error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

De mooiste klassieke uitvaartmuziek voor een begrafenis of crematie

Laatste update:

Direct inzicht in de kosten van een begrafenis of crematie? Vul het formulier in en ontvang 5 vrijblijvende offertes van uitvaartverzorgers in jouw regio.

Het Ave Maria staat al jaren op nummer 1 in de top 10 van meest gedraaide uitvaartmuziek. Dit prachtige stuk is perfect voor een uitvaart. Het nummer biedt troost en geeft de genodigden de kans om hun emoties helemaal te laten gaan. Toch is het niet de enige klassieke begrafenismuziek die veel wordt gekozen. Ook "The Rose", in de uitvoering van de Nederlandse muzikant Andre Rieu is bezig aan een opmars.

Ook Erik Satie wordt vaak gedraaid tijdens een uitvaart. Zijn prachtig minimalistische Gnossiene 5 raakt mensen diep. Dat geldt ook voor zijn compositie Gymnopedies. Hartverscheurend mooi en zwaarder van kaliber is de Mondscheinsonate van Beethoven. Dat geldt ook voor Kindertotenlieder van Gustav Mahler.

De voordelen van klassieke muziek op een uitvaart

Natuurlijk kies je voor klassieke muziek als de overledene ene liefhebber was. Maar er is nog een reden om voor klassiek te kiezen: de composities geven de luisteraar de ruimte om op zijn of haar eigen manier de muziek te beleven. Er is geen tekst die afleidt. Genodigden kunnen zich dus helemaal richten op het gevoel dat de muziek bij ze oproept. Dat geeft ze de ruimte om hun emoties een plek te geven.

Live klassieke begrafenismuziek

Als het budget voor de uitvaart het toelaat is het misschien een optie om een bepaald stuk live te laten opvoeren door bijvoorbeeld een pianist of violist. Dat kan iemand uit de omgeving van de overledene zijn maar ook een ingehuurde muzikant. Live muziek geeft een extra dimensie aan een uitvaart.

Offerte.nl helpt jou bij het vinden van het juiste uitvaartbedrijf

Er komt veel op je af na het overlijden van een geliefde. In een emotionele periode moet jij snel en goed een uitvaart regelen, waaronder de muziek. Dat is nog best een klus in zo’n zware tijd. Offerte.nl maakt het jou graag wat makkelijker in deze zware periode. Hoe? We brengen je eenvoudig in contact met maximaal vijf uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht.

De nummers op een rij

Schubert - Ave Maria

André Rieu - The Rose

Erik Satie - Gnossienne

Beethoven - Moonlight Sonata

Mahler- Kindertotenlieder

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 177 reviews over Offerte.nl

Bedankt voor de snelle service. Ik was erg tevreden over de goede informatie.

Geen toelichting

Er wordt snel op de vraag ingegaan

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Binnen 15 minuten drie gepaste offertes ontvangen

Geen toelichting

Prima.

Werkt goed , in korte tijd ontving ik diverse offertes

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Na het wegvallen van mijn Moeder, werd aan mij gevraagd om de crematie te regelen. Gelukkig had ik na het opvragen van offertes meer inzicht wat er allemaal bij komt kijken.

aanvraag crematie. Zou vier offertes ontvangen heb er drie ontvangen. Kunnen jullie ook niets aan doen.

heel goed

Geen toelichting

Na mijn verzoek om offertes, kreeg ik snelle reacties. Een aantal dmv een telefoontje waarin nog wat vragen werden gesteld alvorens ze de offerte toestuurden. De anderen stuurden snel hun offerte met informatie. Al met al veel informatie waarmee ik het een en ander kan gaan afwegen.

Aanvraag notaris

Geen toelichting

Geen toelichting

Uitstekende service en snelheid waarmee mijn aanvraag is behandeld.

Prima, snel werken.

Geen toelichting