error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone

De meest populaire Nederlandstalige uitvaartmuziek in een overzicht.

Laatste update:

Een liefhebber van het Nederlandse lied de laatste eer bewijzen? Dan mag mooie Nederlandstalige begrafenismuziek natuurlijk niet ontbreken. Steeds meer mensen kiezen voor Nederlandstalige uitvaartmuziek. Dat blijkt ook uit de begrafenis top 10. Daarin staan maar liefst 3 nummer die in het Nederlands zijn gezongen. Dit zijn ze:

Claudia de Breij - Mag ik dan bij jou

Paul de Leeuw - De steen

Marco Borsato - Afscheid Nemen Bestaat Niet

Maaike Ouboter - Dat ik je mis

Ook populair op begrafenissen: het nummer Dat ik je mis van Maaike Ouboter. De zangeres werd op jonge leeftijd wees en zingt over het gemis van haar ouders.

Nederlandstalige begrafenismuziek: een goede keuze

Een mooi liedje zegt soms meer dan een speech. Maar een Engelstalig nummer is niet voor elke genodigde even duidelijk. Wie de taal niet machtig is ontgaat een hoop. Een goed gekozen Nederlandstalige tekst voorkomt dit. Veel Nederlandse nummers zijn heel geschikt voor een uitvaart. Kijk bijvoorbeeld eens naar de tekst van Rob de Nijs in het nummer Zo zal het zij: “Doof nu het licht en sluit je ogen. En vergeet de strijd. Jouw leven hier is omgevlogen. Maar jouw liefde blijft”. En wat dacht je van de klassieker Papa van Stef Bos? De zanger brengt een prachtige ode aan zijn vader en zingt: “Papa, ik lijk steeds meer op jou.” In diezelfde categorie is De Vlieger van Andre Hazes een klassieker. Dit nummer, over een jongen die zijn overleden moeder een brief stuurt, maakt nog steeds diepe indruk.

Offerte.nl helpt jou bij het vinden van het juiste uitvaartbedrijf

Er komt veel op je af na het overlijden van een geliefde. In een emotionele periode moet jij snel en goed een uitvaart regelen, waaronder soms de muziek. Dat is nog best een klus in zo’n zware tijd. Offerte.nl maakt het jou graag wat makkelijker in deze zware periode. Hoe? We brengen je eenvoudig in contact met maximaal vijf uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht.

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers

Gerelateerde artikelen

De populairste begrafenis- en uitvaartmuziek van 2019

Lees meer

Wat kost een uitvaart bij Yarden? Lees het hier.

Lees meer

Wat kost een uitvaart bij Monuta? Lees het hier

Lees meer

De meest bijzondere uitvaartlocaties, laat je inspireren.

Lees meer

Dit is de juiste dresscode voor begrafenis kleding.

Lees meer

Krijg je een vrije dag of verlof voor een begrafenis?

Lees meer