error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone

Klassieke uitvaartmuziek

Het Ave Maria staat al jaren op nummer 1 in de top 10 van meest gedraaide uitvaartmuziek. Dit prachtige stuk van Schubert is perfect voor een uitvaart. Het nummer biedt troost en geeft de genodigden de kans om hun emoties helemaal te laten gaan. Toch is het niet de enige klassieke begrafenismuziek die veel wordt gekozen. The Rose, in de uitvoering van Andre Rieu is bezig aan een opmars. Ook Erik Satie wordt vaak gedraaid tijdens een uitvaart. Zijn prachtig minimalistische Gnossiene 5 raakt mensen diep. Dat geldt ook voor zijn compositie Gymnopedies. Hartverscheurend mooi en zwaarder van kaliber is de Mondscheinsonate van Beethoven. Dat geldt ook voor Kindertotenlieder van Gustav Mahler.

De voordelen van klassieke muziek op een uitvaart

Natuurlijk kies je voor klassieke muziek als de overledene ene liefhebber was. Maar er is nog een reden om voor klassiek te kiezen: de composities geven de luisteraar de ruimte om op zijn of haar eigen manier de muziek te beleven. Er is geen tekst die afleidt. Genodigden kunnen zich dus helemaal richten op het gevoel dat de muziek bij ze oproept. Dat geeft ze de ruimte om hun emoties een plek te geven. 

Live klassieke begrafenismuziek

Als het budget voor de uitvaart het toelaat is het misschien een optie om een bepaald stuk live te laten opvoeren door bijvoorbeeld een pianist of violist. Dat kan iemand uit de omgeving van de overledene zijn maar ook een ingehuurde muzikant. Live muziek geeft een extra dimensie aan een uitvaart.

Offerte.nl helpt jou bij het vinden van het juiste uitvaartbedrijf

Er komt veel op je af na het overlijden van een geliefde. In een emotionele periode moet jij snel en goed een uitvaart regelen, waaronder de muziek. Dat is nog best een klus in zo’n zware tijd. Offerte.nl maakt het jou graag wat makkelijker in deze zware periode. Hoe? We brengen je eenvoudig in contact met maximaal vijf uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht. 

De nummers op een rij
Laatste update

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers

Gerelateerde artikelen

Begrafeniskleding, wat is gepast?

Heb jij binnenkort een uitvaart en vraag je je af wat je aan moet doen? Deze begrafeniskleding kun je het beste aantrekken tijdens een uitvaart.

Lees meer

Uitvaartmuziek 2019

Uitvaartmuziek kiezen is lastig. Kies je voor livemuziek of een cd? De favoriete muziek van de overledene of wat meer algemeen?

Lees meer

Wat kost een crematie als je niet verzekerd bent

Als je niet verzekerd bent kost het je nabestaanden ook nog een hoop stress. Want de kosten worden op hen verhaald als er geen budget is.

Lees meer