van het totale investeringsbedrag op jouw fiscale winst minderen. Door het minderen van de fiscale winst, betaal je minder belasting.

  Om in aanmerking te komen voor de MIA-regeling dient een onderneming aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Het toestel staat op de milieulijst;
  • Het toestel is nieuw;
  • De investeringskosten moeten minimaal € 2.500,- bedragen;
  • De investeringskosten moeten volledig bestaan uit aanschaf- en voortbrengingskosten.

  VAMIL laadpaal

  VAMIL staat voor Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen. De laadpaal VAMIL subsidie is geldig voor ondernemingen die vennootschaps- of inkomstenbelastingplichtig zijn. Ook overheidsorganisaties, stichtingen en verenigingen kunnen gebruik maken van de VAMIL-regeling. Met deze subsidieregeling is het mogelijkheid om tot 75% van het geïnvesteerde bedrag op een door jou te bepaald tijdstip af te schrijven. Doordat je sneller kan afschrijven wordt de fiscale winst verminderd en betaal je minder belasting aan het eind van het jaar.

  Om in aanmerking te komen voor de VAMIL-regeling dient een onderneming aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Het middel (laadpaal) staat op de milieulijst;
  • Het gaat om een nieuwe laadpaal;
  • De investeringskosten moeten minimaal € 2.500,- bedragen;
  • De investeringskosten moeten volledig bestaan uit aanschaf- en voortbrengingskosten.

  Krijg ik ook subsidie op een laadpaal als ZZP’er?

  Of je als ZZP’er ook subsidie aan kan vragen voor een laadpunt? Jazeker. Jazeker. Ook als ZZP’er kan je aanspraak maken op zowel de Milieu investeringsaftrek als de. Bij aanschaf van een laadpaal thuis ZZP profiteer je dus net als andere bedrijven van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45% (MIA) en de mogelijkheid om tot 75% van de investeringskosten af te kunnen schrijven (VAMIL).
  Voor zelfstandigen zonder personeel gelden exact dezelfde subsidievoorwaarden als voor bedrijven. Echter, waar bedrijven de laadpaal verplicht op het werkadres dienen te plaatsen, geniet een ZZP’er van een extra voordeel om de laadpaal óók aan huis te mogen plaatsen.

  Laadpaal subsidie als particulier

  Óók als particulier is het mogelijk om een laadpaal aan huis te installeren. Onder de particuliere laadpaal vallen alle laadstations die op eigen naam worden gekocht. In 2022 gelden er op landelijk niveau helaas nog geen subsidies voor particuliere laadpalen. Ondanks er nog geen subsidie laadpaal particulier beschikbaar is, zijn er wel andere mogelijkheden voor particulieren. Rijd jij bijvoorbeeld een elektrische auto van de zaak? In dat geval kun je de thuis gemaakte laadkosten vaak verrekenen met jouw werkgever.

  Ook kun je bij veel gemeenten een gratis openbare laadpaal aanvragen. De elektrische laadpaal wordt dan gratis geplaatst. Via de website van laadpaalnodig.nl kan je zien welke regeling of subsidie laadpaal elektrische auto in jouw gemeente geldig is.

  Advies nodig?

  Benieuwd naar de prijzen van een zakelijke of particulier laadpunt? Of hulp nodig bij je subsidie aanvraag? Vul dan ons formulier in en ontvang gratis een aantal laadpaal offertes van verschillende aanbieders.
  Op basis van jouw wensen matchen wij je aan een aantal laadpaal aanbieders. Zij sturen je een vrijblijvende offerte gevormd naar jouw wensen. Op deze manier kun je makkelijk een aantal offertes vergelijken en zelf met de beste deal in zee gaan.

  Vul nu je gegevens in en zorg dat jij voor de beste laadoplossing kiest!

  Gratis offertes aanvragen >

  Veelgestelde vragen

  Geldt er een subsidie laadpaal thuis?

  Dit hangt er vanaf of de laadpaal zakelijk of particulier wordt gebruikt. Heb jij een zakelijke laadpaal aan huis? Dan kan je in aanmerking komen voor de subsidie voor een laadpaal. Is de laadpaal voor particulier gebruik? Dan gelden er helaas geen subsidies.

  Wanneer geldt de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s?

  Wanneer je als ondernemer een nieuwe, volledig elektrische bedrijfsauto aanschaft, kan je subsidie ontvangen via de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Met deze regeling kan een ondernemer maximaal € 5.000,- vergoed krijgen voor de aanschaf per elektrisch voertuig.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews