error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Een goedkope en betaalbare crematie?

Laatste update:

Weten wat een goedkope crematie kost? Vul uw persoonlijke wensen in en ontvang 5 vrijblijvende en betaalbare crematie offertes

Een dierbare verliezen is verdrietig. En juist nu alle emoties veel energie kosten, moet je veel regelen. Het liefst wil je natuurlijk een mooi afscheid en passende uitvaart organiseren voor de overledene. Dit moet gaan precies zoals u voor ogen heeft maar dit moet wel passen binnen jouw budget. Gelukkig hoeft een stijlvolle, liefdevolle crematie niet duur te zijn. Er bestaan verschillende uitvaartpakketten die een betaalbare crematie mogelijk maken. We vertellen je hier graag meer over de mogelijkheden voor een budget crematie die toch stijlvol is.

Uitvaartpakketten voor een goedkope crematie

Voor een crematie (of begrafenis) bestaan er verschillende samengestelde uitvaartpakketten. De prijzen van de pakketten hangen af van de inbegrepen onderdelen. De prijs van het goedkoopste pakket ligt ongeveer tussen de 850 euro en 1500 euro. Het duurste pakket is verkrijgbaar vanaf ongeveer 3500 euro. In elk pakket zitten de basiskosten inbegrepen, maar betaal je extra per uitbreiding. Het totale bedrag is dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. In een prijziger pakket zitten kosten voor uitbreidingen al inbegrepen. Het is dus, naast de prijs, ook belangrijk om na te gaan wat je wel en wat je niet krijgt bij een goedkoop pakket. Meer informatie over de precieze opbouw hiervan lees je in ons artikel over de kosten van een crematie.Weet je nog niet of je voor een crematie of begrafenis gaat? Lees dan meer over uitvaart vergelijken.

Betaalbare crematie zonder plechtigheid

Bij de goedkoopste pakketten is er geen plechtigheid inbegrepen. Een plechtigheid vindt normaal vooraf aan de crematie plaats. Het geeft nabestaanden de ruimte te spreken, video’s of muziek af te spelen of bloemen neer te leggen. Nabestaanden zien de plechtigheid vaak als het laatste afscheid. De plechtigheid is dan ook vaak een belangrijk onderdeel van het rouwproces. Met een crematie zonder plechtigheid bespaar je op de reserveringskosten van de plechtigheidsruimte.

Keuze crematorium

Vaak hebben uitvaartcentra een eigen crematorium. Kies je voor een goedkoop pakket? Dan kiest de uitvaartondernemer bij welk crematorium de overledene gecremeerd wordt. Dit kan zijn bij hun eigen crematorium of een bij hen bekend crematorium die relatief goedkoop is. Heb je wel een sterke voorkeur voor een crematorium? Dan is het beter een uitbreiding van het pakket of een iets duurder pakket te overwegen.

Afwezigheid bij werkelijke crematie

Crematoria rekenen vaak extra voor de aanwezigheid van familie bij de daadwerkelijke crematie. Daarom mag er bij de goedkoopste crematie pakketten geen familie aanwezig zijn bij het cremeren. In andere, iets prijzigere pakketten mag de familie wel aanwezig zijn bij de crematie. Willen jij en jouw familie graag bij de daadwerkelijke crematie zijn? Dan is het beter om een uitbreiding van het pakket te overwegen.

Crematie zonder catering

Tijdens de condoleance wordt er vaak koffie of thee en een lekkernij geserveerd om de crematie af te sluiten. Bij de goedkoopste pakketten zit echter geen catering inbegrepen. Heb je hier wel behoefte aan? Dan is bij veel uitvaartverzorgers een uitbreiding met eten en drinken hierop mogelijk.

Offerte.nl voor een persoonlijke en low budget crematie

Met al die verschillende keuzes en pakketten is het niet raar dat je het overzicht even kwijtraakt. Hulp is dan van harte welkom. Offerte.nl helpt je verschillende uitvaartondernemers en hun pakketten te vergelijken voor een betaalbare crematie. Je ontvangt maximaal vijf offertes van door ons geselecteerde uitvaartondernemingen. Onze partners hebben jarenlange ervaring, zijn 24 uur per dag beschikbaar en staan garant voor de laagste prijs. Zo heb jij een goed overzicht van wat is inbegrepen en wat niet. En wat de kosten hiervoor zijn. Dit doen wij gratis en vrijblijvend, zodat jij zeker weet dat je de juiste uitvaartonderneming en het juiste uitvaartpakket kiest.Ook een goedkope crematie moet garant staan voor een mooi afscheid.

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Rubrieken
Populaire categorieën
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 151 reviews over Offerte.nl

Ze er snel antwoord. Sommige gelijk per mail. Anderen die gelijk contact opnamen.

Geen toelichting

Reest de eerste die mij belde was een schot in de roos. Z’on fijne ervaring met haar. Daarna belden er nog 3, maar zeker niet opdringerig. Ik ben daarna nooit meer gebeld, de beslissing lag bij mij. Fijn en niet opdringerig dus. Heel veel dank.

Geen toelichting

Geen toelichting

Zocht ondernemers uit Den Haag. Kreeg genoeg aanbiedingen maar niet uit Den Haag. Uiteindelijk wel een goede gevonden die vooralsnog op een zeer fijne manier de zaken heeft afgehandeld

Geen toelichting

Ja was prima

Geen toelichting

Bij de meeste aanbieders een snelle reactie helaas niet bij alle 5 Duidelijke aanbieding met voldoende vergelijking materiaal zal een volgende keer zeker weer van deze mogelijkheid gebruik maken

Prima offertes gekregen en zeer snel, meeste binnen één dag.

Goede offertes binnengekregen. Er was wel verwarring over de in te vullen gegevens

Geen toelichting

Geen toelichting

Heel snel aanbiedingen, niet allemaal echt goedkoop voor een hele summiere crematie. Maar keuze mogelijkheden

Prima, snelle reactie.

ik kern julie niet maar vind je correct en snel reageren

4 van uw organisaties hebben gereageerd. de informatie die zij gaven voldeden aan mijn behoefte. s.a.hanedoes

Geen toelichting

vlot en zorgvuldig

Geen toelichting

snel en goed

Geen toelichting

Geen toelichting