In het kort

Wil je niet teveel betalen en zo goedkoop mogelijk je kozijnen vervangen. Vergelijk direct de kwaliteit en de kosten van raamkozijnen via Offerte.nl. Vul ons formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot drie offertes voor kozijnen. Die goedkope kozijnen zijn zo gevonden.

goedkope kozijnen

3 soorten goedkope kozijnen

Raamkozijnen worden van verschillende materialen gemaakt. Elk materiaal heeft voor- en nadelen. Als je goedkoop raamkozijnen vervangen wilt, is het vergelijken van de soorten kozijnen een behoorlijke klus. Met ons overzicht helpen wij je op weg.

Kozijnen zijn verkrijgbaar in hout, aluminium of kunststof.

Houten kozijnen hebben een warme uitstraling en zijn overschilderbaar in elke gewenste kleur. Het vergt wel wat meer onderhoud en je moet oppassen voor houtrot. Aluminium en kunststof kozijnen zijn tot op grote hoogte vergelijkbaar. Aluminium en kunststof zijn onderhoudsarm en gaan lang mee. Aluminium kozijnen zijn slank en zijn net als kunststof in veel kleuren beschikbaar. Voor hele grote raampartijen is aluminium meer geschikt, omdat het sterker is dan kunststof. Ben je op zoek naar goedkope kozijnen, dan is kunststof de beste keuze.

Bovendien is de levensduur nog iets langer dan bij aluminium kozijnen. Hou je van een houten uitstraling? Kunststof kozijnen met houtnerf zijn bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Aluminium kozijnen zijn strak en passen bij een moderne uitstraling. Een houtlook hebben ze niet.

Voordelen van goedkope kozijnen

Kunststof kozijnen zijn milieuvriendelijk. Ze gaan lang mee en vergen nauwelijks onderhoud. Alleen een vochtige doek om het kozijn zo nu en dan schoon te maken is voldoende. Niet alleen bij de aanschaf zijn kunststof kozijnen het goedkoopst. Door hun sterk isolerende werking zal ook je energierekening lager uitvallen.

Bovendien houd je de boeven makkelijker buiten de deur. Deze goedkope kozijnen hebben ook nog eens de hoogste klasse in inbraakwering. Dat slaapt toch een stuk fijner.

Nieuw glas

Als je je kozijnen vervangt, laat je meteen nieuwe ramen plaatsen in het kozijn. Ook hierin heb je verschillende keuzes. Hoe hoger de isolatiewaarde van het glas, hoe hoger de kosten. Wél zal je energierekening lager uitvallen bij super isolerend HR+++ glas dan bij enkel glas. Om je huis warm te houden kies je minimaal voor dubbelglas. Hierbij worden twee glasplaten gebruikt.

Hoogrendementsglas, of HR-glas heeft ook twee glasplaten. De ruimte tussen de platen wordt gevuld met edelgas. Dit gas zorgt voor extra isolatie. De plus achter de aanduiding HR geeft aan hoe hoog de isolatiewaarde is. HR+++ kent de hoogste isolatiewaarde. HR++ glas wordt het meest gekozen in Nederland.

De prijs-kwaliteitsverhouding van dit glas is het beste. De aanschafkosten van dit glas verdien je het snelst weer terug via een lagere energierekening. Vergeet bij de aanschaf van kozijnen en ramen niet om ook na te denken over de manier waarop je je raam wilt kunnen openen.

Goedkope kozijnen offertes

Vul vandaag nog het formulier in en ontvang gratis tot drie offertes. Goedkoop raamkozijnen vervangen is met deze informatie een stuk makkelijker geworden. Jij kiest het materiaal en legt de offertes eenvoudig naast elkaar. Nu is het gewoon nog een kwestie van kiezen en een bestelling plaatsen.