Wat zijn de voordelen van een incassobureau?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Incassobureau
  3. Wat zijn de voordelen van een incassobureau?
  2 mins leestijd

  Zelf achter je onbetaalde facturen aan gaan of een incassobureau inschakelen? Wij vertellen je de voordelen van een incassobureau. 

  Je kan gebruik maken van een incassobureau wanneer iemand schulden bij jou heeft maar deze niet  betaalt. Een incassobureau gaat dan voor jou aan de slag om deze schulden alsnog terug te innen. 

  Hoewel je ook zelf kan proberen de schulden te innen, levert het een aantal voordelen op om een incassobureau in te schakelen.

  Alle incassobureau voordelen

  Er zitten verschillende voordelen aan het inschakelen van een incassobureau. Denk hierbij aan;

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Minder juridische risico’s

  Succesvol incasso

  Duidelijke administratie

  Snellere betaling

   

  Een incassobureau inschakelen?

   

  Vraag gratis tot 4 verschillende offertes op bij gecertificeerde bureaus.

   

  Vrijblijvend offertes ontvangen >

   

  Minder juridische risico’s

  Er zijn heel veel wetten rondom het incasseren van onbetaalde rekeningen. Daarom komt het vaak voor dat wanneer debiteuren denken er niet aan hun rechten voldaan wordt, zij een rechtszaak tegen je aanspannen. Incassobureau’s zijn op de hoogte van alle wetten en nemen daarmee een groot deel van deze risico’s weg. Zelf minder risico lopen is een groot voordeel van een incassobureau.

  Succesvol incasso

  Een incassobureau heeft veel ervaring met het innen van onbetaalde schulden. Ze kennen de beste technieken om facturen zo snel mogelijk terug te vorderen en weten precies hoe om te gaan met alle smoesjes die debiteuren kunnen geven om hun schulden niet te betalen. 

  Duidelijke administratie

  Wanneer een incassobureaus een mail stuurt of contact heeft met de debiteur via de telefoon, registreren zij dit in een dossier. Dit komt te pas wanneer een schuldeiser een rechterlijk proces tegen de schuldenaar wil starten. Het dossier geeft dan een duidelijk overzicht van elke poging die gedaan is om de schuld te innen. 

  Met het dossier kan je de rechtbank tonen dat er inspanningen geleverd zijn om de schuld buitengerechtelijk te incasseren, maar dat dit niet zijn vruchten heeft afgeworpen. Vanaf dit moment kan de rechter het proces overnemen.

  Snellere betaling

  Met het inschakelen van een incassobureau worden openstaande rekeningen over het algemeen sneller betaald dan wanneer het bedrijf zelf nogmaals om betaling vraagt. Dit omdat een incassobureau dreigender overkomt en zij hen via mail en telefonisch op een dreigende toon kunnen verzoeken hun schuld te betalen.