error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

De mooiste klassieke uitvaartmuziek voor een begrafenis of crematie

Laatste update:

Direct inzicht in de kosten van een begrafenis of crematie? Vul het formulier in en ontvang 5 vrijblijvende offertes van uitvaartverzorgers in jouw regio.

Het Ave Maria staat al jaren op nummer 1 in de top 10 van meest gedraaide uitvaartmuziek. Dit prachtige stuk is perfect voor een uitvaart. Het nummer biedt troost en geeft de genodigden de kans om hun emoties helemaal te laten gaan. Toch is het niet de enige klassieke begrafenismuziek die veel wordt gekozen. Ook "The Rose", in de uitvoering van de Nederlandse muzikant Andre Rieu is bezig aan een opmars.

Ook Erik Satie wordt vaak gedraaid tijdens een uitvaart. Zijn prachtig minimalistische Gnossiene 5 raakt mensen diep. Dat geldt ook voor zijn compositie Gymnopedies. Hartverscheurend mooi en zwaarder van kaliber is de Mondscheinsonate van Beethoven. Dat geldt ook voor Kindertotenlieder van Gustav Mahler.

De voordelen van klassieke muziek op een uitvaart

Natuurlijk kies je voor klassieke muziek als de overledene ene liefhebber was. Maar er is nog een reden om voor klassiek te kiezen: de composities geven de luisteraar de ruimte om op zijn of haar eigen manier de muziek te beleven. Er is geen tekst die afleidt. Genodigden kunnen zich dus helemaal richten op het gevoel dat de muziek bij ze oproept. Dat geeft ze de ruimte om hun emoties een plek te geven.

Live klassieke begrafenismuziek

Als het budget voor de uitvaart het toelaat is het misschien een optie om een bepaald stuk live te laten opvoeren door bijvoorbeeld een pianist of violist. Dat kan iemand uit de omgeving van de overledene zijn maar ook een ingehuurde muzikant. Live muziek geeft een extra dimensie aan een uitvaart.

Offerte.nl helpt jou bij het vinden van het juiste uitvaartbedrijf

Er komt veel op je af na het overlijden van een geliefde. In een emotionele periode moet jij snel en goed een uitvaart regelen, waaronder de muziek. Dat is nog best een klus in zo’n zware tijd. Offerte.nl maakt het jou graag wat makkelijker in deze zware periode. Hoe? We brengen je eenvoudig in contact met maximaal vijf uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht.

De nummers op een rij

Schubert - Ave Maria

André Rieu - The Rose

Erik Satie - Gnossienne

Beethoven - Moonlight Sonata

Mahler- Kindertotenlieder

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Rubrieken
Populaire categorieën
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 151 reviews over Offerte.nl

Onverwacht goed!

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Kan er nog niet zoveel over kwijt dit was de eerste keer

prettig contact

Geen toelichting

Geen toelichting

Snelle reacties. En een flinke kostenbesparing..

Geen toelichting

Prima ik kan nu een gedege keuze maken

Snelle afhandeling

Geen toelichting

Er werd heel snel gereageerd. Sommige waren erg opdringerig maar dat ligt niet aan jullie.

Geen toelichting

Snel een offerte van meerdere partijen ontvangen, mooie oplossingen gehoord en binnen 24 uur waren we eruit. Dank jullie wel voor het passende afscheid dat we hebben mogen nemen.

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting