De lekkerste vriesdroog koffie? Vergelijk direct

Start vergelijken
  1. Home
  2. Koffie
  3. Vergelijk en vind de lekkerste vriesdroog koffie
  2 mins leestijd

  Er zijn verschillende soorten koffie voor koffieautomaten te vinden. Zo kun je kiezen voor bonen en filtermaling. Een andere vorm van koffie voor een koffiemachine is vriesdroog koffie. Maar wat is dat precies? En is dat een goede optie voor kantoor?

  Wat is vriesdroog koffie?

  Vriesdroog koffie is een soort instant koffie. Het wordt gemaakt van liters verse, sterke koffie. Deze sterke koffie wordt vervolgens direct ingevroren. Zo worden de smaak en het aroma bewaard. Zodra het goed is ingevroren, heb je grote plakken koffie over. Deze worden weer verkruimeld tot kleine korreltjes. Deze korreltjes gaan dan door naar een vacuüm vriesdroogkamer. Hier wordt het laatste vocht aan de korrels onttrokken. Wanneer er in de koffieautomaat weer warm water bijkomt, dan lost de koffie op en heb je een heerlijke kop koffie.

  Voordelen van deze koffie

  Dankzij deze methode om oploskoffie te maken, geniet je iedere keer weer van een heerlijk verse kop koffie. Maar er zijn nog andere voordelen:

  • Met vriesdroog koffiekorrels heb je binnen 10 seconden een lekkere kop koffie
  • De smaak is altijd optimaal en constant
  • Het lost volledig op, zonder afval
  • Er zijn weinig koffiekorrels nodig om de lekkerste vriesdroog koffie te zetten: slechts 1,5 gram
  • Apparaten zijn relatief goedkoop en makkelijk te onderhouden
  vriesdroog koffie

  Ideaal voor bedrijven

  Grote afnemers van koffie houden van deze instant koffie. Dat komt doordat het zeer snel zet, waardoor jij en je collega’s niet lang in de rij hoeven te staan voor de lekkerste vriesdroog koffie. Ook de continuïteit van de smaak maakt het zeer geliefd. Er zijn verschillende koffieautomaten met koffiespecialiteiten verkrijgbaar die koffie volgens de vriesdroogmethode gebruiken. Hierdoor valt er volop te kiezen.

  Kosten van een koffiecontract

  De aanschaf van een koffieautomaat voor kantoor kost natuurlijk geld. Een koffiecontract sluit je af voor meerdere jaren, dus het is aan te raden eerst prijzen te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo weet je zeker dat je de beste koffie voor de beste prijs naar het werk haalt. Een koffiecontract bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk:
   

  • De kosten voor de koffie (bonen, vriesdroog, filtermaling)
  • De kosten voor het lease- of koopcontract van de machine
  • De kosten voor het onderhoudscontract (ook wel aangeduid als servicecontract)

  Let wel: de prijs van vriesdroog koffie ligt wat hoger dan bijvoorbeeld bonen, maar het verbruik ervan ligt lager. Je doet er dus langer mee.

  Vraag offertes aan met offerte.nl

  Ben je op zoek naar de beste koffieautomaten met vriesdroog koffie, maar weet je niet waar je moet beginnen met het opvragen van offertes? Laat ons de offertes voor je opvragen, zodat je gemakkelijk en snel de beste koffieautomaat voor je werk vindt. Neem daarom vandaag nog contact met ons op en geniet binnenkort van heerlijke koffie.