error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone

Goede koffie op kantoor? Vergelijk hier verschillende leveranciers.

Laatste update:

Wat is koffie op kantoor toch heerlijk om te delen met je collega’s. Tijdens deze korte pauzes kom je tenminste even achter je bureau vandaan – en dat is beter voor de doorbloeding – en je maakt zo links en rechts even een praatje. Koffie brengt mensen samen, al helemaal op kantoor, waar je toch snel 8 uur per dag met je collega’s doorbrengt. Koffie is lekker om de dag te beginnen, maar ook als je 's middags even een oppepper nodig hebt. Het helpt ideeën vormen tijdens een gesprekje met je collega’s en het maakt de vergadering een stuk aangenamer. Schenk daarom lekkere koffie op kantoor en kies voor een goede koffieautomaat.

Koffieautomaat op kantoor

Om lekkere koffie op kantoor te schenken, heb je niet alleen een goede koffieautomaat nodig, maar je moet ook de juiste bonen geleverd krijgen en met behulp van een onderhoudscontract de machine in goede staat houden. Bedenk je daarom vooraf of:

 • alleen koffie en heet water voldoende zijn.
 • je ook koffiespecialiteiten wil aanbieden, zoals cappuccino en koffie verkeerd.
 • er ook soep en warme chocolademelk in de automaat beschikbaar moeten zijn.
 • je een koffiesysteem wilt met koffiebonen of juist met filtermaling.
 • de sterkte per kop koffie aangepast moet kunnen worden.
 • er eventueel melk en suiker door de machine in de koffie moet worden gedaan.
 • jullie op kantoor eigen kopjes en mokken gebruiken of dat de machine papieren bekertjes moet verschaffen. De antwoorden op deze vragen helpen bij het vinden van de juiste offerte en de juiste leverancier.

Hoeveel koffie drinken jullie per dag?

Het is heel belangrijk om te weten hoeveel koffie er wordt gedronken bij jullie op kantoor. Is het alleen voor tijdens vergaderingen? Of gaan er door de dag heen wel een paar liter doorheen? Dit is van belangrijk voor de capaciteit van de koffiemachine. Een koffieautomaat die snel een goede kop koffie zet, vermindert de wachttijd. Drinken jullie maar een paar koppen koffie per dag, dan is een kleinere koffieautomaat veel geschikter.

Verse bonen vs. gemalen koffie

Koffiemachines op kantoor zijn er in verschillende soorten. Zo heb je de keuze uit koffieautomaten met verse bonen en automaten met al gemalen koffie. Maar waarom zou je voor het een of juist het ander kiezen? We zetten het een en ander op een rijtje:

 • filtermaling is vaak goedkoper dan bonenkoffie
 • koffiebonen behouden langer hun smaak dan filtermaling, de eerste kop smaakt dus net zo lekker als de laatste
 • filterkoffie bestaat uit een melange van verschillende bonen, hierdoor heeft het een mildere smaak die iedereen weet te waarderen Wil je je collega’s een sterke koffie schenken, dan zijn bonen aan te raden. Heb je te maken met veel verschillende behoeftes en smaken, kies dan voor gemalen melanges. Dat is een stuk veelzijdiger.

Vergelijk de verschillende kosten

Koffie op het werk is niet goedkoop. Dat komt omdat het plaatsen van een koffieautomaat op kantoor diverse kosten met zich mee brengt. Je sluit immers een contract af voor koffie op de zaak met de leverancier. Vergelijk met offertes gemakkelijk de kosten voor:

 • de koffie-/bonenprijs (vaak per kilo)
 • de machine zelf (vergelijk ook het lease- of koopcontract)
 • het servicecontract (om de machine in topconditie te houden)

Kies de beste koffiemachine op kantoor

Wil je weten welke koffiemachines het beste zijn voor bij jou op kantoor? Vul dan je gegevens en wensen in en vind de beste koffiemachine voor op je werk. Wij sturen je de beste offertes om uit te kiezen. Vul daarom snel het aanvraagformulier in om te horen wat de mogelijkheden zijn.

Ontvang prijsopgaven van koffieleveranciers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk koffieleveranciers

Gerelateerde artikelen

Etna koffiemachine voor de meest voordelige prijs?

Lees meer

De beste instant koffie voor werk of kantoor.

Lees meer

Franke koffiemachine voor de meest voordelige prijs?

Lees meer

Animo koffie- en espressomachines vergelijken

Lees meer

Koffiemachine voor in de kantine van uw sportvereniging?

Lees meer

Een Kees van der Westen Mirage voor op de zaak?

Lees meer